Vijesti

June 14, 2022

Online poker za pravi novac varijacije

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Dakle, koje online poker za pravi novac varijaciju znate? Texas Hold'em ili Caribbean Stud? Ovo su zaista najpopularnija online poker igra. Ali osim ovih opcija, postoje mnoge druge varijacije koje se ne smiju zanemariti najbolji online poker sajtovi. Možete igrati Omaha Hi, Omaha Hi-Lo, Spanish 21; ti ih imenuješ. Dakle, u ovom postu ćete naučiti najčešće varijacije online pokera i zašto biste ih trebali igrati.

Online poker za pravi novac varijacije

Texas Hold'em Poker Online

Ovo je zaista najigranija varijanta pokera najbolja online kazina. Relativno je jednostavan za igranje i ima brojne izbore stolova i uloga za igrače. Ali nemojte dozvoliti da vas jednostavnost zavara. To je zato što neke kombinacije i situacije mogu učiniti Texas Hold'em malo složenijim na višem nivou.

U Texas Hold'em, svaki igrač dobija dve karte licem nadole koje se nazivaju rupe karte. Zatim, akcija počinje s igračem lijevo i nastavlja se u smjeru kazaljke na satu. Igrači mogu podići, odustati ili pratiti. Nakon prve runde, dijele se još tri karte, koje se nazivaju flop. Nakon toga slijede četvrta (turn) i peta (river) karte. Cilj je napraviti poker ruku od 5 karata koristeći pet podijeljenih karata od sedam. 

Omaha Hi

Omaha Hi je još jedna zabavna online poker varijanta koja uvodi igrače u fantastične mogućnosti za pobjedu. Omaha poker online ima istu igru kao Texas Hold'em. Međutim, u Texas Hold'emu se dijele četiri rupe karte umjesto dvije. Ali kao Texas Hold'em, moraćete da kreirate poker ruku od pet karata sa dve rupe i samo tri zajedničke karte od pet podeljenih.

Evo zašto biste uvijek trebali favorizirati Omaha Hi u online kazinu. Budući da ćete dobiti više karata na početku svake ruke, napraviti kombinaciju od 5 karata je mnogo lakše. Ali s druge strane, pronalaženje Omaha Hi online poker stolova nije tako lako kao pronalaženje Texas Hold'em stolova. Ipak, odličan je izbor za početnike.

Omaha Hi-Lo

Ova online poker varijanta je slična Omaha Hi u većini aspekata, samo što se pot podjednako dijeli između najbolje i najniže rangiranih poker ruku od 5 karata. Ali nemojte ciljati samo na najniže rangiranu ruku jer se određeni uslovi primjenjuju prije nego vam se dodijeli pot. Na primjer, svih pet karata u "niskoj" ruci mora biti rangirano osam ili niže, otuda i naziv Omaha 8 ili Better. 

Budući da igrači moraju razmišljati dalje od samo stvaranja poker ruke od 5 karata, Omaha Hi-Lo je malo složena za početnike. Ali kada jednom naučite konopce oko ove poker igre, Omaha Hi-Lo je jedna od najboljih varijacija za igranje. Zapamtite, najviša "nisko" kvalifikujuća poker kombinacija je 4-5-6-7-8. A-2-3-4-5 je najniži.

Jacks ili bolje

Dokazi govore da su Jacks of Better pokrenuli industriju video pokera. Ali uprkos drugim novim varijacijama u industriji, Jacks or Better je uspio da ostane u srcima mnogih poker igrača. To je zato što je stopa povrata najboljih igrača od 99,5% jedna od najviših. Međutim, uživaćete u ovoj isplati samo dok koristite optimalnu strategiju i igrate za određenim stolovima.

Da biste igrali, bit će vam podijeljeno pet karata, nakon čega odlučujete koje ćete zadržati ili odbaciti prije nego što izvučete nove karte. Zamislite to kao izvlačenje pet karata, kao što je objašnjeno u drugim varijantama iznad. Ali kao što je spomenuto, osvajanje Jacks or Better ruke uvelike se oslanja na vašu strategiju i malo sreće. Na primjer, možete izvući tri karte ako vaša ruka ima par i četiri ako imate jednu visoku kartu. 

Deuces Wild

Mislite da ste sve vidjeli sa Jacks or Better? Deuces Wild nudi igračima još niže RTP na 99,75%. Ova varijacija pokera koristi špil od 52 karte sa dvojkama (2s) koje igraju kao džokeri. U slot mašinama, wilds zamenjuju sve ostale standardne simbole na bubnjevima, što se dešava u ovoj varijanti pokera. Ako se to dogodi, stvaranje dobitne ruke je lakše nego u drugim varijantama pokera. 

Igranje Deuces Wild je također vrlo jednostavno. Počnite stavljanjem opklade, a zatim će vam biti podijeljeno pet karata. Možete držati ili baciti svih pet karata i dobiti nove dok pokušavate stvoriti dobitnu ruku. Ali uvijek imajte na umu da igrate ovu poker igru na punim tablicama isplata kako biste uživali u boljim isplatama. Sve u svemu, to je jedna od najuzbudljivijih i vrlo interaktivnih varijanti pokera. 

Zaključak

Nadam se da ste već odabrali online poker za pravi novac varijanta za igranje. Ako niste, ne brinite jer ove igre nisu sasvim drugačije. Dovoljno je znati osnovna pravila pokera i naučiti igrati koristeći demo verziju ili casino bonus. Zapamtite, postoje mnoge druge varijacije kao što su kineski poker, Razz, Seven Card Stud i mnoge druge.

Najnovije vijesti

Revolucioniranje online kazina: mobilno igranje, povećane kvote, poboljšana sigurnost i 3D animacija
2023-11-24

Revolucioniranje online kazina: mobilno igranje, povećane kvote, poboljšana sigurnost i 3D animacija

Vijesti