Dobitne poker ruke

Za svakoga ko želi da postane bolji igrač pokera, od suštinske je važnosti da ima temeljno razumevanje različitih tipova dobitnih poker ruku. Tokom igranja pokera, svaki igrač mora znati koje su dobitne ruke, kako se rangiraju karte u pokeru i kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je da pruži sve što poker entuzijasti treba da znaju kako bi poboljšali svoju igru.

Dobitne poker ruke

Rangiranje poker ruku

Postoji nekoliko mogućih kombinacija u poker igra koji kladionici mogu parirati. Poznavanje svakog od njih je bitno da postanete bolji poker igrač. Hajde da vidimo kako se rangiraju karte, počevši od najviše ocjene, pa sve do niže.

 • Royal Flush - Royal Flush je najbolje rangirana ruka u pokeru i dešava se kada igrač upari desetku, džaka, damu, kralja i asa iste boje, što ga čini najrjeđom rukom u igri.
 • Straight Flush - Kao što mu ime govori, strejt fluš je kombinacija strejta i fluša. To je ruka koja se sastoji od 5 uzastopnih karata iz iste boje.
 • Četiri vrste - Four-of-a-Kind je treća najbolje rangirana ruka, a sastoji se od četiri karte istog ranga.
 • Full House - Sljedeća ruka na rang listi je Full House, koja je kombinacija trojke i para. Na primjer, 3 kralja i 2 džaka.
 • Flush - Flush ruka je peto rangirana ruka, a dešava se kada igrač dobije pet karata iste boje. Zanimljivo pravilo o ovoj ruci je da ako oba igrača dobiju flush, igrač koji ima najvišu kartu pobjeđuje. Na primjer, ako jedan igrač ima flush s visokim kartama Asa, pobjeđuje protiv igrača sa 10 visokih karata.
 • Pravo - Sljedeća moguća kombinacija na listi poker ruku je ravna, koja se sastoji od pet karata u nizu, bez obzira na boju.
 • Tri vrste - Three-of-a-Kind je sedma ruka najvišeg ranga i sastoji se od tri karte istog ranga, kao što su tri asa.
 • Dva para - Dva para su sljedeća kombinacija ruku koju igrači mogu dobiti. Sastoji se od dva para karata istog ranga.
 • Par - Par je veoma uobičajena kombinacija karata koja se viđa u pokeru, jer zahteva od igrača da dobije dve karte istog ranga, kao što su dva džaka.
 • High Card -Ako igrači ne ostvare nijednu od gore navedenih kombinacija, o potu će odlučivati visoka karta. Dakle, igrač sa najvećom kartom će pobijediti.

Koje su najbolje poker ruke za igranje?

Kada je sve jasno o tome kako se poker ruke rangiraju, ključno je da svaki kladioničar odredi svoj stil igre i izgraditi strategiju za koje ruke igrati, a koje izbjegavati.

Ako igrač ima jaku ruku, kao što je Royal Flush ili Straight Flush, najbolje je igrati agresivno kako bi povećao veličinu pota. Međutim, također je važno biti svjestan mogućnosti da vaši protivnici imaju jače ruke.

Ako igrač ima slabiju ruku kao par, preporučuje se da uspori i vidi kako će se protivnici ponašati. Takođe, svaki igrač mora uzeti u obzir veličinu pota i da li se isplati zvati sa slabijom rukom, što je malo vjerovatno da će dobiti.

Još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir kada igrate najbolje ruke pokera je poziciju na stolu. Ako je igrač na dugmetu ili odseku, imaće prednost u odnosu na ostale koji preduzimaju akciju. Kasnije pozicije obično dozvoljavaju igračima pokera da igraju agresivnije sa slabijim rukama.

Razumijevanje poker izvlačenja

Jedan od ključnih faktora za boljitak u pokeru je da igrač nauči kvote na ruke, koje se nazivaju izvlačenje. Na primjer, ako igrač ima par asova i pot mu daje još jedan par, kao 3s na flopu, ako pogodi još jednog asa na riveru ili na turnu, završit će s full house.

Uspešno igranje poker karata zahteva od igrača da razume rang karte, da ima dobru strategiju i da igra u zavisnosti od akcija protivnika.

Uobičajene greške u pobjedničkim rukama

Čak i sa jakom rukom, još uvek je moguće napraviti grešku koja može koštati pot. Evo nekoliko uobičajenih grešaka koje igrači prave sa pobjedničkim rukama i kako ih izbjeći:

 • Preigravanje ruke - Ovo je najčešća greška igrača pokera. Ako igrači imaju jaku ruku, obično klade previše ili plaćaju vrlo visoke opklade, što može završiti gubitkom.
 • Ne obraćajući pažnju na zajedničke karte - Uobičajeno je da ljubitelji pokera potcenjuju koliko su važne zajedničke karte. Na primjer, ako je igrač dobio asove, što je najviša početna ruka, ali zajedničke karte su 4 trepavice i 1 romb, vjerovatno je da će svaki igrač imati batinu i napraviti flush.
 • Biti previše predvidljiv - Ako igrač uvijek kladi ili diže kada ima jaku ruku i čekira ili folduje kada ima slabu ruku, njegovi protivnici će vrlo brzo realizirati njegov plan igre. Dakle, veoma je važno biti nepredvidljiviji i ne stvarati obrazac koji se lako može uhvatiti.

U sažetku

Svaki igrač mora znati kako se rangiraju vrste pokera i kako ih pravilno igrati. Od hijerarhije ruku do strategija za igranje i blefiranje s njima, postoji niz faktora o kojima treba razmišljati.

Igranje pokera u online kockarnicama sve je u dobivanju najbolje moguće kombinacije karata, o čemu bi svaki igrač trebao biti informiran u ovom članku. Ali, da bi postao zaista dobar, svaki pojedinac mora znati kako igrati svaku ruku, tako što će postaviti svoja pravila i izgraditi profitabilnu strategiju nad tim.

Kako funkcionišu poker ruke?

Ruke u pokeru se rangiraju na osnovu njihove snage i retkosti, pri čemu je najteže postići ruke sa najvišim rangom, kao što je Royal Flush, koji je kombinacija ruku sa najvišim rangom u pokeru. Da bi napravili najbolju moguću ruku, igrači koriste kombinaciju vlastitih i zajedničkih karata.

Koje ruke pokera da igram?

Odluka o tome koje će se ruke igrati ovisi o mnogim faktorima, kao što su pozicija na stolu, veličina pota, potrebna akcija, također drugi igrači, pa čak i stil igre svakog kladioničara. Jače ruke kao što su visoki parovi i karte visoke boje počinju da razmatraju ruke, dok je slabije ruke poput niskih parova i nepovezanih karata najbolje odbaciti ranije.

Koja poker ruka je veća?

Najviše rangirana poker ruka je Royal Flush, koji se sastoji od: 10, Jacka, Dama, Kralja i Asa iste boje.

Koje ruke trebam izbjegavati igrajući poker?

Ruke koje nisu dobro povezane, kao što su niski parovi ili nepovezane karte u boji, treba da se folduju osim ako je veličina pota premala, a potrebna je samo provera. Ako je igra u akciji, a to nisu početne ruke, igrač treba razmotriti zajedničke karte.

Kako se rangiraju poker ruke?

Poker ruke se rangiraju na osnovu jačine njihovih karata, pri čemu su ruke sa najviše ranga najrjeđe i najjače. Poker ruke su rangirane na sljedeći način, počevši od najbolje rangiranih u Royal Flush, Straight Flush, Four of a Kind, Full House, Flush, Straight, Three of a Kind, Dva para, Par i High Card.

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Uzmite svoj bonus
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara

Danas možete pronaći širok izbor web stranica za kockanje koje nude poker stolove. Odabir dobre web stranice za igranje pokera je od suštinskog značaja za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i što vam je potrebno za uživanje u igri.

Prikaži više

Poker je jedna od najpopularnijih stonih kartaških igara. Tokom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Prikaži više

Poker je kartaška igra sa bogatom istorijom i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre već i njenu terminologiju.

Prikaži više

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja širom svijeta. Igra sadrži mnoge varijacije koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Prikaži više

Poker je kazino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Prikaži više

Brojanje karata jedna je od najpopularnijih strategija koju kockari koriste u igrama na stolu. U pokeru će vam pomoći da dobijete prednost u odnosu na kuću ili druge igrače, prateći koje su karte podijeljene, a koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Prikaži više

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu ući besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru, jer ćete moći osvojiti neka sredstva bez izlaganja novca riziku, što je u suštini situacija na koju svi dobivaju.

Prikaži više