Koje su najpopularnije vrste pokera?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Poker je jedna od najpopularnijih stonih kartaških igara. Tokom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Danas, kladionici mogu pronaći mnoge varijacije pokera koje sadrže različita pravila i način igre, što može pružiti nevjerovatno iskustvo za igrače. Glavni cilj ovog članka će biti da pomogne kladionicima da shvate šta različite vrste pokera mogu ponuditi, i koji bi svaki igrač trebao izabrati za svoje poker putovanje.

Koje su najpopularnije vrste pokera?

Texas Hold'em

Počevši od Texas Hold'em, koja je najpopularnija varijanta igre. Svakom igraču se dijele dvije privatne karte, a zatim se dijeli pet zajedničkih karata tokom tri runde klađenja.

  • Igrači bi trebali napraviti najbolju kombinaciju od pet karata od svojih privatnih i zajedničkih karata.
  • Rangiranje karata za Texas Hold'em je standardno za poker, počevši od visoke karte, pa sve do royal flusha.
  • Texas Hold'em se može igrati u različitim formatima, uključujući No-Limit, Pot-Limit i Fixed-Limit.

Omaha Hi

Omaha Hi je još jedna zabavna online poker varijanta koja uvodi igrače u fantastične mogućnosti za pobjedu. Omaha poker na mreži ima istu igru ​​kao i Texas Hold'em. Međutim, u Texas Hold'emu se dijele četiri rupe karte umjesto dvije. Ali kao Texas Hold'em, moraćete da kreirate poker ruku od pet karata sa dve rupe i samo tri zajedničke karte od pet podeljenih.

Evo zašto biste uvijek trebali favorizirati Omaha Hi u online kazinu. Budući da ćete dobiti više karata na početku svake ruke, napraviti kombinaciju od 5 karata je mnogo lakše. Ali s druge strane, pronalaženje Omaha Hi online poker stolova nije tako lako kao pronalaženje Texas Hold'em stolova. Ipak, odličan je izbor za početnike.

Omaha Hi-Lo

Ova online poker varijanta je slična Omaha Hi u većini aspekata, samo što se pot podjednako dijeli između najbolje i najniže rangiranih poker ruku od 5 karata. Ali nemojte ciljati samo na najniže rangiranu ruku jer se određeni uslovi primjenjuju prije nego vam se dodijeli pot. Na primjer, svih pet karata u "niskoj" ruci mora biti rangirano osam ili niže, otuda i naziv Omaha 8 ili Better.

Budući da igrači moraju razmišljati dalje od samo stvaranja poker ruke od 5 karata, Omaha Hi-Lo je malo složena za početnike. Ali kada jednom naučite konopce oko ove poker igre, Omaha Hi-Lo je jedna od najboljih varijacija za igranje. Zapamtite, najviša "nisko" kvalifikujuća poker kombinacija je 4-5-6-7-8. A-2-3-4-5 je najniži.

Seven Card Stud

Seven Card Stud je jedna od najstarijih vrsta pokera u kockarnicama. Igračima se dijeli sedam karata, od kojih su tri okrenute prema dolje, a četiri okrenute prema gore.

Da bi osvojio pot, igrač mora napraviti najbolju moguću kombinaciju od pet karata koristeći svih sedam karata. Seven Card Stud se obično igra u formatu sa fiksnim limitom.

Jacks ili bolje

Dokazi govore da su Jacks of Better pokrenuli industriju video pokera. Ali uprkos drugim novim varijacijama u industriji, Jacks or Better je uspio da ostane u srcima mnogih poker igrača. To je zato što je stopa povrata najboljih igrača od 99,5% jedna od najviših. Međutim, uživaćete u ovoj isplati samo dok koristite optimalnu strategiju i igrate za određenim stolovima.

Da biste igrali, bit će vam podijeljeno pet karata, nakon čega odlučujete koje ćete zadržati ili odbaciti prije nego što izvučete nove karte. Zamislite to kao izvlačenje pet karata, kao što je objašnjeno u drugim varijantama iznad. Ali kao što je spomenuto, osvajanje Jacks or Better ruke uvelike se oslanja na vašu strategiju i malo sreće. Na primjer, možete izvući tri karte ako vaša ruka ima par i četiri ako imate jednu visoku kartu.

Deuces Wild

Mislite da ste sve vidjeli sa Jacks or Better? Deuces Wild nudi igračima još niže RTP na 99,75%. Ova varijacija pokera koristi špil od 52 karte sa dvojkama (2s) koje igraju kao džokeri. U slot mašinama, wilds zamenjuju sve ostale standardne simbole na bubnjevima, što se dešava u ovoj varijanti pokera. Ako se to dogodi, stvaranje dobitne ruke je lakše nego u drugim varijantama pokera.

Igranje Deuces Wild je također vrlo jednostavno. Počnite stavljanjem opklade, a zatim će vam biti podijeljeno pet karata. Možete držati ili baciti svih pet karata i dobiti nove dok pokušavate stvoriti dobitnu ruku. Ali uvijek imajte na umu da igrate ovu poker igru ​​na punim tablicama isplata kako biste uživali u boljim isplatama. Sve u svemu, to je jedna od najuzbudljivijih i vrlo interaktivnih varijanti pokera.

Razz

Razz je još jedna vrlo popularna varijacija pokera, koja je prilično slična Seven Card Stud. Ovdje je cilj napraviti najmanju moguću ruku od pet karata. Asovi su uvijek niski u Razzu, a strejt i flushovi se ne računaju u ruku igrača.

Draw Poker

Draw poker je jedna od najzabavnijih varijacija online pokera, u kojoj se svakom kladioniku izvlači pet karata. Igrač može odbaciti bilo koju od svojih pet karata i dobiti novu od djelitelja.

Ovu varijaciju obično igraju iskusniji igrači jer ju je teško savladati, s obzirom na činjenicu da većina karata nije vidljiva kladionicima.

Druge popularne vrste pokera

Postoje mnoge druge vrste pokera u kockarnicama koje nisu toliko popularne. Neki od njih uključuju:

  • Ananas: Varijacija Texas Hold'ema gdje igrači dobijaju tri privatne karte umjesto dvije i moraju odbaciti jednu nakon flopa.
  • Kineski poker: Kineski poker je varijacija u kojoj se svakom igraču dijeli trinaest karata. Te karte moraju biti raspoređene u tri različite ruke.
  • Badug Poker: Badugi je varijanta pokera u kojoj igrači moraju napraviti najmanju moguću ruku od četiri karte. Ne bi trebalo da sadrži parove karata iz iste boje.

Kako odabrati najbolju varijantu pokera

Nekim poker igračima početnicima može biti teško da odaberu koju će varijaciju pokera igrati, s obzirom na široku raznolikost. Odličan način da igrači odaberu najbolju varijantu pokera je da uzmu u obzir svoje preferencije.

Ako su akcija i blef stvari koje zvuče uzbudljivo, Texas Hold'em ili Omaha bi mogli biti najbolji izbor za igrača. S druge strane, ako igrač preferira strategijskiju igru ​​koja zahtijeva pažljivo promatranje protivnika, Seven Card Stud ili Razz bi mogli biti bolji.

Još jedna bitna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odabira najbolji poker sto, je za igrača da postavi svoja ograničenja, jer je svaki stol drugačiji. Postavljanje limita za dobitke i gubitke, kao i postavljanje budžeta za svaku poker sesiju, može biti od velike važnosti.

Sve u svemu, najbolje je da svaki igrač isproba nekoliko varijacija i nastavi s onom koja mu najviše odgovara.

U sažetku

Danas igrači mogu pronaći mnogo različitih varijacija pokera na internetu, ali svaka ima svoja pravila i način igre, tako da svaki igrač treba da izabere ono što mu najviše odgovara. Bez obzira da li igrač preferira brzu akciju Texas Hold'ema ili strateški pristup Seven Card Stud, postoji poker igra tamo za svakoga.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Koje su različite vrste pokera?

Postoji širok izbor vrsta pokera u kojima igrači mogu uživati igrajući u online kockarnicama. Počevši od najpopularnijeg Texas Hold'ema, zatim Omahe, Seven Card Stud, Draw Pokera, itd. Svaka varijacija pokera ima različita pravila i način igre, tako da igrači trebaju pažljivo odabrati koji je savršen za njih.

Koja je najpopularnija online poker igra?

Bez ikakve sumnje, Texas Hold'em je najpopularnija igra, koju igraju milioni kladioničara na globalnom nivou u zemaljskim i online kockarnicama. Igra ima standardnu igru u kojoj svaki igrač prima dvije karte licem prema dolje, a zatim se kroz nekoliko rundi klađenja dijeli još pet zajedničkih karata. Cilj igre je napraviti najbolju kombinaciju od pet karata i igračkih i zajedničkih karata.

Koja je najteža vrsta pokera?

Sa toliko vrsta pokera i igrača sa različitim stilovima, ne može se reći koja je vrsta pokera najteža. Omaha i Seven Card Stud se smatraju teškim, jer imaju dosta rundi klađenja, što zahtijeva od igrača da budu discipliniraniji i fokusiraniji. Ali, Draw Poker je težak za početnike, jer je teško čitati protivnike i vidjeti moguće kombinacije, jer većina karata nije vidljiva. Dakle, svaka varijacija pokera može biti različita za različite igrače.

Jesu li online poker igre montirane?

Sve dok igrač kreira nalog u licenciranom i pouzdanom online kazinu, ne bi trebalo da ima problema sa nameštanjem igara pokera. Velika online kockarnica koja imaju licencu obično koriste najnoviju tehnologiju šifriranja za zaštitu svojih poker igara, tako da nema razloga za brigu.

Mogu li igrati poker sa mobilnog uređaja?

Da, skoro sve najbolje online kazino stranice razvile su namjensku mobilnu aplikaciju koja se može koristiti za igranje pokera. Dakle, svaki igrač će imati mogućnost da igra poker sa svojim pametnim telefonom.

Bankroll Management za uspješne online poker sesije

Bankroll Management za uspješne online poker sesije

Online poker je zauzeo digitalni svijet, postajući omiljena zabava za igrače koji traže uzbuđenje i potencijalni profit. Međutim, ključ dosljednog uspjeha u ovoj virtualnoj kartaškoj igri nije samo u rukama koje imate; to je u efektivnom upravljanju bankovnim računima. Ova ključna strategija pomaže igračima da održe svoju igru, maksimiziraju dobitke i minimiziraju gubitke. Bilo da ste iskusan profesionalac ili tek počinjete, razumevanje kako da upravljate svojim poker fondovima može da napravi značajnu razliku u vašem online poker putu. Dakle, zaronimo u umjetnost upravljanja bankrollom i otkrijemo kako to može podići vaše online poker sesije na sljedeći nivo!

Dobitne poker ruke

Dobitne poker ruke

Za svakoga ko želi da postane bolji igrač pokera, od suštinske je važnosti da ima temeljno razumevanje različitih tipova dobitnih poker ruku. Tokom igranja pokera, svaki igrač mora znati koje su dobitne ruke, kako se rangiraju karte u pokeru i kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je da pruži sve što poker entuzijasti treba da znaju kako bi poboljšali svoju igru.

Kako odabrati najbolju poker stranicu

Kako odabrati najbolju poker stranicu

Danas možete pronaći širok izbor web stranica za kockanje koje nude poker stolove. Odabir dobre web stranice za igranje pokera je od suštinskog značaja za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i što vam je potrebno za uživanje u igri.

Lista poker termina i definicija

Lista poker termina i definicija

Poker je kartaška igra sa bogatom istorijom i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre već i njenu terminologiju.

Najbolji savjeti za online poker

Najbolji savjeti za online poker

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja širom svijeta. Igra sadrži mnoge varijacije koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Objašnjene pozicije za poker stolom

Objašnjene pozicije za poker stolom

Poker je kazino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Razotkriveni mitovi o popularnom online kazinu o pokeru

Razotkriveni mitovi o popularnom online kazinu o pokeru

Uronite u zadivljujući svijet online pokera, igre često okružene aurom mitova i zabluda. U užurbanom pejzažu online kazina, poker se ističe kao igra koja kombinuje veštinu, strategiju i malo sreće, stvarajući uzbudljivo iskustvo za igrače. Ipak, mnoge igrače sputavaju uobičajeni mitovi koji zamagljuju njihovo razumijevanje igre. Ovaj sveobuhvatni članak ima za cilj da razbije ove mitove, dajući vam jasniju perspektivu o online pokeru. Jeste li spremni osporiti ove zablude i istražiti pravu prirodu online pokera? Posjetite jedan od najbolje ocijenjenih kazina navedenih na CasinoRank-u i krenite na uzbudljivo poker putovanje koje je fer i uzbudljivo.

Strategije i tehnike brojanja karata u pokeru

Strategije i tehnike brojanja karata u pokeru

Brojanje karata jedna je od najpopularnijih strategija koju kockari koriste u igrama na stolu. U pokeru će vam pomoći da dobijete prednost u odnosu na kuću ili druge igrače, prateći koje su karte podijeljene, a koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Vodič za poker freeroll turnire

Vodič za poker freeroll turnire

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu ući besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru, jer ćete moći osvojiti neka sredstva bez izlaganja novca riziku, što je u suštini situacija na koju svi dobivaju.

Vodič za početnike za blefiranje u online kazino pokeru

Vodič za početnike za blefiranje u online kazino pokeru

Uskoro ćete krenuti na uzbudljivo putovanje u svijet online kazino pokera. Ovaj vodič je osmišljen da vam pomogne, posebno ako ste početnik, da shvatite i savladate jedan od najuzbudljivijih aspekata pokera: blefiranje. Blefiranje nije samo obmana; to je umjetnost koja, kada se savlada, može značajno povećati vaše šanse za pobjedu. Ako ste željni da ove vještine primijenite u praksi, toplo preporučujemo da posjetite jedan od najbolje ocijenjenih online kazina navedenih na CasinoRank-u. Ne samo da ćete pronaći sigurno i ugodno okruženje, već ćete također imati priliku primijeniti ove strategije u stvarnim igrama. Dakle, hajde da zaronimo i pretvorimo vas u profesionalca koji blefira!

Životne lekcije pokera primjenjive u stvarnim životnim situacijama

Životne lekcije pokera primjenjive u stvarnim životnim situacijama

Život je često igra rizika. Čovek mora procijeniti situacije, donositi informirane odluke i održavati dosljednost da bi se to smanjilo. U stvari, niko vas neće naučiti svim ovim stvarima, jer je sve u učenju na greškama. Ali ako volite igrati offline ili online poker, postoje mnoge poker životne lekcije koje možete primijeniti. Dakle, da skratimo, evo nekih osnovnih životnih vještina koje možete steći igranjem pokera.