Najbolji savjeti za online poker

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja širom svijeta. Igra sadrži mnoge varijacije koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Ovladavanje pokerom može biti izazovan zadatak, jer svaki igrač mora izgraditi vlastitu strategiju i biti dovoljno disciplinovan da nadigra svoje protivnike. Najbolji način da postanete bolji u online pokeru je vježbanje, ali postoji nekoliko jednostavnih poker savjeta koji mogu pomoći svakom igraču da se brzo poboljša.

Najbolji savjeti za online poker

Upoznaj svoju igru

Ima ih mnogo varijacije pokera, tako da svaki igrač treba duboko da poznaje sva pravila o vrsti pokera koji igra posebno.

Preporučljivo je, posebno za početnike, da se drže jedne varijacije igre, koja se lako može savladati. Poker varijacije su vrlo slične, u smislu rangiranja karata i opklada, ali se i dosta razlikuju.

Dakle, za sve koji imaju za cilj bolje dugoročne rezultate, preporučuje se da počnu s jednom varijantom igre i prouče njena pravila i moguće ishode.

Bankroll Management

Bankroll upravljanje je vjerovatno najznačajniji faktor za online poker. Postavljanje budžeta i njegovo pridržavanje može maksimizirati pobjede igrača i smanjiti gubitke.

U početku, upravljanje bankrolom može zvučati komplikovano za igrače, ali postoji nekoliko jednostavnih savjeta za poker koji mogu pomoći svakom kladioniku. Evo ih:

  • Nikad ne idi all-in, osim ako nije neophodno,
  • Nikada nemojte koristiti cijeli budžet samo za jednu partiju pokera,
  • Izbjegavajte stolove sa visokim ulozima kao igrač početnik,
  • Igrajte se s ulozima, što je ekvivalentno nivou vještine,
  • Rizični novac koji se može izgubiti,
  • Disciplina i strpljenje su ključni za dobro upravljanje bankrolom.

Postavite ciljeve

Postoje dvije vrste poker igrača, oni koji imaju jasne ciljeve i koji su dugoročno uspješni. Drugi tip su kladionici koji nemaju nikakve ciljeve i na kraju gube mnogo s vremenom.

Svaki igrač mora postaviti svoje ciljeve vezane za poker klađenje. Neki ciljevi i ograničenja koja se moraju postaviti uključuju:

  • Postavljanje granica pobjeda/gubitaka,
  • Postavljanje ukupnog budžeta za svaku poker sesiju,
  • Postavljanje ograničenja vremena za igranje pokera,
  • Postavljanje ciljeva o tome koje vještine se moraju naučiti za određeni vremenski period.

I ne samo to, ti ciljevi moraju biti realni i ostvarivi, ovisno o tome da li je igrač početnik ili profesionalac. Dobro pravilo koje ljubitelji pokera mogu postaviti je da ne koriste više od 5% cjelokupnog bankrolla za svaku sesiju, što se u osnovi odnosi na sve poker kladioce, bez obzira na to koliko iskustva imaju.

Odaberite najbolji sto

Odabir pravog stola je još jedan vrlo važan savjet za igranje pokera i uspjeh u njemu. Svaki poker sto ima različite nivoe težine, a odabir prave igre može značajno poboljšati šanse igrača za pobjedu.

Za početnike se preporučuje da počnu sa niskim ulozima. Iskusniji igrači više vole da igraju za stolovima sa visokim ulozima, jer je potencijal za pobedu veći. Ali, sve je to vezano za iskustvo i donošenje prave odluke.

Blefiranje

Dio vještina u pokeru je usko povezan s tim koliko dobro igrač može blefirati. Danas je blefiranje malo drugačije nego prije mnogo godina u običnim kockarnicama na zemlji.

Ali, postoje i neki savjeti za igranje pokera koje igrači mogu naučiti da postanu bolji u blefiranju, čak i na najbolja online kazina. Ovo se može uraditi jednostavnim klađenjem. U zavisnosti od stila koji je igrač pokazao tokom igre, igrač može lako pokušati blefirati radeći suprotno. Na primjer, ako je osoba podigla veliko kada je imala dobre karte, može koristiti taj obrazac za blef, a potencijalno drugi mogu odustati.

Postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za blefiranje na mreži, ali je najbolje da svaki pojedinac isproba ono što mu najviše odgovara i to implementira.

Obratite pažnju na svoje protivnike

Obraćanje pažnje na ponašanje protivnika može dati igračima vrijedne informacije. Kada igrač traži obrasce u protivnikovom klađenju, lako može reći da li blefira ili zapravo ima dobru ruku. Ove informacije mogu pomoći svakom igraču da izbjegne gubitke ili uhvati blef bez ikakvog napora.

Ostanite fokusirani

Online poker može biti ometajući, jer druge aplikacije i obavijesti privlače vašu pažnju. Kako bi se maksimizirale šanse za pobjedu, bitno je da svaki igrač ostane fokusiran na igru. Isključivanje obavještenja može značajno poboljšati cjelokupno poker iskustvo.

Ako ostanu fokusirani, igrači mogu lakše uhvatiti blefove i neće propustiti nijednu priliku da osvoje veće potove.

Pratite rezultate

Igra online pokera zahtijeva od igrača da budu vješti i spremni za mnoge različite situacije i moguće ishode. Moraju proučiti različite opklade i koje su najbolje za njih.

Jedan od ključnih poker savjeta i trikova koji se mogu dati o igri je praćenje rezultata. Ovo obično potcjenjuju kladioničari, jer zvuči čudno pratiti svaku akciju u pokeru. Ali, realnost je da praćenje može poboljšati cjelokupno iskustvo igrača.

Praćenje rezultata može pomoći igračima da identifikuju šta radi, a šta ne, tako da se to može implementirati u njihovu strategiju za poboljšanje.

Pravite pauze

Postoji jedan od najboljih poker savjeta, a to je da svaki igrač pravi pauze. Pauze treba praviti ne samo kada stvari ne idu dobro, već i kada se dešava pobjednički niz.

Uobičajeno je da se među kladioničarima na pokeru vidi da dobiju velike pobjede zbog dobrog pobjedničkog niza, ali na kraju izgube sve, samo u nekoliko ruku zbog previše pohlepe. To se dešava vrlo često, jer su igrači u iskušenju da se sve više klade, misleći da će se pobjednički niz nastaviti, ali umjesto toga počnu gubiti, što na kraju završi velikim gubicima.

Zaključak

Implementacijom ovih online poker savjeta u svoju strategiju klađenja, igrači mogu značajno poboljšati dugoročne rezultate i odmah dobiti neke pozitivne povrate.

Ne zaboravite da uvijek znate svoju igru, vježbajte pravilno upravljanje bankrolom, birajte prave igre, iskoristite poziciju i agresiju i strateški blefirajte.

Kako mogu poboljšati svoje online poker vještine?

Svaki igrač može poboljšati svoje poker vještine tako što će izgraditi dobru strategiju nad stvarima koje mu posebno odgovaraju, tako što će postaviti realne ciljeve i ograničenja, i biti disciplinovan u praćenju plana upravljanja bankrolom.

Koje su neke uobičajene greške koje prave igrači online pokera?

Uobičajene greške koje prave igrači online pokera uključuju igranje previše ruku, ne obraćanje pažnje na poziciju i previše predvidljivost u klađenju. Ovo se obično viđa među igračima početnicima u pokeru, ali se lako može smanjiti ako budu organizovaniji.

Postoje li neki online poker turniri na kojima mogu učestvovati?

Da, postoji mnogo online poker turnira u kojima igrači mogu učestvovati tokom cijele godine. Naravno, kalibar turnira je od suštinskog značaja za postavljanje da li igrač uopšte treba da razmisli o učešću, kao što je WSOP, ali postoje i neki manji turniri, na koje su početnici dobrodošli.

Možete li stalno pobjeđivati u pokeru?

Poker je igra koja je uglavnom vještina, ali je ipak potrebno malo sreće, tako da konstantno pobjeđivati nije lako. Međutim, napredniji igrači pokera mogu drastično povećati svoje šanse za pobjedu tako što će razviti dobru strategiju klađenja i naučiti kako kontrolirati svoje bankroll upravljanje.

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Uzmite svoj bonus
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara

Za svakoga ko želi da postane bolji igrač pokera, od suštinske je važnosti da ima temeljno razumevanje različitih tipova dobitnih poker ruku. Tokom igranja pokera, svaki igrač mora znati koje su dobitne ruke, kako se rangiraju karte u pokeru i kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je da pruži sve što poker entuzijasti treba da znaju kako bi poboljšali svoju igru.

Prikaži više

Danas možete pronaći širok izbor web stranica za kockanje koje nude poker stolove. Odabir dobre web stranice za igranje pokera je od suštinskog značaja za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i što vam je potrebno za uživanje u igri.

Prikaži više

Poker je jedna od najpopularnijih stonih kartaških igara. Tokom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Prikaži više

Poker je kartaška igra sa bogatom istorijom i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre već i njenu terminologiju.

Prikaži više

Poker je kazino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Prikaži više

Brojanje karata jedna je od najpopularnijih strategija koju kockari koriste u igrama na stolu. U pokeru će vam pomoći da dobijete prednost u odnosu na kuću ili druge igrače, prateći koje su karte podijeljene, a koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Prikaži više

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu ući besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru, jer ćete moći osvojiti neka sredstva bez izlaganja novca riziku, što je u suštini situacija na koju svi dobivaju.

Prikaži više