Vijesti

November 9, 2023

Osnaživanje: sveobuhvatna platforma za kompanije koje se bave igrama kako bi poboljšale jednakost, raznolikost i inkluziju

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vrijeme čitanja: 3 minute

Osnaživanje: sveobuhvatna platforma za kompanije koje se bave igrama kako bi poboljšale jednakost, raznolikost i inkluziju

Amiqus, nagrađivana specijalistička agencija za zapošljavanje igara, i Ukieova inicijativa #RaiseTheGame udružili su snage kako bi pokrenuli Empower Up. Ova sveobuhvatna platforma je dizajnirana da opremi kompanije koje se bave igrama svih veličina sa znanjem, okvirima, smjernicama i resursima koji su im potrebni da uspostave, poboljšaju ili razvijaju svoje politike, prakse i procese jednakosti, raznolikosti i uključivanja (EDI).

Podrška kompanijama za igre na njihovom EDI putovanju

Empower Up je pogodan za sve kompanije koje se bave igrama, bez obzira na to gdje se nalaze na svom EDI putovanju. Platforma nudi uvodni dio koji pruža pregled EDI-ja i njegovog značaja. Također pokriva različite karakteristike raznolikosti i nedovoljno zastupljene grupe, nudeći posebne savjete i smjernice za svaku od njih.

U srži Empower Up-a je praktičan alat za provjeru zdravlja koji omogućava kompanijama koje se bave igrama da uporede svoj napredak na svom EDI putu. Na osnovu rezultata, platforma usmjerava kompanije i pojedince na određena područja u kojima mogu pronaći relevantne savjete i korake koji se mogu poduzeti kako bi krenuli naprijed.

Sveobuhvatni vodič za EDI

Odjeljak EDI Journey Empower Up pruža sveobuhvatne informacije i smjernice o različitim područjima, uključujući:

  • Počinjemo
  • Kultura vašeg radnog mjesta
  • Zapošljavanje i zapošljavanje
  • Razvoj i zadržavanje osoblja
  • Marketing & Communications
  • Pristupačnost i zastupanje
  • Aktivnosti & Outreach
  • Pravni zahtjevi

Resursi i podrška

Empower Up također nudi odjeljak Resursi koji sadrži inspirativne studije slučaja iz studija koji su već izvrsni u EDI-u, imenik EDI organizacija i inicijativa, te pojmovnik pojmova. Platforma će također pružati redovna ažuriranja o novostima i događajima.

Postanite Empower Up član

Studije i pojedince se podstiče da se prijave kao Empower Up članovi kako bi stekli dodatne pogodnosti, uključujući:

  • Provjera stanja i pohranjivanje rezultata za praćenje napretka
  • Pristup informativnim studijama slučaja iz drugih kompanija i organizacija za igre
  • Označavanje članaka u ličnu listu za čitanje
  • Resursi za preuzimanje, kao što su predlošci dokumenata i politika
  • Primanje mjesečnog biltena
  • VIP pozivnice za Empower Up događaje

Neprofitna inicijativa

Empower Up je neprofitna platforma vođena od strane industrije koju su razvili Amiqus i #RaiseTheGame. Cilj mu je da podrži kompanije koje se bave igrama u Velikoj Britaniji u njihovim naporima da poboljšaju EDI.

Izjave

Liz Prince, poslovni menadžer u Amiqusu, izrazila je motivaciju iza Empower Up-a, navodeći da mnogi studiji i zaposleni prepoznaju važnost stvaranja inkluzivnih i gostoljubivih organizacija, ali se često bore da znaju odakle da počnu. Empower Up je kreiran kako bi se odgovorilo na ovu potrebu pružanjem centralizirane platforme za djelotvorne korake u oblasti EDI.

Dom Shaw, koordinator za jednakost, raznolikost i inkluziju za Ukie i menadžer #RaiseTheGame, pohvalio je pokretanje Empower Up-a i naglasio važnost raznolikosti i inkluzivnosti u industriji igara. Naglasio je da Empower Up postoji kako bi osnažio organizacije i pojedince u britanskoj industriji igara da unaprijede svoje EDI znanje i praksu kroz mjerljive i djelotvorne korake.

U zaključku, Empower Up je vrijedna platforma koja kompanijama za igre nudi alate i resurse koji su im potrebni da poboljšaju svoje napore za jednakost, raznolikost i inkluziju. Registracijom kao Empower Up Members, studiji i pojedinci mogu pristupiti obilju informacija, studija slučaja i podrške za pokretanje pozitivnih promjena u industriji.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti