Vijesti

June 6, 2022

Kako igrati Dragon Poker [Vodič za početnike]

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Bilo je bum poker igara sa azijskom tematikom u novije vrijeme. Dok su neki izazvali pomešana osećanja, drugima se sviđa Dragon Poker Texas Hold'em su toplo primljeni u većini krajeva. Dakle, ako želite da igrate legendarni Dragon Poker najbolja online kazina, procitaj post do kraja. Naučit ćete sve, od špilova i pravila do sporednih opklada i strategija.

Kako igrati Dragon Poker [Vodič za početnike]

Šta je Dragon Poker?

Znate li izmišljenu igru pokera u Mali kreator mitova knjiga Roberta Asprina? Da, to je Dragon Poker za vas. Međutim, ovaj vodič će spomenuti dio verzije u ovoj knjizi i raspravljati više o stvarnoj kazino igri. 

Dragon Poker je apsurdno složena varijanta pokera. S jedne strane, održava se ista osnovna pravila kao i klasični stud poker. S druge strane, kartice lica i boje imaju različita imena. Ova igra također poprima potpuno novu dimenziju, zahvaljujući Conditional Modifiers. Ova funkcija omogućava igračima da modifikuju pravila igre na osnovu položaja stolice, broja igrača itd.

Nažalost, Asprinova knjiga ne govori mnogo o ovoj poker varijanti. Ali ipak, to nije spriječilo fanove i programere igara da osmisle svoja vlastita pravila. 

Dragon Poker špilovi i nazivi karata

Prvo i najvažnije, Dragon Poker koristi standard 52 špila karata. Još jedna sličnost sa stud pokerom je boja karata, uključujući dijamante, srca, pik i tref. Kao i asovi u tradicionalnoj igri pokera, karta koja predstavlja ovu nominalnu vrijednost može biti najniža ili najviša.

Ali tu se sličnosti završavaju. Špil ima 7 karata zmajeva, 7 karata feniksa, 8 karata tigra, 9 karata panda i 10 karata majmuna. Osim toga, naći ćete 12 karata Zeca. Od 7 karata zmajeva, 3 su Vatreni zmajevi, 3 vodeni zmajevi, a 1 je zlatni zmaj, također divlji. Prema tabeli isplata, Vatreni i Vodeni Zmajevi imaju istu vrijednost.

Kako igrati Dragon Poker

Znate li zašto se Dragon Poker ponekad naziva Dragon Poker Texas Hold'em? Pa, Dragon Poker i Texas Hold'em imaju donekle slična pravila igre. Dakle, ako ste majstor u igranju Texas Hold'ema, nećete imati problema da počnete sa Dragon Pokerom. 

Imajući to na umu, igra počinje kada djelitelj podijeli 3 karte igračima i jednak broj sebi. Zatim, igrači mogu izabrati da odustanu ili podignu. Ali za razliku od Texas Hold'ema gdje je povišica dva puta veća od ante opklade, u ovom slučaju je jednaka ante opkladi. 

Sada djelitelj i igrač pokazuju svoje karte kako bi saznali pobjedničke ruke. U ovoj igri, trojka je najveća vrijednost ruke, a zatim slijede par i singl. Zapamtite, Zmaj je karta najveće vrijednosti, dok je Zec karta najniže vrijednosti.

U međuvremenu, stvaranje bolje ruke od djeliteljeve daje igračima jednaku isplatu na ante opkladu i opkladu za podizanje ili igranje. Ako diler stvori bolju ruku, gubite svoju opkladu i počinje nova runda.

Dragon Poker Bonus igre

Igrači Dragon Pokera također mogu postaviti dvije sporedne opklade uz glavnu opkladu. Prvo, možete igrati opcionu 3 Cards Bonus igru. Ovdje, sletanje 3 Dragon karte daje vam impresivnu isplatu 40:1, sa 3 Phoenix kartice sa isplatom 30:1. Također možete dobiti isplatu 15:1 na 3 Tiger kartice. 

Osim toga, dvije karte na karticama Dragon, Phoenix i Tiger imaju isplatu 4:1, 2:1 i 2:1. Imajte na umu da ova opklada uključuje samo karte zmaja, feniksa i tigra. Međutim, dobijanje trojke na svim kartama daje vam isplatu 10:1. 

Još jedna opciona opklada u Dragon Pokeru je Dragon Bonus igra. Dobivanje tri karte Vatrenog zmaja i tri karte Vodenog zmaja daje vam isplatu od 1,000:1, najveću u ovoj igri pokera. Takođe možete predvideti dve karte zmaja i zlatnog zmaja da biste uživali u isplati 7:1 i 5:1. Konačno, kreiranjem tri zmajeve karte, uključujući i jednog Gold Dragon, čeka se isplata 200:1. 

Dragon Poker House Edge

Prednost u ovoj poker varijanti nije najprijateljskija, s obzirom na ono što druge igre nude. Naići ćete na prednost od 3,7% u osnovnoj igri, a bonus od 3 karte slijedi vam 5%. Budući da je opklada koja se najviše isplati u ovoj igri, Dragon bonus ima najveću prednost hausa od 14,4%. Ali opet, 1000x maksimalna nagrada može promijeniti život s maksimalnom opkladom.

Zaključak

Vidite, nema ničeg previše složenog u vezi Dragon Pokera. Ako ste čest igrač pokera, trebali biste uživati u glatkoj plovidbi u ovoj igri nakon što pažljivo pročitate tabelu isplata. Ali kao što je rečeno na početku, pronalaženje ove igre u najboljim online kockarnicama može potrajati. Dakle, uradi svoj domaći!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti