Vijesti

November 10, 2023

Fanatici: konkurentska prednost na američkom tržištu sportskog klađenja

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vrijeme čitanja: 3 minute

Fanatici: konkurentska prednost na američkom tržištu sportskog klađenja

Prema riječima izvršnog direktora LiveScore Group Sama Sadija, Fanatics ima alate da dođu na prvo mjesto u utrci između dva glavna novajlija na američkom tržištu sportskog klađenja. Govoreći na iGaming 2024: Budućnost iGaminga, Sadi je istakao vrhunsko znanje i iskustvo tima Fanatics, dajući im značajnu konkurentsku prednost nad rivalima ESPN Bet.

Konkurentska prednost fanatika

Sadi vjeruje da fanatici imaju veće šanse za pobjedu zbog njihovog razumijevanja industrije. Mnogi njihovi rukovodioci, menadžment i inženjerski tim dolaze iz Sky Bet-a, što im daje stručnost da naprave kladionicu svjetske klase. Fanatici su voljni biti strpljivi i konstruirati cijeli ekosistem dio po dio, osiguravajući da svaka komponenta bude najbolja u klasi.

Izazovi s kojima se suočava ESPN Bet

S druge strane, Sadi je izrazio sumnju u šanse ESPN Bet-a za uspjeh osim ako se ne pozabave poteškoćama s kojima se suočavaju sa Barstoolom i ne ulože mnogo u tehnologiju. Naglasio je važnost razumijevanja onoga što nedostaje i strpljenja kako bi se prevladali ovi izazovi.

Budućnost konvergencije u sportskom klađenju

Sadi je takođe razgovarao o temi konvergencije u sportskom klađenju, ističući potencijal za inovacije u ovoj oblasti. On je napomenuo da su mnogi tehnološki resursi trenutno fokusirani na to da ostanu usklađeni u previše reguliranoj industriji, ograničavajući ulaganja u inovacije. Međutim, uključivanjem konvergencije u ekosistem u potpunom vlasništvu, postoji prostor za poboljšanje i prilika da se napravi razlika.

Angažman i zadržavanje igrača

Događaj je također uključivao diskusije o angažmanu, zadržavanju i lojalnosti igrača. Joanna Beaton, šefica CRM-a u Kwiffu, naglasila je važnost personaliziranih iskustava u zadržavanju igrača. Istaknula je potrebu za razumijevanjem profila igrača i korištenjem podataka za kreiranje prilagođenih onboarding putovanja.

Adrian Căpriţă, CRM i VIP direktor u Superbetu, ponovio je fokus na zadržavanju i izazovima koje postavljaju strožiji propisi i limiti depozita. Naglasio je potrebu da se istaknemo na zasićenom tržištu i izgradimo lojalnost kroz pozitivna iskustva.

Tom Dyson, voditelj usluga upravljanja igrama u kompaniji EveryMatrix, govorio je o ulozi marketinga brenda u zadržavanju igrača. Iako je prepoznatljivost brenda važna, Dyson vjeruje da su proizvod i cjelokupno iskustvo ključni za privlačenje i zadržavanje igrača.

Key Takeaways

  • Fanatici imaju konkurentsku prednost na američkom tržištu sportskog klađenja zbog svog vrhunskog znanja i iskustva
  • ESPN Bet se suočava s izazovima koje je potrebno riješiti da bi uspjeli
  • Konvergencija u sportskom klađenju predstavlja mogućnosti za inovacije
  • Personalizirana iskustva i pozitivna početna iskustva ključna su za zadržavanje igrača
  • Marketing brenda je važan, ali proizvod i cjelokupno iskustvo su ključni za zadržavanje igrača

U zaključku, Fanatics ima veće šanse da se popne na prvo mjesto na američkom tržištu sportskog klađenja. Njihovo razumijevanje industrije i spremnost da investiraju u tehnologiju i izgrade sportsku kladionicu svjetske klase daju im značajnu prednost u odnosu na ESPN Bet. Međutim, obje kompanije moraju se fokusirati na angažman igrača, zadržavanje i pružanje pozitivnih iskustava kako bi izgradile lojalnost na sve konkurentnijem tržištu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti