Vijesti

April 6, 2024

Yaspa osigurava grant vlade Velike Britanije za AI platformu za sigurnije kockanje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Ključni za poneti:

Yaspa osigurava grant vlade Velike Britanije za AI platformu za sigurnije kockanje
  • Yaspa je dobila grant od britanske vlade i Innovate UK za kreiranje platforme za bezbedno kockanje sa AI-om.
  • Nova platforma ima za cilj da otkrije i pomogne do 300.000 problematičnih kockara, značajno utičući na napore za smanjenje štete.
  • Ova inicijativa odražava rastuću opredijeljenost u Velikoj Britaniji da iskoristi tehnologiju i inovacije u rješavanju štete povezane s kockanjem.

Yaspa, zvijezda u usponu u fintech areni, nedavno je bila u centru pažnje jer je osigurala značajan grant od vlade Velike Britanije, a Innovate UK, agencija za inovacije u zemlji, uskočila je da podrži svoj ambiciozni projekat. Kompanija je spremna da krene u razvoj najsavremenije web-bazirane B2B platforme posvećene sigurnijem kockanju. Ova inicijativa je osmišljena da iskoristi moć umjetne inteligencije (AI) za jačanje sposobnosti operatera u prepoznavanju sumnjivog ponašanja u klađenju koje ukazuje na potencijalnu štetu ili nevolju među igračima u vezi s kockanjem.

Aspiracije za ovu novu platformu su velike, a Yaspa procjenjuje da bi mogla igrati ključnu ulogu u otkrivanju i pružanju pomoći za čak 300.000 problematičnih kockara. Takav uspjeh bi označio značajan napredak u borbi protiv izazova sa kojima se suočavaju ranjivi, rizični ili patološki kockari, i mogao bi revolucionirati pristup minimiziranju štete povezane s kockanjem.

Ovaj razvoj događaja dolazi u trenutku kada pitanje problematičnog kockanja dobija sve veću pažnju. GambleAware, istaknuta dobrotvorna organizacija posvećena sprečavanju štete od kockanja, objavila je podatke koji pokazuju da je njen besplatni alat za samoprocjenu koristilo oko 100.000 pojedinaca od njegovog pokretanja u aprilu 2023. To ukazuje na snažno interesovanje za alate i resurse koji imaju za cilj minimiziranje štete od kockanja. Yaspa platforma, uz podršku Innovate UK, namjerava koristiti sofisticirano AI modeliranje kako bi predvidjela vjerovatnoću da će igrači biti izloženi riziku zbog svojih navika kockanja.

James Neville, izvršni direktor i suosnivač Yaspe, izrazio je entuzijazam oko granta Innovate UK-a, smatrajući ga ključnim korakom ka rješavanju problema kockanja i zaštiti ugroženih potrošača. Neville je optimista da ova finansijska podrška neće samo pozicionirati platformu kao lidera u usklađenosti u sektoru kockanja, već će i pokrenuti značajne, značajne promjene.

Ističući jedinstven pristup, Neville je istakao da trenutne prakse često uključuju operatere koji gledaju na igrače na nivou jednog operatera, oslanjajući se na remetilačke provjere koje rizikuju da gurnu pojedince prema neregulisanim tržištima. Yaspa ima za cilj da promijeni ovu priču nudeći proces bez trenja u kombinaciji sa perspektivom pan-operatora, fundamentalno transformirajući iskustvo i za operatere i za igrače.

U nastojanju da osigura efikasnost i relevantnost platforme, Yaspa planira saradnju sa akademskim institucijama. Ovo partnerstvo ima za cilj optimizaciju rješenja kako bi se zadovoljile potrebe tržišta i ostvario primarni cilj zaštite potrošača. Ova inicijativa naglašava širi trend unutar Ujedinjenog Kraljevstva ka osnaživanju usluga i subjekata trećeg sektora inovativnim alatima i opcijama praćenja kako bi se poboljšale sigurnosne mjere za ugrožene igrače.

Dok se Yaspa upušta u ovaj ambiciozni projekat, ona stoji na čelu iskorištavanja tehnologije i inovacija za stvaranje sigurnijeg okruženja za kockanje, utjelovljujući proaktivan pristup u rješavanju jednog od najhitnijih izazova u industriji.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Jabuka razdora: Britanske provjere pristupačnosti pokreću lonac u sektoru kockanja
2024-05-03

Jabuka razdora: Britanske provjere pristupačnosti pokreću lonac u sektoru kockanja

Vijesti