Vijesti

November 15, 2023

SuperScale: spajanje igara i analitike podataka za optimalne performanse i uspjeh igre

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vrijeme čitanja: 4 minute

SuperScale: spajanje igara i analitike podataka za optimalne performanse i uspjeh igre

Uvod

U ovom članku ćemo istražiti putovanje SuperScale, kompanije koja spaja igre s analitikom podataka kako bi otključala potencijal dobrih igara. Razgovarat ćemo o ličnom putu osnivača, početnoj viziji kompanije, njenim dostignućima, trenutnom pejzažu industrije igara, tehnološkim inovacijama koje koristi SuperScale, njegovoj usluzi Legacy Game Management, uvidima u kupovinu u igricama i freemium modelima, savjetima za ambiciozne igrače preduzetnicima i nadolazećim projektima.

Lično putovanje i strast za igranjem

Ivan, suosnivač SuperScale-a, ima doživotnu strast prema igrama. Počevši kao takmičarski igrač tokom svojih univerzitetskih dana, spojio je svoj entuzijazam za igranje igara sa svojim studijama velikih podataka i analitike. Ova kombinacija ga je dovela do suosnivača Exponee, platforme za podatke i iskustvo kupaca. Međutim, njegov pravi poziv došao je kada im se obratio studio za igre sa 40 miliona igrača mjesečno, inspirirajući osnivanje SuperScalea 2015. Igre poput Counter-Strike i Age of Empires imale su dubok utjecaj na Ivana, pokazujući mu potencijal ne samo igranja igara. kao strast, ali iu poslovnom svetu.

Početak SuperScale

SuperScale je osnovan s vizijom da spoji igranje igara s analitikom podataka, s ciljem optimizacije igara korištenjem uvida u podatke. U početku je naišla na skepticizam, kompanija je ustrajala i razvila svoju viziju da neprimjetno integrira marketing igara i velike podatke s razvojem i poboljšanjem igara. SuperScale je postigao značajne prekretnice, uključujući partnerstvo sa industrijskim divovima kao što su EA i Big Fish i optimizaciju mobilnih igara kako bi dostigli preko 2 milijarde preuzimanja. Putovanje kompanije je u skladu sa njenim prvobitnim ciljem da iskoristi podatke za poboljšanje korisničkog iskustva igranja i stvaranje trajnog uticaja na industriju igara.

Trenutni pejzaž industrije igara

Pejzaž industrije igara je dinamičan i pun mogućnosti za kompanije kao što je SuperScale u Evropi. SuperScale se pozicionirao na raskrsnici igara i analitike, koristeći svoj tim stručnjaka i tehnoloških inovacija poput umjetne inteligencije za uspostavljanje strateških partnerstava s kreatorima igara. Kako se tržište igara vraća u rast, SuperScaleova ekspertiza u optimizaciji performansi igara i poboljšanju akvizicije/angažiranja korisnika pozicionira ga kao ključnog igrača u Europi i drugim ključnim tržištima.

Tehnološke inovacije za optimizaciju igara

SuperScale koristi tehnološke inovacije kao što su AI i mašinsko učenje za sveobuhvatnu analizu podataka o igricama. Njegova tehnologija analize igara identificira tržišne prilike i segmente igrača. U budućnosti, SuperScale ima za cilj da integriše generativnu veštačku inteligenciju i velike jezičke modele u svoj radni tok kako bi optimizovao donošenje odluka za programere i poboljšao iskustvo igranja. Ova poboljšanja omogućavaju SuperScale-u da ponudi korisne uvide, osnažujući rukovodioce i studije igara da donose informirane odluke i otključaju neiskorišćeni potencijal industrije igara.

Usluge upravljanja naslijeđenim igrama

SuperScale nudi uslugu Legacy Game Management koja revitalizira postojeće igre, osiguravajući da ostanu privlačne za igrače i profitabilne za studije. Ova usluga pruža vitalnu podršku u održavanju i ažuriranju naslijeđenih naslova, optimizaciji strategija monetizacije i privlačenju novih igrača. Zajednica igara ima koristi od kontinuiranog uživanja u omiljenim igrama s poboljšanim funkcijama i novim sadržajem. SuperScale-ova usluga Legacy Game Management stvara scenarij na kojem svi mogu dobiti igrače i programere, poboljšavajući iskustvo igrača i produžavajući životni ciklus cijenjenih naslova.

Uvid u kupovinu u igrici i Freemium modele

SuperScale strategija se vrti oko pronalaženja pravog balansa između generiranja prihoda i pružanja igračima nagrađivanog iskustva. Kompanija naglašava kupovinu u igri zasnovanu na vrijednosti koja poboljšava igru ​​bez ugrožavanja zadovoljstva korisnika. Razumijevanjem preferencija igrača i tržišne dinamike, SuperScale prilagođava svoj pristup optimizaciji monetizacije, istovremeno osiguravajući da igrači percipiraju vrijednost u svojim kupovinama, doprinoseći održivom i obostrano korisnom ekosistemu.

Savjeti za ambiciozne gaming poduzetnike

Ivanov savjet početnicima u igricama u Europi je da slijede svoju strast, vjeruju svojim instinktima, prihvate rizike i izazove i okruže se talentiranim timom. Izgradnja jakih industrijskih veza i strpljenje tokom cijelog putovanja je od vitalnog značaja. Uz to, ambiciozni poduzetnici nikada ne bi trebali potcijeniti potencijal svoje igre, vjerovati u njen uspjeh i biti u toku sa trendovima i tehnologijama u industriji.

Predstojeći projekti i razvoj

SuperScale ima nekoliko uzbudljivih projekata i partnerstava koji su trenutno u toku. Iako se određeni detalji ne mogu otkriti zbog klauzula o povjerljivosti, SuperScale aktivno sarađuje sa partnerima širom svijeta. U narednoj godini i kasnije, kompanija će nadgledati sve veći broj igara u širokom spektru žanrova mobilnih igara.

Zaključak

SuperScaleovo putovanje u spajanju igara sa analitikom podataka dovelo je do značajnih dostignuća i pozicioniralo kompaniju kao ključnog igrača u industriji igara. Koristeći tehnološke inovacije, nudeći uslugu Legacy Game Management i optimizirajući kupovinu u igrici, SuperScale poboljšava igračko iskustvo za igrače i stvara mogućnosti za programere igara. Ambiciozni poduzetnici u igricama mogu učiti iz uspjeha SuperScale-a i prihvatiti svoju strast za igranjem igara kako bi imali trajan utjecaj u industriji.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti