Vijesti

July 30, 2022

Strategija ruleta: Koja je najbolja strategija za rulet?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Postoji li strategija ruleta koja i dalje funkcionira u 2022.? To je ono što ćete upravo saznati. Rulet je klasična stona igra koja je omiljena kod obožavatelja više od 300 godina. To je igra zasnovana na sreći u kojoj igrači samo treba da predvide tačan broj, boju ili kombinaciju na volanu.

Strategija ruleta: Koja je najbolja strategija za rulet?

Koliko god da je rulet vezana za sreću, postoji više stvari koje igrači mogu učiniti da poboljšaju svoje šanse za pobjedu ili sreću, što se toga tiče. Dakle, danas ćete naučiti o nekima testiranim i dokazanim strategije klađenja na ruletu koju možete koristiti sljedeći put kada igrate rulet na mreži. 

Progressive Vs. Neprogresivne strategije ruleta

Prvo, bitno je napomenuti da su strategije podijeljene na progresivne i neprogresivne. Progresivna ili pozitivna strategija ruleta je najpopularnija i najjednostavnija za razumijevanje. Ovdje igrači nastavljaju udvostručavati svoju početnu opkladu nakon poraza sve dok ne zabilježe pobjedu. Progresivna strategija koja se najčešće koristi je Martingale sistem.

Ali ako ste zabrinuti da ćete nakon svake opklade povećati svoj ante, možete razmotriti neprogresivne ili negativne strategije ruleta s progresijom. Igrači održavaju početnu ante opkladu tokom sesije igranja sa ovim konceptom klađenja. Dobri primjeri su James Bond i Flat klađenje.

Najbolji sistemi za klađenje na ruletu

1: Martingale (progresivni)

Martingale sistem je nesumnjivo najčešća strategija klađenja na rulet. Izmišljen u 18. vijeku u Francuskoj, Martingale sistem uključuje udvostručavanje početne opklade nakon svakog gubitka. Ideja je da povratite sve svoje prethodne gubitke nakon što upišete pobjedu. Korištenje ovog sistema na vanjskim opkladama je preporučljivo gdje imate skoro 50% šanse da dobijete opkladu.

Evo primjera: 

  • $1 opklada = gubitak
  • Opklada od 2$ = gubitak
  • Opklada od 4$ = gubitak
  • Opklada od 8 dolara = gubitak
  • Opklada od 16$ = pobeda

Iz ovog primjera je očigledno da nakon pobjede ništa ne gubite. U stvari, vi ćete dodati dolar na svoj početni bankroll. Zapamtite da Martingale rulet strategija nalaže da se vratite na početnu opkladu od 1 USD nakon svake pobjede. 

2: D'Alembert (progresivni)

D'Alembert je strategija ruleta koju je izmislio francuski matematičar Jean Baptiste d'Alembert. Poput Martingalea, D'Alembert je razmišljao u slučaju prijedloga 50/50 bacanjem novčića. Osim toga, ovaj sistem ruleta uključuje opklade na jednaki novac, a kladionici stalno povećavaju svoje početne opklade nakon gubitka. Ali ovaj put, svoju početnu opkladu povećavate za jednu jedinicu umjesto da je udvostručite nakon gubitka. Također, smanjujete ga za jednu jedinicu nakon pobjede. 

Ispod je kako funkcioniše D'Alembert sistem:

  • $1 opklada = gubitak
  • Opklada od 2$ = gubitak
  • Opklada od 3$ = gubitak
  • Opklada od 4$ = gubitak
  • Opklada od 5$ = pobeda
  • Opklada od 4$ = pobeda
  • Opklada od 3$ = pobeda
  • I tako dalje.

Slijedeći gornji primjer, nadoknadit ćete sve svoje izgubljene opklade plus $2 profita. D'Alembert sistem se preporučuje jer najbolje radi za jeftine igrače. Međutim, ne očekujte značajne dobitke od toga.

3: Paroli sistem (progresivni)

Paroli sistem ili Reverse Martingale je sistem pozitivne progresije gdje igrači povećavaju i smanjuju svoju početnu opkladu ovisno o prethodnom rezultatu. U ovoj strategiji, igrači održavaju početno stanje nakon poraza. Zatim udvostručite opkladu nakon dobitnog uloga. Takođe, sistem nalaže da stanete nakon tri uzastopne pobjede. 

Još uvijek ne razumiješ? Ispod je primjer:

  • $1 opklada = gubitak
  • $1 opklada = gubitak
  • $1 opklada = gubitak
  • $1 opklada = pobjeda
  • $2 opklada = pobjeda

Kao što vidite, nakon samo dvije uzastopne pobjede ćete napraviti brejk. Ako dobijete svoju treću okladu na paran novac, dobit ćete $4 profita. Zatim ćete se vratiti na opkladu od 1$ i i dalje ćete imati profit bez obzira da li pobijedite ili izgubite. 

4: Fibonačijev sistem (progresivni)

Da li ste konzervativni igrač ruleta? Ne tražite dalje od Fibonačijevog sistema! Ova strategija ruleta se smatra jednom od najsigurnijih jer koristi Fibonačijev niz brojeva. U ovom matematičkom nizu, sljedeći broj je zbroj prethodne dvije cifre. To ide ovako: 0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-610. Zapamtite, redoslijed se odnosi na bilo koju ante opkladu i može se nastaviti neograničeno. 

Korišćenje Fibonačijevog sistema u vašim rulet opkladama je veoma jednostavno. Slijedite ovaj primjer:

  • $1 opklada = gubitak
  • $1 opklada = gubitak
  • Opklada od 2$ = gubitak
  • Ulog od 3$ = gubitak
  • Opklada od 5$ = gubitak
  • Opklada od 8 dolara = pobeda
  • Opklada od 6$ = pobeda
  • Ulog od 8 dolara = gubitak
  • Opklada od 14$ = pobeda

U ovom primjeru, ako izgubite, povećavate svoju opkladu za zbir posljednja dva broja. Zatim ga smanjujete za dvije jedinice ako pobijedite. Na kraju ćete imati profit od 7 dolara uprkos tome što ste registrovali više gubitaka nego pobeda. 

5: Strategija Jamesa Bonda (neprogresivna)

Ako niste ljubitelj diktiranih progresivnih opklada, možete se odlučiti za malo poznatu James Bond strategiju ruleta. Izmislio Ian Fleming, sam James Bond inspirira ovu strategiju. To je ravni sistem klađenja koji nije za slaboumne. Ovdje ćete kladiti isti iznos na brojeve između 19 do 36, 13 do 18 i 0 do 5. 

Na primjer, možete zadržati ulog od 15 dolara u velikim brojevima ili od 19 do 36. Zatim, možete uložiti 5 dolara na brojeve koji padaju između 13 i 18. I na kraju, stavite jedan dolar na zeleno, nulu ili bilo šta, i 5. Ponovite ovu opkladu onoliko puta koliko želite nakon zadnjeg okretanja. Nadam se da ovo pomaže!

Da li ove strategije funkcionišu?

Kao što je rečeno na početku, rezultati ruleta su isključivo zasnovani na sreći. Stoga će online kazino uvijek imati prednost, bez obzira na vašu strategiju. Možete čak i potrošiti više ako se oslanjate na ove strategije. 

Ali to ne znači da ove strategije nisu dobre. Ako ih koristite za oklade na parni novac kao što su visoko/malo, neparno/parno i crveno/nazad, možete ograničiti svoje gubitke jer igrate po planu. Da li ste spremni da isprobate svoje novostečeno znanje? Pogledajte našu listu top online kazina za igranje ruleta danas. Međutim, pripremite dovoljno veliki bankroll da vas ublaži od niza gubitaka. Sretno!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

**Ukrcajte se u čarobnu arapsku avanturu uz izdanje slota "Lucky Lamp" Wizard Games**
2024-03-16

**Ukrcajte se u čarobnu arapsku avanturu uz izdanje slota "Lucky Lamp" Wizard Games**

Vijesti