Vijesti

February 6, 2022

RDR2 Poker: Kako igrati i pobijediti

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

2018 Rockstar Games je odlučio da oda još jedan klasični omaž kulturi Divljeg zapada putem Red Dead Redemption 2. Kao i njena prethodnica, Red Dead Redemption iz 2010., ova igra teleportuje igrače nazad u 1899. i prati eskapade odmetnika Arthura Morgana. Arthur pokušava preživjeti vladine snage i rivalske bande u ovoj igri iz prvog i trećeg lica.

RDR2 Poker: Kako igrati i pobijediti

Ali ovdje nije sve u pucnjavi iz akcionog oružja. Ova igra ima svoje RDR2 poker još više podići ulog. Igranje poker u RDR2 predstavlja igračima odličan način da brzo zarade novac dok uživaju u zabavnoj emisiji.

Ali to je ako znate kako igrati poker u RDR2. Čitajte dalje da biste naučili!

Gdje igrati RDR2 poker?

Prije nego naučite kako igrati ugrađenu igru pokera, upoznajte lokacije stolnih igara. Kao što se i očekivalo, lokacija ima mnogo širom mape. Na primjer, možete otključati Poglavlje 2 igre i završiti misiju "Ko nije bez grijeha". Zauzvrat ćete igrati poker na jednoj od pet lokacija na Flatneck Station. Pijani propovjednik, velečasni Swanson, također će biti na stolu.

Igrači također mogu igrati poker u RDR2 protiv kolega članova Van der Linde bande u glavnom kampu. Ostala mjesta za igranje uključuju Valentine, Blackwater, Tumbleweed i Saint Denis. Imajte na umu da lokacije kao što su Flatneck Station i Valentine imaju niže buy-ine, stoga su savršene za početnike. S druge strane, igrajte na Saint Denisu ili Blackwateru ako ste sigurni u svoje pokerske vještine.

RDR2 Poker: Kako igrati i pobijediti

Valentinovo noću

Red Dead Redemption 2 Poker pravila

Ako ste igrali poker na online casino prije, ne biste imali problema da se smjestite za RD2R stol. To je zato što igra primjenjuje slična pravila na uobičajeni Texas Hold'em. Drugim riječima, igrači koriste dvije karte koje su im podijeljene kako bi stvorili pobjedničku ruku. 

Ipak, runda igre počinje nakon što se kartice stola na sredini okreću. Zatim, igrači mogu odustati i napustiti rundu ili kladiti neke žetone u zavisnosti od toga šta imaju. Igrači također mogu provjeriti i proslijediti opkladu sljedećem igraču ili povećati ako postoji opklada u trenutnoj rundi. Vaš glavni cilj je da smanjite bankroll vaših protivnika kreiranjem najveće ruke.

Rangiranje poker ruku u ovoj mini igrici ide ovako:

  • Royal flush – Kreiranje ruke sa 10-JQKA iste boje.
  • Straight flush – Imati pet jednoličnih karata istog niza, npr. 5-6-7-8-9.
  • Četiri takve vrste – Četiri kartice slične vrijednosti poput 9-9-9-J.
  • Full house – Tri kartice slične vrijednosti i dvije kartice iste vrijednosti, npr. 8-8-8-7-7.
  • Flush – Pet karata iste boje.
  • Pravo – Pet uzastopnih karata, ali različitih boja.
  • Tri takve vrste – Tri kartice slične vrijednosti i dvije kartice različite vrijednosti kao što je 5-5-5-3-2.
  • Dva para – Dvije karte istog ranga i dvije kartice slične vrijednosti različitog ranga, npr. 4-4-5-5-3.
  • Jedan par – Dvije kartice slične vrijednosti sa tri kartice različite vrijednosti, npr. 9-9-2-3-4.

Nakon što dođe do posljednje runde klađenja, događa se obračun u kojem svaki igrač otkriva svoje karte. Najbolja kombinacija od pet karata je uzeta iz vaše ručne karte i zajedničkih karata, s tim da više rangirana ruka nosi dan.

Pro savjet: Kada čekate svoju radnju, koristite zgodnu funkciju "Auto-Bet" da unaprijed postavite svoju sljedeću radnju. Možete čak i otkazati odabranu radnju prije nego što dođete na red za klađenje. 

RDR2 Poker: Kako igrati i pobijediti

Red Dead Redemption 2 Online Poker

Kako osvojiti RDR2 poker ruku

Prvo, nijedna strategija ne može garantovati pobjedu u bilo kojoj kockarski utakmici. Jednostavno rečeno, poker je u velikoj mjeri zasnovan na sreći uprkos nekoliko savjeta i trikova za povećanje šanse za pobjedu. Čak se pogoršava s digitalnim protivnicima kojima ne možete efikasno čitati njihove emocije.  

Ali nisu sve loše vijesti. Kada igrate poker, blefiranje kada imate slabu ruku je funkcionalna strategija. Međutim, ova strategija može imati loše rezultate kada se igra protiv iskusnih profesionalaca. Takođe, igrajte veliko ako imate jaku ruku i svi čekaju. Ovo može uvjeriti druge igrače da odustanu. Druga stvar, izaberite drugi sto ako imate loš dan na trenutnom.

Zapamtite da RDR2 poker ima online multiplayer mod. Ovo vam daje savršenu priliku da blefirate do pobjede. Još bolje, možete napraviti privatni sto i igrati se sa svojim bliskim prijateljima. Da biste to uradili, uđite u traku sa poker stolom i držite dugme kvadrat/X. Sada nastavite da pozovete svoje prijatelje i uživajte u igri zajedno.

Spremni za igru?

Igranje pokera u RDR2 je zabavno. To vam daje prijeko potreban predah od bezobzirnog uništavanja i ubistava u igri. Također, možete osvojiti nekoliko novčića kako biste unaprijedili svoj kaubojski posao ako budete imali sreće.

Ali to nije afera besplatna za sve. Svaka igra ima mali buy-in od 1$ do 5$. Kao što je već rečeno, iznos zavisi od lokacije i složenosti nivoa igre. Ali što više platite, to je veća nagrada. Dakle, samo naprijed i osvojite ruku. Samo nemojte pucati u protivnika kada izgubite!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti