Ne gubite vrijeme! Savjeti za online kockanje za Texas Hold'em

Texas Holdem

2022-02-14

Benard Maumo

Texas Hold'em je vjerovatno najčešća vrsta video pokera online kockanje. Ovdje igrači dobijaju dvije karte okrenute prema dolje prije nego što diler raširi pet karata. Zatim slijedi klađenje. Iako je uključen neki element sreće, igrači moraju dati sve od sebe kako bi osvojili poker ruku. Ovo postavlja pitanje; ima li ih sigurne opklade u Texas Hold'emu? A šta je igračima potrebno da bi uspjeli?

Ne gubite vrijeme! Savjeti za online kockanje za Texas Hold'em

Savjet #1. Gledajte druge igrače

Jednostavno se ne možete zasititi pravila pokera, ha? U igri pokera, igrači ne mogu priuštiti da odvoje pogled od onoga što protivnici rade na stolu. Uvek je lako biti fiksiran sopstvenim rukama i ignorisati ono što se dešava. 

Uvijek znajte broj žetona koje drugi igrači imaju i vrstu karata koje drže. Ovo vam može pomoći da odredite koja je njihova jača ruka. Također možete brzo upoznati čvršće igrače i igrače koji blefiraju. Dakle, bilo da igrate u online kasinu ili kazinu na zemlji, budite oprezni sa potezima protivnika.

Savjet #2. Koristite savršenu poziciju

Evo još jednog jednostavnog, ali vrlo efikasnog trika koji radi 'magiju' u Texas Hold'emu. Imati dobru poziciju nad protivnicima može se pokazati kao najmudriji potez koji ste ikada napravili na poker stolu. Ali, nažalost, mnogi igrači ne razumiju ovaj vitalni koncept.

Nastojte da uvijek budete na dnu kada igrate Texas Hold'em na najbolja online kazina. Ova pozicija vam omogućava da djelujete posljednji nakon flopa, rivera ili turna. A kada dođe vaš red, proučićete ruke drugih igrača i nastaviti da donosite informisanu odluku. Ipak, postupite prvi ako je vaša igra dovoljno agresivna.

Savjet #3. Znajte kada da odustanete

Poznato je da se poker uglavnom svodi na opklade koje štedite nego na opklade koje pravite. Jadni igrači pokera ne znaju mnogo stvari, ali njihova glavna greška je to što ne znaju kada da odustanu. Ali u njihovu odbranu, foldovanje je jedan od najmanje razumljivih poker koncepata u online kockanju.

Evo liste poker ruku koje uvijek trebate odustati:

  • Bilo koja ruka sa 2 osim asa-2 boja i para 2s.
  • Bilo koja ruka sa 3 osim asa-3 boja i para 3s.
  • Bilo koja ruka sa 4 osim asa-4 boja i para 4s.
  • Bilo koja ruka sa 5 osim asa-5 boja i para 5s.
  • Bilo koja ruka sa 6 osim asa-6 boja i para 6s.
  • Bilo koja ruka sa 7 osim asa-7 boja, para 7-ica i 7-8 boja.
  • Bilo koja ruka sa 8 osim asa-8 boja, para 8s, 7-8 boja, 8-9 boja i 8-10 boja.
  • Bilo koja ruka sa 9 osim as-9 boja, par 9s, 8-9 boja, 9-10 boja, 9-J boja, 9-Q boja i boja 9-K.

Savjet #4. Nemoj blefirati

Većina Average Joea ne može odoljeti šansi da blefira u pokeru. Ali ako planirate da postanete profesionalac, znajte da blefiranje može uništiti više nego što napravi. Zašto? Obično je lako uhvatiti se za blefiranje i na kraju protraćiti svoj bankroll. 

Iskusni poker igrači znaju da igrači koji blefiraju nisu dovoljno sigurni ili vješti. Zauzvrat, oni će ciljati vaša leđa i udubiti vaše čipove prije nego što to shvatite. Još gore, igrači koji blefiraju uvijek misle da protivnički igrači uvijek blefiraju. Zbog toga mogu izgubiti pojam o vitalnim podacima na stolu. Dakle, nemojte blefirati ako želite poboljšati svoju igru.

Savjet #5. Ne šepaj

Još jedno veliko ne za stolom je šepanje. Ponekad se igrači mogu naći u situaciji da niko nije podigao preflop. U tom slučaju, jedine opcije su podizanje ili call ako držite ruku za igru. Ako odlučite da platite big blind, to se takođe zove limping. Osim toga, otvoreno šepanje je kada ste prvi limper. 

Dakle, zašto je loša ideja šepati? Igrači koji limpu više nego što dižu vjerovatno imaju previše slabih ruku. Zato je preporučljivo samo podići ili odustati. Takođe, igrači koji limpuju u potove kada su van pozicije igraju rizično. Jednostavno recite, otvoreno šepanje je zabranjena zona.

Savjet #6. Praksa čini savršenim

Svaki igrač može naučiti poker sisteme. Ali ne znaju svi kako implementirati trikove. Bez mnogo prakse, sav naporan rad će biti uzaludan. Poker je igra vještine, baš kao i blackjack. Stoga se dobri igrači pokera često tretiraju kao profesionalni sportisti. Sjećate li se kada ste zadnji put posvetili to dodatno vrijeme besplatnom igranju pokera? Nadam se da hoćeš!

Zaključak

Ovo su samo neki kockarski savjeti koje možete primijeniti na Texas Hold'em stolu. Postoje mnoge druge pobjedničke tehnike koje čovjek može naučiti samo dok se penje uz ljestve. Ali u međuvremenu, primijenite ove savjete da se odbranite od nasilnika za poker stolom.

Najnovije vijesti

Raid the Ship za ogromne nagrade u Relax Gaming's Dead Man's Trail Dream Drop
2023-09-14

Raid the Ship za ogromne nagrade u Relax Gaming's Dead Man's Trail Dream Drop

Vijesti