Savjeti za online kockanje za Texas Hold'em

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Texas Hold'em je vjerovatno najčešća vrsta video pokera u online kockanju. Ovdje igrači dobijaju dvije karte okrenute prema dolje prije nego što diler raširi pet karata. Zatim slijedi klađenje. Iako je uključen neki element sreće, igrači moraju dati sve od sebe kako bi osvojili poker ruku. Ovo postavlja pitanje; postoje li sigurne opklade u Texas Hold'emu? A šta je igračima potrebno da bi uspjeli?

Savjeti za online kockanje za Texas Hold'em

Savjet #1. Gledajte druge igrače

Jednostavno se ne možete zasititi pravila pokera, ha? U igri pokera, igrači ne mogu sebi priuštiti da odvoje pogled od onoga što protivnici rade na stolu. Uvek je lako biti fiksiran sopstvenim rukama i ignorisati ono što se dešava.

Uvijek znajte broj žetona koji drugi igrači imaju i vrstu karata koje drže. Ovo vam može pomoći da odredite koja je njihova jača ruka. Također možete brzo upoznati čvršće igrače i igrače koji blefiraju. Dakle, da li igranje u online kazinu ili kazino na kopnu, budite oprezni sa potezima vašeg protivnika.

Savjet #2. Koristite savršenu poziciju

Evo još jednog jednostavnog, ali vrlo efikasnog trika koji radi 'magiju' u Texas Hold'emu. Imati dobru poziciju nad protivnicima može se pokazati kao najmudriji potez koji ste ikada napravili na poker stolu. Ali, nažalost, mnogi igrači ne razumiju ovaj vitalni koncept.

Trudite se da uvek budete na dnu kada igrate Texas Hold'em u najboljim online kockarnicama. Ova pozicija vam omogućava da djelujete posljednji nakon flopa, rivera ili turna. A kada dođe vaš red, proučićete ruke drugih igrača i nastaviti da donosite informisanu odluku. Ipak, postupite prvi ako je vaša igra dovoljno agresivna.

Savjet #3. Znajte kada odustati

Poznato je da se poker uglavnom svodi na opklade koje štedite nego na opklade koje pravite. Jadni igrači pokera ne znaju mnogo stvari, ali njihova glavna greška je to što ne znaju kada da odustanu. Ali u njihovu odbranu, foldovanje je jedan od najmanje razumljivih poker koncepata u online kockanju.

Evo liste poker ruku koje uvijek trebate odustati:

  • Bilo koja ruka sa 2 osim asa-2 boja i para 2s.
  • Bilo koja ruka sa 3 osim asa-3 boja i para 3s.
  • Bilo koja ruka sa 4 osim asa-4 boja i para 4s.
  • Bilo koja ruka sa 5 osim asa-5 boja i para 5s.
  • Bilo koja ruka sa 6 osim asa-6 boja i para 6s.
  • Bilo koja ruka sa 7 osim asa-7 boja, para 7-ica i 7-8 boja.
  • Bilo koja ruka sa 8 osim asa-8 boja, para 8s, 7-8 boja, 8-9 boja i 8-10 boja.
  • Bilo koja ruka sa 9 osim as-9 boja, par 9s, 8-9 boja, 9-10 boja, 9-J boja, 9-Q boja i boja 9-K.

Image

Savjet #4. Nemoj blefirati

Većina Average Joea ne može odoljeti šansi da blefira u pokeru. Ali ako planirate da postanete profesionalac, znajte da blefiranje može uništiti više nego što napravi. Zašto? Obično je lako uhvatiti se za blefiranje i na kraju potrošiti svoj bankroll.

Iskusni poker igrači znaju da igrači koji blefiraju nisu dovoljno samouvjereni ili vješti. Zauzvrat, oni će ciljati vaša leđa i udubiti vaše čipove prije nego što to shvatite. Još gore, igrači koji blefiraju uvijek misle da protivnički igrači uvijek blefiraju. Zbog toga mogu izgubiti pojam o vitalnim podacima na stolu. Dakle, nemojte blefirati ako želite poboljšati svoju igru.

Savjet #5. Ne šepaj

Još jedno veliko ne za stolom je šepanje. Ponekad se igrači mogu naći u situaciji da niko nije podigao preflop. U tom slučaju, jedine opcije su podizanje ili call ako držite ruku koja se može igrati. Ako odlučite da platite big blind, to se takođe zove limping. Osim toga, otvoreno šepanje je kada ste prvi limper.

Dakle, zašto je loša ideja šepati? Igrači koji limpu više nego što dižu vjerovatno imaju previše slabih ruku. Zato je preporučljivo samo podići ili odustati. Takođe, igrači koji limpuju u potove kada su van pozicije igraju rizično. Jednostavno, otvoreno šepanje je zabranjena zona.

Savjet #6. Praksa čini savršenim

Svaki igrač može naučiti poker sisteme. Ali ne znaju svi kako implementirati trikove. Bez mnogo prakse, sav naporan rad će biti uzaludan. Poker je igra vještina, baš kao blackjack. Stoga se dobri igrači pokera često tretiraju kao profesionalni sportisti. Sjećate li se kada ste zadnji put posvetili to dodatno vrijeme besplatnom igranju pokera? Nadam se da hoćeš!

Zaključak

Ovo su samo neki kockarski savjeti koje možete primijeniti na Texas Hold'em stolu. Postoje mnoge druge pobjedničke tehnike koje čovjek može naučiti samo dok se penje uz ljestve. Ali u međuvremenu, primijenite ove savjete da se odbranite od nasilnika za poker stolom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Koje osnovne strategije trebam naučiti za Texas Hold'em?

Za one koji su novi u Texas Hold'emu, razumijevanje rangiranja ruku, važnosti pozicije i osnova strategija klađenja su osnovne polazne tačke za efikasnu igru.

Kako da poboljšam svoje kvote u online Texas Hold'emu?

Poboljšanje vaših kvota u Texas Hold'emu uključuje ovladavanje tehnikama blefiranja, učenje čitanja protivnika, efikasno upravljanje bankrollom i kontinuirano prilagođavanje vaše strategije na osnovu toka igre.

Da li je moguće dosljedno pobjeđivati ​​u Texas Hold'emu?

Iako dosljedna pobjeda nije zagarantovana zbog inherentnog faktora sreće u igri, igrači mogu povećati svoje šanse za uspjeh kroz vježbu, stratešku igru ​​i donošenje odluka zasnovanih na logici, a ne na emocijama.

Koje su uobičajene greške koje treba izbjegavati u Texas Hold'emu?

Uobičajene greške u Texas Hold'emu uključuju igranje previše ruku, neuspjeh prilagodbe na stilove igre protivnika, ignoriranje pozicije stola i zanemarivanje pravilnog upravljanja bankrollom.

Mogu li koristiti Texas Hold'em strategije i u online i u igrama uživo?

Da, mnoge Texas Hold'em strategije su primjenjive i na mreži i na živo, iako bi igrači trebali biti svjesni specifičnih razlika u dinamici i tempu između online i live igre.

Koliko je važna psihološka strategija u Texas Hold'emu?

Psihološka strategija, uključujući blefiranje, čitanje protivnika i održavanje smirenog ponašanja, ključna je u Texas Hold'emu jer može značajno uticati na procese donošenja odluka i ishode ruku.