Vijesti

September 24, 2020

Zakoni o online kockanju u Norveškoj

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kockanje je uobičajen oblik zabave širom svijeta. Njegova popularnost bila je razlog za zabrinutost mnogih vlada i regulatornih tijela. Uz prisustvo interneta, mnogi odrasli uživaju u pogodnostima online kasina. ipak, zakonitost online kockanja zavisi od nacionalnih ili državnih direktiva.

Zakoni o online kockanju u Norveškoj

Za mnoge regije, entuzijasti kockanja poznaju web-stranice kojima mogu pristupiti kako bi se uključili u online igre, ali situacija je drugačija u Norveškoj. Stanovnici Norveške ne znaju da li i gdje mogu učestvovati online kockanje. Smjernice i ograničenja za kontrolu kockanja u Norveškoj su od ključne važnosti. Ali nedostatak jasnoće čini situaciju izazovnom.

Šta podrazumeva kockanje u Norveškoj?

Opća percepcija je da je u Norveškoj kockanje ilegalno. Kockanje na mreži je zabranjeno, a samo dvije organizacije imaju dozvolu za obavljanje poslova. Ova ograničenja se odnose i na organizovane kockarske sesije u privatnim rezidencijama. Kockanje u Norveškoj smatra se državnim monopolom sa stranim investitorima koji moraju imati lokalnu licencu.

Brojne web stranice trenutno se bave potrebama igrača u Norveškoj. Igre se kreću od slot igara do kockanja. Čak i uz stroge zakone, postoje petlje i izuzeci. Kockanje u Norveškoj je oblik monopola kojim upravlja država, ali igrači i dalje mogu uživati u igricama na mreži. Sve što treba da urade je da se prijave i plate porez.

Zakonodavstvo

Država kontroliše kockanje u Norveškoj. Ova odluka je doneta u 20. veku kada su objavljena tri akta. Oni su dali izuzetke od strogih odredbi koje su godinama postojale u norveškom sektoru kockanja. Ovaj zakon je podrazumevao Zakon o igrama na sreću iz 1992, Zakon o totalizatoru iz 1927. i Zakon o lutriji iz 1995. godine.

Zakon o Totalizatoru nadzire trke konja i igre klađenja navodeći da bi ove aktivnosti trebale biti odobrene. Šema igara na sreću iz 1992. godine nudi ovlaštenim firmama ekskluzivnost da obavljaju aktivnosti igara na sreću povezane sa sportom i takmičenjima koja nisu regulirana drugim zakonima. Zakon o lutriji navodi da su aktivnosti igara na sreću zabranjene kada se obavljaju neovlašteno.

Izuzeci od norveškog kockanja

Za poslovne ljude i igrače kockanje u Norveškoj može biti prilično zbunjujuće. Lutrija, u skladu sa Zakonom o lutriji, definira klađenje, kazino aktivnosti ili bilo koji oblik kockanja. Ovo su usluge koje se pružaju uz dozvolu Norwegian Gaming and Foundation Authority. Ali ograničenja se odnose na pružanje kockarskih aktivnosti u Norveškoj.

Igrači moraju imati osamnaest i više godina da bi učestvovali u kockanju. Ali kod karata za grebanje nema starosnih ograničenja. Norveške zakone o kockanju karakteriše nesigurnost. Nedostatak jasnoće natjerao je mnoge kompanije da premjeste poslovanje van zemlje zbog straha od kršenja zakona. Uprkos izazovima, norveško kockanje je moguće.

Kockanje na mreži u Norveškoj i zakoni koji regulišu proces

Kockanje u Norveškoj smatra se ilegalnim. Ali igrače ne treba obeshrabriti jer postoje izuzeci od ovih zakona. Saznajte više o pravilima.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Kretanje kroz talas online kazina: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti