Vijesti

September 27, 2022

Ultimativni vodič za kvote za rulet za bolje rezultate

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Da li ste ikada izračunali svoje šanse da dobijete okladu na ruletu? Rulet je laka igra zasnovana na sreći koja iznenađujuće uključuje mnogo matematike. Dakle, da bi poboljšali svoje šanse za pobjedu, igrači moraju jasno razumjeti kvote za rulet. 

Ultimativni vodič za kvote za rulet za bolje rezultate

Ovo brzo čitanje će vam dati sve detalje o kvotama za rulet i kako ih izračunati kao profesor matematike. Zapamtite, nijedna strategija pri ruci ne može pobijediti prednost ruleta. 

Kvote za online rulet na američkim i evropskim kotačima

Američki i evropski točkovi su najčešće igre ruleta za pravi novac. Potonji je najpopularniji jer ima jedan nula (0) džep, što mu daje prednost od 2,70%. S druge strane, američki točak ima dupli nula (00) džep, otuda masivnih 5,26% haus edge. Ali dobici u ovoj igri mogu biti apsurdni.

To je takođe važno napomenuti neka online kazina nude francuski rulet. Ovo je najraniji oblik igre i koristi isti koncept kao i evropska verzija. Međutim, ima jedinstvena pravila i više mogućnosti za klađenje, smanjujući prednost kuće na 1,35%. Ali opšti cilj ostaje isti – predvideti gde će loptica za rulet pasti. 

Kako izračunati kvote za rulet

Na sreću, izračunavanje kvota za rulet je jednostavno kao i brojanje 1-2-3. Ukratko, radi se o poznavanju vaše vjerovatnoće ili vjerovatnoće da ćete dobiti opkladu. 

Evo formule za izračunavanje kvota za pobjedu na ruletu:

Šanse za pobjedu = Broj pobjedničkih načina / Broj načina za gubitak

Na primjer, u klađenju Straight Up, imate samo jedan način da dobijete i 36 načina da izgubite. S druge strane, podijeljena opklada ima dva načina za pobjedu i 35 načina za gubitak. Dakle, imat ćete šanse za pobjedu 1/36 i 2/37 u ovim okladama na rulet. 

Također je važno izračunati šanse za uspjeh da biste znali vjerovatnoću da se događaj ne dogodi. Ovdje ćete koristiti sljedeću formulu:

Kvote protiv pobjede = Broj načina za gubitak / Broj načina za pobjedu

Na primjer, ako se odlučite na Straight Up opkladu, vaše šanse za uspjeh će biti 36/1. 

The House Edge

Ovi brojevi o kojima smo gore govorili će vas onda navesti da izračunate rub kuće. Ali zapamtite da su kvote hausa obično postavljene na 35/1 na bilo kojem kotaču na kojem igrate.

Ispod je formula:

Prednost kuće = (Kvote protiv uspjeha – Odds kuće) x Vjerojatnost pobjede x 100

Na primjer, na ruletu sa jednom nulom, matematička prednost kuće će biti: (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70%. Koristeći istu formulu na kotaču dvostruke nule, doći ćete do prednosti kuće od 5,26%. 

Kako House Edge utiče na igru

Većina igrača ruleta bira igru sa niskom prednošću kuće, povećavajući svoje šanse za pobjedu. Iako je ovo djelimično tačno, važno je zapamtiti da ćete i dalje izgubiti kuću na duge staze. Čak i igra sa prednostom hausa od 0,10% garantuje više izgubljenih sesija nego pobedničkih. Dakle, šta je od toga za igrača?

Ako niste pretjerano zabrinuti za pobjedu (što bi trebali), koristite prednost kuće da izračunate iznos bankrolla koji će vam biti potreban za igranje. Inteligentni igrači ruleta uvijek planiraju svoje finansije prateći svoje prosječne gubitke.

Dakle, koristite ovu formulu da izračunate svoje gubitke:

Očekivani gubitak = Broj rundi po satu x Prosječna opklada po rundi x House Edge x Broj sati

Evo jednog praktičnog primjera; igrate 100 rundi na sat, svaka vas košta 5$. Pod pretpostavkom da igrate na evropskom kolu 2 sata, to će vam dati očekivani gubitak od $27. Ova stopa se povećava na 52,6% na američkom kotaču. Dakle, iskoristite ovo da planirate svoj uspjeh u online kasinu.

Savjeti za povećanje kvota za rulet

Prvo i najvažnije, rulet je igra zasnovana na sreći, što znači da nema dokaza strategije za smanjenje gubitaka u online ruletu. U stvari, više igre samo vodi do više gubitaka, zahvaljujući 'zloj' ivici kuće. Stoga, kreirajte bankroll za klađenje na ruletu. Stručnjaci preporučuju bankroll 1000x veći od prosječne opklade. Takođe, nikada ne uložite više od 5% svog ukupnog novca na jednu opkladu. 

Takođe je dobra ideja da se kladite visoko i umrete u ruletu. Kao što je već rečeno, izgubljene sesije će se gomilati sa još rundi. Dakle, razmislite o visokom ulozi i otiđite čim nadoknadite svoj kapital sa profitom na vrhu. Držanje oko stola samo će vas dovesti u iskušenje da napravite više opklada koje će većinu vremena završiti gubicima. 

Na kraju, budi spor igrač. Rulet može biti zabavan i uzbudljiv za igranje. Ovo je savršen katalizator za stavljanje više opklada na sat za početnike. Ali brzina ubija u ruletu, pa treba tražiti pune stolove. Neki igre ruleta uživo takođe imaju duže trajanje između rundi. Uzmi si vremena!

Uživajte u igri!

Matematičko znanje je neophodno da biste izvukli najbolje iz ruleta. Ali jedno je sigurno; rulet i druge igre zasnovane na sreći samo će vam potrošiti budžet mnogo brže od igara zasnovanih na vještinama kao što su poker i blackjack. Dakle, igrajte igru iz zabave i odbacite sva pobjednička očekivanja. Samo tretirajte te pobjede kao bonus.

Najnovije vijesti

Optimiziranje performansi igre i poboljšanje korisničkog iskustva: SuperScaleovo putovanje u industriji igara
2023-11-15

Optimiziranje performansi igre i poboljšanje korisničkog iskustva: SuperScaleovo putovanje u industriji igara

Vijesti