Top 3 strategije klađenja na rulet

Vijesti

2022-06-22

Benard Maumo

Volite li igrati rulet na mreži? Onda se sigurno mučite da dođete do odgovora na ovo pitanje. Zapravo, ne postoji ništa kao uspješna strategija u online ruletu za pravi novac. Za razliku od igara zasnovanih na vještinama kao što su poker i blackjack, rezultati klađenja na rulet su isključivo zasnovani na sreći.

Top 3 strategije klađenja na rulet

Ipak, neke strategije klađenja na rulet su se do sada pokazale efikasnim. Dakle, ovaj vodič razlaže neke popularne strategije ruleta i kako svaka od njih funkcionira. Pripremite svesku!

Odabir strategije klađenja na ruletu

Prije nego što se udubite u najbolje strategije za najbolji rulet, prvo je bitno naučiti kako odabrati sistem klađenja. U nastavku je kratak pregled:

  • Progresivna ili neprogresivna: Sistemi za klađenje na ruletu generalno dolaze u dva glavna tipa; progresivne i neprogresivne. Morate definirati svoj stil igre prije nego što se odlučite za bilo koju kategoriju.
  • Vrsta igre: Ovo je vjerovatno najkritičniji faktor koji treba uzeti u obzir. Online točkovi za rulet mogu biti u američkim ili evropskim varijantama. Izbjegavajte prvo jer je ivica kuće skoro dvostruko veća od one druge.
  • Vaš bankroll za klađenje: Veličina vašeg novca za klađenje je veoma važna, bez obzira na to koji sistem klađenja odaberete. Dakle, stvorite dovoljno veliki bankroll da izvučete maksimum iz ovih strategija klađenja. 
  • Vrste opklada: Rulet ima različite opklade, svaka sa različitim ivicama i isplatama. Dakle, da biste uspješno primijenili sisteme klađenja, naučite nekoliko stvari o okladama na rulet i koje je isplativije igrati.

Najbolji sistemi za online klađenje na ruletu

Ovo je najsočniji dio koji ste čekali. Vežite se!

Martingale sistem

Martingale sistem klađenja je nesumnjivo najpopularnija strategija online klađenja na ruletu. Izumio ga je u 18. veku britanski vlasnik kazina po imenu Džon Henri Martindejl, otuda i naziv Martingale sistem.

Uz to, Martingale sistem je sistem pozitivne progresije gdje igrači povećavaju veličinu opklade nakon svakog gubitka. Ovo se nastavlja sve dok ne ostvarite pobjedu i nadoknadite izgubljeni novac i mali profit. Zatim se vraćate na početni iznos opklade. 

Iako na papiru zvuči dobro, Martingale sistem vas lako može poslati u čistače ako sreća nije na vašoj strani. Takođe, ovoj strategiji klađenja je potreban veliki novac da bi izdržala duge gubitke.

Iz tog razloga, koristite samo ovaj sistem za klađenje na ruletu na mreži na vanjske opklade. Čak se i novčane opklade isplaćuju u omjeru 1:1, što znači da imate oko 50% šanse za pobjedu. Dakle, sveukupno, Martingale sistem je donekle rizičan.

D'Alembertov sistem

Ne sviđa vam se ideja o povećanju limita opklade svaki put kada izgubite? Nema problema, D'Alembert sistem će vas srediti. To je obrnuto od Martingales sistema, što znači da smanjujete svoje opklade nakon što dobijete jednu. 

D'Alembertova strategija klađenja je savršena za vanjske opklade na paran novac, baš kao i Martingale sistem. Ovo se zasniva na ideji da možete osvojiti skoro polovinu vremena. Drugim riječima, osvajate isti broj parnih novčanih opklada kao i gubite. 

Evo osnovnih pravila u ovom sistemu klađenja; odaberite iznos opklade, po mogućnosti manji od 5% ukupnog novca. Zatim odaberite vrstu opklade, da li je neparna/parna, crvena/crna ili 19-36/1-18. Zatim oduzmite jedinicu od iznosa opklade svaki put kada dobijete i dodajte jedinicu svaki put kada je opklada izgubljena. 

Kao što vidite, D'Alembert je relativno jednostavan za razumevanje i ne troši vaš bankroll brže od Martingale sistema. Ali uvijek zapamtite da rub kuće uvijek vreba u pozadini kako bi zaustavio vaše sretne sesije.

Fibonačijev sistem

Na kraju, razmotrite Fibonačijev sistem, sistem negativne progresije. Ovdje povećavate svoj ulog nakon izgubljene opklade. Kao i ostali, ovaj sistem je savršen za klađenje na paran novac. Online craps igrači takođe mogu koristiti Fibonacci sistem za opklade kao što su pas i ne pas. 

Fibonačijev sistem se zasniva na tipičnom Fibonačijevom nizu, koji ide kao 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987.

Dakle, kako ovaj sistem funkcionira? Prije korištenja ovog sistema klađenja na ruletu, odlučite koliko ćete uložiti po jedinici. Kao što je već rečeno, manje od 5% vašeg bankrolla je dovoljno dobro, iako je optimalni limit 2%. 

Ispod je kako radi Fibonacci sistem:

opklada ($)

Ishod

stanje ($)

1

Gubitak

-1

1

Gubitak

-2

2

Gubitak

-4

3

Gubitak

-7

5

Gubitak

-12

8

Pobjedi

+4

Ovaj sistem klađenja može izgledati blisko povezan sa Martingale sistemom. Međutim, ako izgubite isti broj opklada u Martingale sistemu, vašeg malog novca gotovo više neće biti.

Zaključak

Vidite, sistemi klađenja na ruletu se razlikuju, iako nijedan ne garantuje uspjeh. Ovaj zapis pokazuje da je Martingale sistem najopasniji sistem klađenja, iako je iznenađujuće najpopularniji. Ali koji god sistem klađenja da odaberete, uvijek koristite bankroll i igrajte iz zabave.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara