Vijesti

September 11, 2019

Sve o ograničenju online kockanja u Kini

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Kockanje je strogo zabranjeno u kontinentalnoj Kini. Ova pravna direktiva pokriva i offline i online kockanje. Bavljenje aktivnostima kockanja kažnjivo je kaznom zatvora ili novčanom kaznom. Kazna se odnosi i na operatere i na korisnike. Vlada je pokušala obeshrabriti online kockanje koristeći Veliki kineski zaštitni zid.

Sve o ograničenju online kockanja u Kini

Sve mjere koje je poduzela kineska vlada nisu bile pouzdane jer se u zemlji još uvijek dešava mnogo ilegalnog online kockanja. Čini se da građani ne obraćaju pažnju na najnovije uredbe koje imaju za cilj 'zaštitu naroda od njih samih'. To će se, međutim, vrlo brzo promijeniti.

Razbijanje online kockanja u Kini

Izvještaji pokazuju da organi za provođenje zakona u Kini pojačavaju napore s namjerom da se bore protiv široko rasprostranjenog ilegalnog online kockanja preko granica. Suzbijanje aktivnosti vezanih za kockanje također pokriva platforme za online plaćanje i podzemne banke koje omogućavaju ljubiteljima da olakšaju igre.

Otkrivanje plana za borbu protiv ilegalnog kockanja bilo je zvanično saopštenje koje je objavila ambasada Kine na Filipinima. U izvještaj je uključeno i obećanje u kojem se navodi da će se vlasti baviti i kompanijama i domaćim mrežama pružajući tehničku podršku onima koji se kockaju na crno.

Ofšorna ofanziva

Online kockanje nije dozvoljeno širom Kine. Enklava Makao ostaje jedino odredište za igrače da se sastanu i uživaju u kazino akciji na kopnu. Međutim, postojao je dobar broj operatera za igre na sreću, koji su fino podesili svoje usluge kako bi zadovoljili kinesku klijentelu, a pojavili su se u susjednim zemljama.

Kako bi riješila taj problem, kineska vlada je dala izjavu u kojoj je naciji otkrila svoj stav o ključnom suzbijanju prekograničnog kockanja. Vlada je također potvrdila da će se provoditi posebne operacije s fokusom na otkrivanje velikih slučajeva i uništavanje ogromnih mreža kriminalnih organizacija.

Philippines' Prominence

Kina eksplicitno upire prstom u Manilu, rekavši da je u njoj domaćin velikog broja onlajn kazina koji ciljaju Kinu. To utiče na interese Kine i podriva njihov finansijski nadzor i sigurnost. Vlada traži od manje nacije da bude dio ili podrži započete napore za suzbijanje.

Telekomunikacijske ili internetske prevare i kockarski zločini su usko povezani. Rezultat toga su žrtve koje gube ogromne sume novca. Ovo je velika briga za kinesku vladu, otuda i razlog zašto pokušava sve što je moguće da zaštiti svoje građane od namamljenja u ilegalne aktivnosti kockanja.

Najnovije vijesti

Optimiziranje performansi igre i poboljšanje korisničkog iskustva: SuperScaleovo putovanje u industriji igara
2023-11-15

Optimiziranje performansi igre i poboljšanje korisničkog iskustva: SuperScaleovo putovanje u industriji igara

Vijesti