Slot mašine: Velika istorija zabave

Vijesti

2020-04-22

Eddy Cheung

Slot mašine su, bez ikakve sumnje, jedna od najpopularnijih kockarskih igara, kako u tradicionalnim tako i u online kockarnicama. Istorija njihovog pronalaska i razvoja je fascinantna i vredna je pogledati, posebno za one koji su zaista strastveni u vezi sa ovim uzbudljivim i privlačnim načinom da okušaju sreću.

Slot mašine: Velika istorija zabave

To je priča koja ide ruku pod ruku s ljubavlju prema igricama ljudi koji su ih izmislili, a cilj je bio da zabavi milione kockara širom svijeta. Od prvih mehaničkih modela do najnovijih virtuelnih online slotova uživo, ove mašine su prolazile kroz stalne promjene i poboljšanja tokom godina.

Prvi slotovi

Sittman i Pitt su davne 1981. godine objavili mašinu koja je imala mehanizam baziran na bubnjevima i poker kartama. Igrači bi ubacili novčić i povukli polugu za okretanje. Ako su karte pokazivale dobitni poen, tada bi u baru dobili nagradu, na primjer, besplatno piće ili cigarete. 

August Fey, koji se smatra ocem slotova, izumio je model koji je koristio tri koluta, zamjenjujući karte simbolima. Najpoznatije je bilo Zvono slobode; glavna nagrada je osvojena kada su tri simbola "zvona" bila poravnata. Fey nikada nije prijavio patent za svoj izum, koji su mnogi kopirali narednih godina.

Elektromehanički slot mašine

Sa pojavom elektromehaničkih slotova, došlo je do prave revolucije, jer je otvoreno dno omogućavalo isplatu novčića. Ovim mašinama se i dalje upravlja pomoću poluge, što su voleli kockari, ali su bile potpuno elektronski kontrolisane. Ovi modeli su počeli izlaziti na scenu još 1964. godine, dočekani sa velikim uspjehom u javnosti.

Nekoliko godina kasnije, 1976. godine, prve video slotove izumila je kompanija iz Las Vegasa pod nazivom Fortune Coin, za radost i zabavu ljubitelja kazina. Rođenje modernih video slotova datira iz 1996. godine, sa čuvenim Reel 'Em, mašinom koja u osnovi ima sve karakteristike savremenih slotova.

Online Slot mašine: Stalan uspjeh u online igrama

Nesumnjivo sa pojavom interneta i online kazina, slotovi su postali veoma popularni i ubrzo su dominirali na platformama za kockanje, nadmašujući uspjeh drugih tradicionalnih online igara, poput pokera i blackjacka. Slotovi su jednostavni za igranje i garantuju odličnu zabavu za svakog igrača, čak i one koji tek počinju. 

Najnovije tehnologije su još više poboljšale video slotove sa virtuelnom i proširenom stvarnošću, onlajn igrama uživo i mnoštvom različitih opcija i tema slotova koje možete izabrati. Kompanije za igre na sreću kontinuirano razvijaju nove i uvijek impresivnije igre. Slotovi su sada dostupni ne samo na računaru, već i putem aktivnih mobilnih platformi.

Najnovije vijesti

Raid the Ship za ogromne nagrade u Relax Gaming's Dead Man's Trail Dream Drop
2023-09-14

Raid the Ship za ogromne nagrade u Relax Gaming's Dead Man's Trail Dream Drop

Vijesti