Poker turniri: najveći i svjetski priznati

Vijesti

2019-11-07

Eddy Cheung

Ovo su najznačajniji poker turniri, kada su osnovani, sponzori, koliko se često održavaju, mesto održavanja i nagrade za pobednike.

Poker turniri: najveći i svjetski priznati

Najveći poker turniri u svijetu

Postoji nekoliko dostupnih poker turnira. Najveći turnir privlači najznačajnije igrače iz cijelog svijeta. Ovi vrhunski poker turniri su priznati širom svijeta i imaju potpunu TV pokrivenost. Pobjednici dobijaju ekstravagantne novčane nagrade. U nastavku se raspravlja o najvećim turnirima širom svijeta.

Svjetska serija pokera (WSOP)

WSOP je najprestižnija serija poker turnira na svijetu. Ovaj turnir se održava svake godine u Las Vegasu od 1970-ih. Pobjednik ovog turnira postaje najbolji poker igrač na svijetu. Ovaj turnir takođe služi kao globalna tačka okupljanja cele poker industrije.

World Poker Tour Championship (WPT)

WPT je događaj koji se održava svake godine u SAD-u i širom svijeta. Događaj je uveden 2002. godine i ostao je među najvećim poker turnirima ikada. WPT se uvijek prenosi na televiziji kako bi daljinski gledaoci znali napredak i pobjednik postaje WPT šampion.

Pokerstars Caribbean Adventure (PCA)

Pokerstars Caribbean Adventure je osnovan 2004. WPT ga je prvobitno sponzorirao, zatim European Poker Tour, a sada ga sponzorira North American Poker Tour. Pobjednici ovog događaja odlaze kući s velikim sumama novca. Na primjer, Steve O'Dwyer je uzeo kući, uzeo $1,872,580 u 2012., a Vanessa Selbst je osvojila $1,368,190.

Svjetsko prvenstvo u online pokeru (WCOOP)

WCOOP je najveći online poker turnir na svijetu. Osnovan je 2002. godine, a 2015. godine online poker je postao industrija u procvatu. PokerStars sponzorira ovaj turnir, a održava se na njihovoj stranici svake godine u septembru. Pobjednici su nagrađeni novcem i narukvicama.

European Poker Tour (EPT)

EPT je najbogatiji poker turnir u Evropi. Sponzorira ga PokerStars. EPT je serija poker turnira koji se gledaju širom svijeta. Popularni događaji na ovom turniru uključuju; Barcelona Open, European Poker Classics u Londonu, Scandinavian Open u Kopenhagenu, Irish Winter Tournament u Dablinu i French Open u Deauvilleu.

Krunsko prvenstvo Australije u pokeru

Crown Australian Poker Championship koji se naziva i Aussie Millions je serija poker turnira koji se održavaju u Crown Casinu, u Melburnu. Prvi događaj ovog turnira održan je 1998. Glavni događaj u ovoj seriji je najbogatiji poker turnir na južnoj hemisferi, a pobjednik dobija preko 7 miliona A$.

Asia Pacific Poker Tour (APPT)

Asia Pacific Poker Tour je osnovan 2007. godine i to je veliki međunarodni poker turnir. PokerStars sponzorira turnir. APPT je serija događaja i prva sezona trajala je od avgusta do decembra 2007. Od tada je održano osam sezona APPT-a.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara