Vijesti

September 11, 2019

Partnerstvo između Relax Gaming i SoftSwiss

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Playson je službeno najavio svoje partnerstvo sa Superbetom, koji vidi da provajder sadržaja igara pokriva Rumuniju u svojim nastojanjima globalnog širenja. Ova izjava dolazi jedva nedelju dana nakon zvanične objave partnerstva između Playsona i Yobetita, još jednog vodećeg evropskog operatera za online igre.

Partnerstvo između Relax Gaming i SoftSwiss

Partnerstvo je donekle bilo očekivano nakon što je Playson uspješno podnio zahtjev za licencu klase II od strane ONJN-a, rumunskog regulatora za igre na sreću. Superbet je jedan od vodećih rumunskih operatera za klađenje, a ovo partnerstvo pokazuje namjeru Playsona da uspostavi snažno prisustvo na tržištu. Veza znači da Playson naslovima sada mogu pristupiti svi Superbet igrači.

Win-Win partnerstvo

Obje strane su izrazile puno entuzijazma za ovo partnerstvo. Playsonova direktorica prodaje Blanka Homore izjavila je da je Rumunija ključno tržište u strategiji širenja kompanije. Rad s operaterom koji ima značajan udio na tržištu ima potencijal da milione igrača upozna sa Playsonovim naslovima.

Direktorica Superbetovog odjela za igre na sreću, Heather Faulkner, očekuje da će ugovor povećati konkurentnost operatera nudeći opsežniji set opcija svojim igračima. Slotovi kao što su Solar Queen, Hold and Win i Fruit Supreme pokazali su se popularnim na globalnom nivou i trebali bi imati dobre rezultate na rumunskom tržištu.

Šta ovaj dogovor znači

Ovaj ugovor daje objema stranama platformu za razvoj svog poslovanja i povećanje svog položaja u industriji. Za Superbet, ovaj dogovor im omogućava da diverzifikuju svoju ponudu. Ranije je Superbet uglavnom funkcionisao kao operacija sportskog klađenja. Sada mogu privući širi spektar klijenata s Playson slotovima i igrama.

Playsonov status kao vodećeg globalnog dobavljača sadržaja za igre ovisi o njihovoj sposobnosti da dosljedno povećavaju svoj tržišni udio. To je ono što njihovu ekspanziju u Rumuniji, sa ovim ugovorom, čini toliko važnim. Za Playson, Rumunija može djelovati kao lansirna platforma odakle mogu uspostaviti snažno prisustvo u istočnoj Evropi.

Fokus na Rumuniju i istočnu Evropu

Playsonov ugovor sa Superbetom dio je zajedničkog projekta proširenja usmjerenog na Rumuniju i širi region istočne Evrope. Playson je također najavio sličan sporazum sa drugim značajnim rumunskim operaterom, Platinum Casino. Ovo je dodatak drugim poslovima sa operaterima u Latviji i Bugarskoj.

Tržište istočne Europe dugo je marginalizirano od strane velikih svjetskih brendova za online kockanje i provajdera sadržaja. Ovo predstavlja neiskorišteno tržište sa milionima novih igrača, nešto što je Playson jasno prepoznao. Globalna industrija online igara postaje sve konkurentnija, a dobavljači sadržaja moraju biti agresivni u širenju svog dosega.

Playson proširuje rumunsko prisustvo uz Superbet ponudu

Detalji partnerskog ugovora između Playsona i vodećeg rumunskog operatera za online klađenje, Superbeta. I šta to znači za Playsonovu ekspanziju.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Martovsko ludilo dostiže novi maksimum: ESPN-ov turnirski izazov ruši rekord
2024-03-23

Martovsko ludilo dostiže novi maksimum: ESPN-ov turnirski izazov ruši rekord

Vijesti