Oporavak od ogromnih gubitaka u online kazinu

Vijesti

2022-01-29

Benard Maumo

Istini za volju, velike su šanse da ste izgubili veliki novac kockanje na mreži nekoliko puta. To je zato što sam napravio čak i singl pobjeda u online kazinu nije podvig. U tipičnoj situaciji, gubici u kasinu su češći od dobitaka. Ali ono što razlikuje dobre igrače od prosječnih je kako se oporaviti od poraza. I o tome će se raspravljati u ovom postu.

Oporavak od ogromnih gubitaka u online kazinu

Razlozi zbog kojih često gubite novac od kockanja

Prije nego što naučite kako se oporaviti od gubitaka, počnimo s raspravom o razlozima zbog kojih gubite prečesto. U stvari, ima ih nekoliko. Prvo i najvažnije, ne birate pravi RTP. Ovo se odnosi na stopu povrata online casino igre. Na primjer, ako je RTP igre 95%, to znači da igrači mogu osvojiti do 95$ za svakih 100$ opklade. Dakle, niža stopa znači više izgubljenih sesija.

Drugi razlog zašto uvijek gubite u kazinu je taj što previše igrate. Iskusni igrači znaju da je tajming ključan za uspješnu sesiju. To je zato što ivica hausa počinje da vas sustiže kako se broj opklada povećava. Zauzvrat, vaš dodijeljeni budžet će se samo brže trošiti, ostavljajući vas slomljenim i izbezumljenim. 

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, većina igrača gubi mnogo jer biraju atraktivne igre zasnovane na sreći umjesto dosadnih igara vještina. Igre kao što su blackjack i poker omogućavaju igračima da koriste tehnike brojanja karata i sortiranja ivica kako bi smanjili prednost kuće i povećali svoje šanse za pobjedu. S druge strane, igre zasnovane na sreći kao što su rulet, craps i slotovi vas samo svode na pukog posmatrača nakon klađenja. Dakle, klonite se tih sjajnih slot mašina.

Kako živjeti sa gubicima od kockanja

Česti gubici u kazinu nisu samo bolni već i demorališući. Ali morate nositi debelu kožu da biste preživjeli u ovom surovom okruženju. Evo nekoliko savjeta: 

Igrajte za zabavu

Prije kreiranja računa na najbolja online kazina, definirajte svoj cilj. Igrate li za dobitak u online kazinu ili samo iz zabave? Odabir prvog je najbolji put. Kada odlučite da igrate iz zabave, to znači da se brzo možete otresti gubitaka i nastaviti dalje. 

Nema potrebe da se durite i igrate okrivljavanje jer to samo dovodi do veće štete. Neka lažna kazina će čak suspendovati vaš račun ako registrujete previše pritužbi.

Imajte bankroll za igranje

Još jedan efikasan način da se izolujete od šokova gubitaka je odlaganje novca za kockanje. Imati bankroll znači da nikada nećete igrati novcem koji nije namijenjen za kockanje. Na ovaj način uvijek možete otići kući nakon lošeg dana i jasnog uma smisliti strategiju. Stručnjaci preporučuju bankroll barem 1000 puta veći od vaše prosječne opklade kako biste se dobro proveli u kazinu.

Znajte kada da odete

U svijetu zavisnika od kockanja ne postoji ništa poput „odlaska“. To je uvijek kockanje dok ne dođe tvoje kraljevstvo. Ali prije nego što stignete ovako daleko, bitno je znati kada pokazati bijelu zastavu. Na primjer, otiđite nakon što dodate 25% svom bankrollu ili izgubite jednak iznos. Također, prestanite s kockanjem nakon što izgubite određeni broj opklada ili igrate određene sate. Sve u svemu, ograničite se.

Ne jurite gubitke

Evo još jedne užarene greške kojoj početnici kockari ne mogu odoljeti. Nakon niza tužnih gubitaka, većina kockara je uvijek željna udvostručiti ili čak utrostručiti svoje opklade u nadi da će dobiti znatan iznos. 

Ali ako se ne dogodi sreća, ovo će vas pripremiti za još veće i bolnije gubitke. Kao što je već rečeno, tempiranje vaše igre i znati kada napustiti je najsigurniji način da se vratite nakon poraza. Ne kladite se iz očaja.

Odmori se

Kockanje može biti emocionalno zahtjevno, posebno ako se kockate na mreži za pravi novac. Morate razmisliti i preispitati svoje strategije, upravljati svojim bankrollom i još mnogo toga. 

Stoga bi dobar san trebao biti dovoljan. Takođe možete praviti česte pauze tokom igre da razbistrite glavu. Obično su kockari na najnižoj granici kada igraju predugo bez odmora. Zato, ako je moguće, uzmite nedelju dana pauze da se ohladite.

Smanjite veličinu opklade

Da li vam se veličina bankrolla smanjuje supersoničnom brzinom, a niste raspoloženi da prestanete igrati? Tada je jedina opcija smanjiti veličinu opklade. U stvari, nikada ne biste trebali riskirati puno novca na jednoj opkladi. Dakle, idite na minimum stola dok štitite svoj bankroll i radite na svom samopouzdanju. Na kraju ćete se vratiti na svoju standardnu veličinu opklade.

Zaključak

Upravljanje ogromnim gubicima u kazinu može biti iscrpljujuće, čak i za najodlikovanije igrače. Ali uz gore navedene savjete, možete udobno živjeti s tim lošim ritmovima. Glavna ideja je imati na umu da su gubici dio igre i tretirati pobjede kao bonuse.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara