Vijesti

May 29, 2022

Objašnjena bočna opklada na djelitelju Blackjack

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Blackjack je vjerovatno najnagrađivanija stona igra koja postoji. IJednostavan je za igru, a igrači mogu smanjiti prednost kuće na manje od 0,50% kada igraju s optimalnom strategijom.

Objašnjena bočna opklada na djelitelju Blackjack

Međutim, blackjack tradicionalno isplaćuje čak i novac u omjeru 1:1. Ako ste ambiciozan igrač, to nije dovoljno. Tu je a bočna opklada u blackjacku Ulazi. Jedna vrlo isplativa opklada na blackjack je Upari djelitelja. Dakle, šta je tačno ova bočna opklada i da li je vredno razmatranja? Ovaj post sve to raspakuje! 

Šta je opklada na uparivanje dilera?

Uparivanje dilera je standard blackjack bočna opklada u igrama kao što su Spanish 21, Pirate 21 i American Blackjack. Prema per pravila dilera blackjack-a, možete postaviti ovu bočnu opkladu uz primarnu opkladu. Cilj ove sporedne opklade je relativno jednostavan. Prve dvije igračeve karte bi trebale odgovarati Dilerovoj gornjoj kartici.

Imajte na umu da se karte za klađenje na blackjack-u mogu podudarati u smislu boja i vrijednosti ili ranga. Ova bočna opklada daje igračima zdravu stopu povratka od 4:1. Jednostavno rečeno, osvajate $4 od uspješne opklade od $1. Međutim, isplata može varirati ovisno o igri i broju špilova. Više ćete saznati u sljedećem odjeljku.

Uskladite kvote za opkladu na strani dilera i isplatu

Samo Pirate 21 od Betsoft Gaming ima opkladu na Match the Dealer side na najbolja online kazina. Kao što možda već znate, ova igra koristi špansko 21 pravilo, što znači da se igra sa šest špilova karata. Pravila djelitelja Blackjack-a u ovoj igri također predviđaju da djelitelj udara na mekih 17, a igrači mogu pogoditi ili udvostručiti na podijeljenim asovima. Usput, možete ponovo podijeliti asove ako želite.

Što se tiče isplata uparivanja djelitelja u ovoj igri, uživat ćete u isplati 4:1 za mečeve bez boja. Isplata je čak i veća na 9:1 ako kreirate meč u boji. Prednost ove opklade za blackjack je 3,06%, veća od one koju nudi većina online slotova. Još jedna stvar, Pirate 21 ima limit stolova od 1.00 do 100 kredita, a igrači mogu igrati tri ruke istovremeno.

Španski 21 je još jedna popularna varijanta blackjacka sa ovom primamljivom opkladom. Međutim, u ovoj igri sa 6 špilova, svih 10 se povlače iz cipele. Ali isplata ostaje ista za mečeve u boji i bez boja, iako je prednost hausa nešto niža na 3,05%. Ako imate dva meča u boji, ova igra se isplaćuje po 18:1, a dva meča bez boja 9:1. U slučaju meča u boji i bez boja, partija se isplaćuje 13:1. 

Ponekad možete pronaći špansku 21 varijantu koja se igra koristeći osam špilova karata. U takvoj igri, meč u jednoj boji daje rezultat 14:1, a meč bez boje daje rezultat 3:1. Najviše se isplaćuju dva meča u boji 28:1, a dva nejednačaja 6:1. Konačno, kombinacija mečeva u boji i bez boja ima isplatu 17:1. Rub kuće je ovdje 3%.

Vrijedi li igrati opkladu na Match the Dealer Side?

Prvo i najvažnije, najnapredniji igrači blackjacka ne igraju sporedne opklade, uključujući i bočnu opkladu Match the Dealer. Stvar je u tome što je stopa povrata za ove igre mnogo niža od one koju nalazite u osnovnoj igri blackjack-a. Većina online kazina ima povoljna pravila koja omogućavaju igračima da uživaju do 99% RTP na glavne opklade bez strategije i 99,7% sa optimalnom strategijom. 

Ali to je samo to, jer opklada na Match the Dealer može biti veoma korisna. Obično, dobitak u opkladi u osnovnoj igri daje vam isplatu 1:1. Sada je to kikiriki u poređenju sa isplatom 28:1 za dva meča u 8-deck španskom 21. Ali zapamtite da je malo verovatno da će se ove duge kvote desiti. Dakle, postavite opkladu na blackjack samo za zabavnu stranu stvari. 

Uskladite strategiju opklade na strani dilera

Ako ste tražili savjete i trikove o tome kako se kladiti na kuću na strani Match the Dealer, preskočite ovaj odjeljak u potpunosti. To je zato što nijedna strategija ne može pobijediti prednost kuće. Ali da, vaši dugoročni prinosi mogu biti malo veći ako koristite brojanje kartica u tradicionalnoj situaciji igranja. 

Final Advice

Kao što vidite, bočna opklada na Blackjack Match the Dealer može vas izložiti nekim dobrim situacijama. Ako možete pronaći stol za blackjack s ovom opkladom, uživat ćete u isplatama do 28:1, što je jedna od najviših koje možete pronaći u klasičnoj kartaškoj igri. 

Ali uprkos većim isplatama, stope povrata u ovoj sporednoj opkladi su pomalo neprijateljske. Dakle, preporučljivo je potpuno zanemariti ovu stranu opkladu i fokusirati se na osnovnu igru. Također, igrajte besplatno blackjack u najboljim online kockarnicama ako vam je ovaj razgovor o kvotama, stopama povrata i sporednim opkladama komplikovan. Možda ćete iskusiti sreću!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

BetMGM i GameCode stvaraju dinamično partnerstvo kako bi revolucionirali igaming u SAD-u
2024-04-15

BetMGM i GameCode stvaraju dinamično partnerstvo kako bi revolucionirali igaming u SAD-u

Vijesti