Istorija online slotova

Vijesti

2020-09-29

Online slot mašine koje su danas popularne među kockarima imaju duboku istoriju. Osnovali su ih 1891. godine Sittman and Pitt Company sa sjedištem u Bruklinu. Međutim, tek četiri godine kasnije svijet kockanja je predstavljen mehaničkom slot mašinom, Liberty Bell. Došla je 1964. i Bally Technologies je razvio prvu električnu slot mašinu. Ipak, istorija slot mašina je jednom ponovo ispisana 1975. godine napretkom tehnologije mikročipa i pronalaskom video slotova. Iako je ova varijanta postala izuzetno rasprostranjena u zemaljskim kockarnicama, sve se promijenilo dolaskom virtuelnih kazina.

Istorija online slotova

Internet Era

Internet procvat sredinom 90-ih promijenio je industriju kockanja. Pojava onlajn kazina značila je da se igre kao što su slotovi igraju drugačije. Više nije bilo potrebno putovati miljama do kazina od cigle i maltera. Umjesto toga, igrači su mogli uživati u slotovima u udobnosti svojih domova. Microgaming je dizajnirao prvu onlajn video slot mašinu. Ova varijanta slota bila je među 18 igara koje nudi prva stranica za online kockanje. Danas postoji mnoštvo internet kazina sa slotovima kao njihovom plakatnom kazino igrom. Sama popularnost online slotova dovela je do toga da internetske stranice nadmašuju kockarnice na kopnu u profitu i angažmanu.

Napredak u softveru za kockanje

Ranije su online slot mašine imale samo osnovne simbole, bubnjeve i dizajn koji je imitirao njihove kopnene kolege. Zahvaljujući napretku u kompjuterskom programiranju, moderna mašina dolazi sa privlačnim temama, živopisnim rasporedima, uzbudljivim pričama, inovativnim simbolima, uzbudljivim bonus rundama, više od 5 kolutova i maštovitim posebnim karakteristikama. Sve veći broj programera softvera odgovoran je za preko 2000 dostupnih varijanti slotova. U početku je samo Microgaming bio odgovoran za razvoj online slotova. Međutim, trenutni sektor online kockanja karakterizira nebrojeno mnogo programera slotova. Ovi programeri se takmiče tako što formulišu sofisticirani slot softver koji pokreće različite naslove slotova.

Slotovi na mobilnom uređaju

Evolucija tehnologije dovela je do prelaska slotova sa kopnenih kockarnica na kompjutere, i konačno na mobilne uređaje. Online slot je postao mobilna aktivnost u koju se igrači mogu uključiti na svojim Android ili iOS uređajima. Mobilni slotovi se mogu igrati u pretraživaču ili putem aplikacije, ovisno o kasinu po izboru. Osim tehnološkog napretka, džekpotovi koje nude online slot mašine također su u porastu. U početku, u priči o slotovima, postojao je Microgamingov Cash Splash, koji je plaćao umjerene potove. Tokom godina, došlo je do porasta džekpot slotova poput Mega Moolaha koji isplaćuju smiješne iznose eventualnim pobjednicima.

Opsežna istorija i evolucija online slot igre

Evolucija online slotova nije bila ništa drugo nego senzacionalna. Saznajte kako su se slotovi promijenili od pojave prvog video slota Microgaminga.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara