Istorija britanske komisije za kockanje

Vijesti

2021-03-07

Ujedinjeno Kraljevstvo kockarska scena je jedna od najpopularnijih i najunosnijih. Ali s velikim brojem kockarskih stranica koje rade u ovoj regiji, iznenađujuće je da britanski igrači uživaju u vjerovatno najsigurnijim i najsigurnijim iskustvima kockanja. Ovaj uspjeh je uglavnom zaslužan Britanskoj komisiji za kockanje, koja nadzire sve aktivnosti klađenja u UK.

Istorija britanske komisije za kockanje

Formirana 2007. godine nakon donošenja Zakona o kockanju 2005. godine, Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva je zaista najcjenjenije regulatorno tijelo za kockanje u Evropi. Stoga čitajte dalje da biste se upoznali s nekoliko stvari o povijesti i evoluciji UKGC-a.

Kratka istorija britanske istorije kockanja

Kockanje je već dugo popularna aktivnost u Velikoj Britaniji. Na primjer, konjske trke postoje već više od tri stoljeća, a Chester je bio domaćin prve zabilježene trke 1539. Također, kralj Charles II je bio ozbiljan sportista koji je pomogao popularizaciji Newmarketa izvan granica Ujedinjenog Kraljevstva.

Međutim, istorija propisa o kockanju u Velikoj Britaniji je malo neujednačena. Vlada je 1694. legalizirala prvu nacionalnu lutriju. Nakon ovog poteza, lutrije su postale standardni način prikupljanja sredstava za dobrotvorne i druge projekte.

Međutim, u 19. veku, vlada je počela da uvodi strože mere kao što je Zakon o kockanju i klađenju iz 1845. i 1853. godine.

Ali bilo je do 1960-ih kada je uvedeno više zakona. Dobar primjer je Zakon o kockanju iz 1968. Ovaj zakon je postavio tempo za većinu modernih zakona o kockanju u Velikoj Britaniji.

Formiranje UKGC-a

Britanska komisija za kockanje je neodjelno tijelo britanske vlade odgovorno za reguliranje svih aktivnosti kockanja u UK. Ovo uključuje i fizičke ustanove i online kazina i sportske kladionice.

Ovo tijelo je 2007. godine zamijenilo Odbor za kockanje za Veliku Britaniju i preuzelo ulogu nadzora nad Nacionalnom lutrijom 2013. Kao što je već rečeno, Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva osnovana je nakon donošenja Zakona o kockanju iz 2005. godine.

UKGC je odgovoran za provjeru da li se pružatelji usluga kockanja pridržavaju svih praksi u skladu sa Zakonom o kockanju iz 2005. Ima ovlaštenje da istražuje bilo koje prekršaje i podnese pravne radnje protiv prekršitelja. Komisija može dodijeliti, opozvati i odbiti dozvole. Ono što je najvažnije, može preporučiti daljnje mjere potrebne za saniranje britanske industrije kockanja.

Odgovornosti UKGC-a

Kao što je već rečeno, glavni cilj komisije je osigurati mjesto kockanja bez kriminala. Industrija kockanja u Ujedinjenom Kraljevstvu trebala bi biti poštena i pouzdana. Također, komisija štiti ugrožene i djecu.

Komisija je 2019. godine objavila plan za poboljšanje industrijskih standarda i pružanje dodatne zaštite javnosti. Najavljeno je da će komisija započeti javno istraživanje i rezultate koristiti za poboljšanje njihove efikasnosti.

Uz to, UKGC može kazniti operatere kockanja kad god prekrše bilo koji zakon o kockanju. Međutim, to je nakon detaljne istrage od strane komisije. To tijelo je također odgovorno za oglašavanje lokalnih i nacionalnih pitanja vezanih za kockanje.

Važno je napomenuti da je lista vlasnika ličnih dozvola i operatera kockanja koji imaju dozvolu za rad u UK-u dostupna na web stranici UKGC-a. Dakle, sljedeći put kada budete tražili regulirane online kockarnice UK da se pridružite, posjetite njihovu web stranicu i potvrdite detalje.

Šta očekivati u budućnosti

Budućnost kockanja u Velikoj Britaniji je svijetla. Međutim, vanjski faktori kao što su Brexit i Coronavirus mogu usporiti rast tržišta. Ali ovo je samo kratkoročno, a tržište će se vratiti na svoje uobičajeno najbolje. Dakle, budući da je kockanje industrija koja se stalno razvija, UKGC mora poduzeti odgovarajuće mjere kako bi ostao u toku i na odgovarajući način reagirao na velike događaje.

Poslednje vijesti

Kockanje u Ukrajini zabranjeno pola veka
2023-03-14

Kockanje u Ukrajini zabranjeno pola veka

Vijesti