Vijesti

April 2, 2021

Industrija kockanja u Koloradu postavlja novi rekord u sportskom klađenju

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

2020. primorala je mnoge kompanije i pojedince da promijene svoj način života. Ali uprkos izazovima bez presedana, američka industrija kockanja nastavila je da raste skokovima i granicama. Jedna od država u kojoj je sportsko klađenje doživjelo ogroman uspjeh 2020. je Colorado. Prema državnom finansijskom izvještaju za januar, sportski kladioničari su samo u decembru iskoristili više od 326,9 miliona dolara za kockanje, čime su postigli potpuno novi rekord u sportskom klađenju. Čitajte dalje da biste saznali više o ovoj priči o uspjehu.

Industrija kockanja u Koloradu postavlja novi rekord u sportskom klađenju

Rekordne brojke

Sportsko klađenje u Koloradu trenutno radi izuzetno dobro. Lokalni kockari su se kladili na početku Nove godine. Centennial State je vidio da su kladioničari uložili 326,9 miliona dolara samo na sportsko klađenje u januaru. Ovo lako nadmašuje prethodni rekord od 284,6 miliona dolara. Važno je zapamtiti da je januarski rekord bio 9. uzastopni porast.

Međutim, priča o uspjehu se tu ne završava, jer su kladionice donijele mamutskih 23,14 miliona dolara prihoda od sportskog klađenja. Tokom istog mjeseca, država je prikupila više od 1,1 milion dolara poreza, što je više nego dvostruko više od iznosa prikupljenog u decembru.

Kao što se i očekivalo, mobilno i online klađenje su dominirale scenom kockanja. Prema januarskom finansijskom izvještaju, 97% svih opklada izvršeno je putem mobilnih aplikacija za sportsko klađenje. Ukratko, 319,35 miliona dolara je bilo od onlajn kockanja, dok je 7,54 miliona došlo od maloprodajnih sportskih kladionica.

Košarka je lider u industriji

U američkoj industriji kockanja, fudbal je najunosnije tržište. Međutim, to nije slučaj u brzorastućem prostoru za kockanje u Koloradu. To je zato što je profesionalna košarka zaradila preko 88 miliona dolara u opkladama. NFL slijedi blisko sa preko 75 miliona dolara, dok je koledž košarka na trećem mjestu sa preko 38,9 miliona dolara. Vrijedi napomenuti da stoni tenis nastavlja da raste u Koloradu, s više od 11 miliona dolara utrošenih na opklade.

U međuvremenu, lično sportsko klađenje se prilično dobro razvija uprkos tome što Covid-19 pustoši državu. Zabilježenih 7,5 miliona dolara je skoro duplo veći iznos od decembra. Sve u svemu, to je evidentno online kazina i sportske kladionice su požnjele mnogo od turbulencije Covida-19.

Priprema za više limite klađenja

Očekuje se da će industrija sportskog klađenja u Koloradu još više rasti, zahvaljujući amandmanu 77. Glasači u Cripple Creeku, Black Hawku i Central Cityju usvojili su ovaj zakon u novembru 2020. kako bi omogućili operaterima da povećaju ili uklone ograničenje klađenja od 100 dolara na svoje igre .

Također, od 1. maja 2021., mjesta za klađenje u Koloradu će igračima ponuditi iskustvo u stilu Las Vegasa. Igrači će sada pristupiti širem spektru igara, uključujući baccarat, keno, pai gow, poker i tako dalje. Sve u svemu, više opcija za igre i veći limit klađenja samo će podići industriju klađenja u Koloradu na nove visine.

I dalje se igra nadoknaditi

Iako je industrija sportskog klađenja u Koloradu doživjela ogroman rast devet uzastopnih mjeseci, država još uvijek zaostaje za četiri najveća tržišta kockanja u SAD-u. New Jersey nastavlja da nadmašuje druge kockarske države, donoseći preko 958 miliona dolara samo u januaru. Iako je broj manji u odnosu na podatke objavljene u decembru, Garden State je i dalje vodeća američka država za sportsko klađenje. Nevada je druga, a Pennsylvania i Illinois zaokružuju prva četiri.

Budućnost industrije kockanja u Koloradu

Nakon što je posljednjih mjeseci objavio neke impresivne brojke, očigledno je da će Colorado postati dominantan igrač na američkoj sceni sportskog klađenja. Ovo je čak poboljšano tako što su glasači usvojili amandman 77 zakona, koji predlaže više varijanti igara i uklanja ograničenje od 100 dolara za klađenje. Colorado je definitivno spreman za uspjeh u klađenju!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Martovsko ludilo dostiže novi maksimum: ESPN-ov turnirski izazov ruši rekord
2024-03-23

Martovsko ludilo dostiže novi maksimum: ESPN-ov turnirski izazov ruši rekord

Vijesti