Šta znači Double Down u Blackjacku?

Vijesti

2022-08-15

Blackjack je klasična kartaška igra koja je glavni oslonac u većini zemaljskih i online kazina. U ovoj igri na stolu, igrači ciljaju na magični broj od 21 bez prekida. Blackjack je također jedna od dvije online kazino igre zasnovane na vještinama, a druga je poker. Shodno tome, kuća ili drugi igrači će vas često bjeliti ako nemate vještine da igrate igru.

Šta znači Double Down u Blackjacku?

Jedna od najuspješnijih blackjack strategija je udvostručenje. Ali, šta je duplo manje u blackjacku? Kada igrači trebaju koristiti ovu strategiju? Danas odgovaramo na ova pitanja, pa hajde da uronimo odmah.

Šta je Double Down u Blackjacku?

Kao što ime sugeriše, udvostručenje u blackjack-u jeste uzbudljiv potez koji omogućava igračima da udvostruče svoj ante ulog tokom aktivne ruke. Zauzvrat, dotični igrač dobija dodatnu kartu i nakon toga mora stajati. Iako ovo može biti rizično ako se podijeli niska karta, također može povećati ukupnu isplatu. 

Zato se u sljedećem dijelu bavimo kada je tačno savršeno vrijeme za dupliranje u blackjack-u. Sve je u pravilnom balansiranju između rizika i igre na sigurno. Dakle, nastavite čitati!

Kada udvostručiti

U blackjacku, igrači mogu udvostručiti samo nakon što im se podijele dvije karte. Ako se to dogodi, postoje tri duple mogućnosti koje biste trebali iskoristiti. Ove prilike omogućavaju igračima da stvore bolju ruku od dilera bez propasti. (Razbijanje je kada par karata pogodi preko 21)

3 prilike za dupliranje u Blackjacku:

Situacija #1. Kada je ukupno na vašoj kartici 11

Da li je ukupna ruka jednaka 11? Onda je ovo nesumnjivo savršena prilika da se udvostručite. Sa ukupnom rukom od 11, šanse da dobijete dodatnu kartu koja će pogoditi 21 ili nešto bliže su vrlo visoke. Ako ne pogodite Blackjack, uglavnom ćete dobiti 20, 19 ili 18, a sa bilo kojom od ovih ruku, vjerovatno ćete pobijediti. Dakle, sve u svemu, udvostručite se čim dobijete ukupno 11 ruku. 

Situacija #2. Kada imate soft 18, 17 ili 16

Meka ruka je ukupna ruka sa asom i drugom kartom na vrhu. Na primjer, meka ruka od 17 može imati kec + 2 + 4. Drugim riječima, karte asa se računaju kao 1 ili 11. Meke ruke su vrlo korisne jer igrači mogu u skladu s tim prilagoditi zbroj svojih ruku. 

Razmislite o udvostručenju kada vaša ruka pokaže mekih 16, 17 ili 18. Ali nemojte biti prebrzi da udvostručite, osim ako je dilerova okrenuta karta niska (2 do 6). Uvijek zapamtite da as može biti 1 ili 11, u zavisnosti od karte. 

Situacija #3. Kada je ukupna vrijednost vaše kartice tvrda 10 ili 9

Hard blackjack ruke su sušta suprotnost mekim rukama. Ovdje imate ukupnu ruku bez asa. Stoga ove ruke nisu fleksibilne kao meke ruke, jer ne možete iskoristiti određene situacije. 

Ali ako se nađete sa teškim 9 ili 10, onda je to odlična prilika da udvostručite. Međutim, dilerova okrenuta karta bi trebala biti 2 do 6. Stvar je u tome da će diler morati da pogodi da dostigne 17, tako da mogu propasti. 

Kada treba izbjegavati udvostručavanje

Do sada, trebali biste biti nestrpljivi da počnete udvostručiti u blackjack-u. Pa, držite svoje konje dok ne naučite uočiti neke situacije koje treba izbjegavati. Postoje neke situacije u kojima igrači ne smiju udvostručiti čak ni na nišanu. Oni uključuju:

Situacija #1. Kada krupje ima asa

Imati asovu kartu je uzbudljivo za igrače blackjacka. Ali tako je i za dilera. Ako krupije pokaže asa, izgledi su definitivno u njihovu korist da sljedećom kartom pogode 21. Zato se suzdržite od bilo kakvog iskušenja da se udvostručite. 

Situacija #2. Kada pokažete nešto veće od 11

Ako vam je ukupna ruka veća od 11, vaše šanse da propadnete su velike. Nažalost, većina igrača previđa ovaj trenutak zbog uzbuđenja u igri. Umjesto da udvostručite sa ukupnom rukom većom od 11, pogodite i molite se da krupije propadne. Blackjack je, kao što znate, pun iznenađenja. 

Može li se udvostručiti nakon udarca ili cijepanja?

Udaranje i dijeljenje su uobičajene strategije u blackjacku. Pogoditi znači uzeti dodatnu kartu dok ne dostignete ili premašite 21. Drugim riječima, možete pogoditi koliko god puta želite. S druge strane, igrači mogu podijeliti ruku ako njihove prve dvije karte imaju istu nominalnu vrijednost. Ali možete li u ovim scenarijima udvostručiti?

Tipično, diler neće dozvoliti igračima da se udvostruče nakon udarca, jer će to značajno povećati njihovu prednost u odnosu na kuću. Osim toga, većina kazina ne dozvoljava udvostručavanje nakon podjele.

Zaključak

Blackjack je igra puna preokreta. Srećom, strategija dvostrukog smanjenja može vam dati prednost u odnosu na dilera. Samo savladajte umjetnost kada ga koristiti. Ali čak i uz to, znajte da prednost kuće uvijek pobjeđuje. Dakle, nemojte imati velike nade. Ako tek počinjete svoje putovanje, pokušavajući razumjeti kako igrati, preporučujemo dalja čitanja kao što su uobičajene greške u blackjacku ili kako parirati dileru u Blackjacku.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara