Šta treba znati o Kahnawake komisiji za igre na sreću?

Vijesti

2021-03-21

Osnovana 1996. godine nakon donošenja Kahnawake zakona o igrama na sreću, Komisija za igre na sreću Kahnawake je nadzornik za online kazina i sportske kladionice na teritoriji Mohawk u Kahnawakeu. Danas će se ovaj članak zadržati na svemu što treba znati o ovom strogom regulatoru kockanja.

Šta treba znati o Kahnawake komisiji za igre na sreću?

Formiranje KGC-a

Kako je rečeno, ova Komisija je osnovana 1996. godine. Međutim, do jula 1999. godine doneseni su propisi Komisije za interaktivne igre na sreću. Uz to, odbor KGC-a se sastoji od najviše tri člana, svaki sa mandatom od 2 godine. Trenutni povjerenici su Lori Jacobs, Melani Mayo i Mark Jocks, koji je predsjedavajući. Kao što se i očekivalo, povjerenicima pomaže tim profesionalaca, odobrenih agenata i internog osoblja.

Zakonitost Komisije

Zanimljivo je da kanadska vlada nikada nije osporila zakonitost KGC-a na sudu. Vijeće Mohawk-a Kahnawakea stalno je tvrdilo da ima puna prava da uspostavi bilo koje regulatorno tijelo za igre na sreću. Međutim, došlo je do male greške u julu 2007. godine kada je Komisija tužena zbog odbijanja izdavanja dozvole. Na sreću, Vrhovni sud Kvebeka presudio je u korist KGC-a.

Vrste licenci KGC

Jedan od razloga zašto većina operatera za online kockanje bira ovo regulatorno tijelo je taj što ono nudi različite licence. Ovo može biti korisno operateru kockanja koji pruža više od jedne vrste usluga kockanja.

Ispod su glavne vrste KGC licence:

  • CPA (Ovlašćenje provajdera klijenata) – KGC izdaje ovu vrstu licence za svih svojih 20+ operativnih kompanija. Važeći vlasnik ove licence može ponuditi usluge kockanja na mreži kao što su kladionice, kazina i poker sobe.

  • IGL (Interactive Gaming License) – Od 1999. godine, samo Mohawk Internet Technologies posjeduje ovu licencu.

  • IJA (Inter-Jurisdictional Authorization) – Ova licenca je dostupna samo pravnom licu sa licencom za interaktivne igre iz druge jurisdikcije. Predmetna kompanija bi trebala tražiti preseljenje na teritoriju Mohawk u Kahnawakeu.

  • KPL (Key Person License) – Izdaje se osobi koja upravlja ili upravlja funkcijama kompanije koja ima CPA. Važno je napomenuti da Mohawk Internet Technologies (MIT) ugošćuje sve web stranice za igre koje je licencirao KGC. To kanadskim vlastima olakšava fizički pregled objekta.

    Licence za kockanje

    KGC je licencirao "teritorijalne" igre tokom protekle decenije. Na primjer, Komisija izdaje licence za poker sobe od oktobra 2007. Međutim, postoji ograničenje odobrenih društvenih klubova koji mogu upravljati poker sobom. Trenutno je broj četiri. Među njima su Dvorana Vitezova Kolumba, Kraljevska kanadska legija, marina Kahnawake i Moose Lodge.

Imajući to na umu, Komisija trenutno licencira samo tri poker sobe na zemlji. To su Snake's Poker Club, Playground Poker Club i VIP Poker Enterprises. Kao i obično, prostori imaju različite nivoe sofisticiranosti.

Kahnawake službeni logotip

Svi sajtovi za kockanje licencirani od strane KGC-a bi trebalo da imaju jasno istaknut službeni logo Komisije. Ovo je jasan znak da je stranica za kockanje sigurna i certificirana. Da biste saznali da li KGC licencira određeni kazino ili sportsku kladionicu, skrolujte do dna početne stranice i kliknite na logo Komisije za igre Kahnawake. Ovdje ćete također vidjeti logotipe za druge operatere licenciranja, dobavljače softvera i načine plaćanja.

Rješavanje sporova

Teritorija Kahnawake može se pohvaliti odličnim iskustvom u efikasnom rješavanju sporova između igrača i operatera kockanja. Ovo tijelo radi sa svim uključenim stranama kako bi se došlo do pravovremenog i pravednog rješenja. U zavisnosti od slučaja, Komisija može dodijeliti službenika s punim radnim vremenom koji će istražiti i riješiti stvar.

Igrači mogu doći do Komisije putem:

Poslednje vijesti

Urugvaj se približava legalizaciji online kazina
2022-09-17

Urugvaj se približava legalizaciji online kazina

Vijesti