Utjecaj bonusa za registraciju na odgovorno kockanje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Industrija online kockanja svakodnevno postaje popularna. Zbog toga je konkurencija na tržištu sve veća, a online kazina daju sve više i više bonusa za registraciju igračima kako bi ih privukli. Ovo je odlična poslovna strategija za pridobijanje više igrača, ali šta je sa uticajem bonusa za registraciju na odgovorno kockanje?

Igrači više ne moraju ostati znatiželjni o ovoj temi. U ovom članku ćemo raspravljati o svemu što znamo o tome kako bonusi za registraciju utječu na odgovorno kockanje. Također ćemo razgovarati o koracima koje treba poduzeti za odgovorno kockanje s bonusima za registraciju, pa počnimo odmah.

Utjecaj bonusa za registraciju na odgovorno kockanje

Šta su bonusi za registraciju?

Online kazina ponekad daju nove klijente bonusi za registraciju kao način da ih navedete da otvore račun i izvrše početnu uplatu. Ovi bonusi mogu imati različite oblike, kao što su besplatni okreti, gotovinski bonus ili odgovarajući depozitni bonusi. Primarni cilj bonusa za registraciju je da igrač postane redovni, ali takođe pomaže u upravljanju bankrollom.

Vrste bonusa za registraciju:

Utjecaj bonusa za registraciju na odgovorno kockanje

Bonusi za registraciju mogu izgledati kao dobra prednost, ali mogu imati veliki utjecaj na to koliko se igrač kocka odgovorno. Kada igrač dobije bonus za registraciju, veća je vjerovatnoća da će kladiti više nego obično, što može dovesti do ovisnosti o kockanju.

Dodatno, bonusi za registraciju mogu stvoriti nerealna očekivanja o potencijalnim dobicima koji se mogu zaraditi putem kockanja na mreži. Zbog ovog nerealnog očekivanja, većina igrača će se kockati više nego inače, što će im postati problem.

Štaviše, takvi igrači, ti igrači će biti mnogo više fokusirani na zarađivanje bonusa za registraciju. Kao rezultat toga, veća je vjerovatnoća da će napraviti rizične opklade koje bi u konačnici mogle uzrokovati da izgube više novca samo za neke bonuse, koji se neće isplatiti.

To nije to. To također može dovesti do problema vezanih za kockanje, i ako igrač je nov u kockanju, onda to može biti štetno za njih.

Koraci koje treba poduzeti za odgovorno kockanje s bonusima za registraciju

Pročitajte i razumite odredbe i uslove

Svaki igrač bi trebao imati naviku da pročita odredbe i uslove prije nego što bilo šta uradi u online kazinu. Možda će vam se činiti da je proći kroz sve odredbe i uslove dugotrajno, ali će se isplatiti jer će igrači izbjeći bilo kakvu vrstu nesporazuma uz samo malo truda. Evo nekoliko važnih stvari na koje treba obratiti pažnju:

 • Zahtjevi za klađenje
 • Vremenska ograničenja
 • Ograničenja igara
 • Uslovi za depozit

Odredite budžet i držite ga se

Da se kockam odgovorno sa bonusima za registraciju, bitno je postaviti budžet i držati ga se. Svaki igrač mora pratiti plan budžeta dok igranje u online kazinu ako žele da se kockaju odgovorno. Trebali bi postaviti budžet za dan, sedmicu ili mjesec i striktno ga slijediti. Ako dobiju bonus, mogu ga koristiti samo za taj dan, ali ga ne dodaju na bankroll, koji se sastoji od budžeta za cijeli mjesec

Pravite redovne pauze

Redovne pauze od kockanja na mreži su ključne za održavanje kontrole nad igračevim navikama kockanja. Slijede savjeti koji bi igračima mogli pomoći da prave pauze.

 • Svakih sat vremena, postavite tajmer koji će služiti kao podsjetnik da se odmorite.
 • Igrači bi se trebali baviti drugim aktivnostima kako bi se odvratili od kockanja, kao što su vježbanje ili druženje.
 • Uzmite dužu pauzu od kockanja ako igrač izgubi kontrolu.

Izbjegavajte rizične opklade

Izbjegavajte impulzivne ili rizične opklade, posebno kada su igrači fokusirani na zaradu svog bonusa za registraciju. Slijede savjeti za izbjegavanje rizičnih opklada:

 • Provedite neko vrijeme razmišljajući o stvarima prije nego što napravite izbor.
 • Izbjegavajte povećanje opklada u pokušaju da vratite gubitke.
 • Izbjegnite lov na gubitke stavljajući veće opklade nego inače.

Potražite pomoć ako je potrebna

Posavjetujte se sa profesionalnom grupom, kao što je Nacionalni savjet za problematično kockanje, za pomoć ako igrač vjeruje da njegovo kockarsko ponašanje postaje problematično. Slijede neki pokazatelji da bi igrač mogao imati problema s kockanjem:

 • Igrač se kocka češće ili duže nego što namjerava.
 • Igrač se kocka novcem koji ne može sebi priuštiti da izgubi.
 • Igrač se osjeća krivim ili posramljen zbog svojih navika kockanja.
 • Igrač pokušava da sakrije svoje kockanje od prijatelja i porodice.
 • Igrač doživljava promjene raspoloženja ili anksioznost u vezi s kockanjem.

Koristite bonus za igranje igara s Low House Edgeom

Kada koristite bonuse za registraciju, važno je da odaberite online casino igre sa niskim rubom kuće. To ukazuje da igra ima veće šanse za pobjedu i da igrač ima manje šanse da pretrpi iznenadni finansijski gubitak.

Izbjegnite Chasing Losses

Kada je igrač u nizu gubitaka, sigurno će ga dovesti u iskušenje da igra više dok ne dobije novac koji je upravo izgubio. Međutim, ovo je opasan način razmišljanja i može dovesti do daljnjih gubitaka.

Postavite vremensko ograničenje

Lako je izgubiti pojam o vremenu kada se kockate i to može dovesti do toga da igrate duže nego što je igrač namjeravao. Kada istekne vremensko ograničenje koje je igrač postavio, treba da napravi pauzu i prestane da igra.

Zaključak

Iako bonusi za registraciju mogu biti primamljiva prednost za nove igrače kockanja na mreži, oni također mogu imati negativan utjecaj na odgovorne prakse kockanja. Igrač može profitirati od bonusa za registraciju bez ugrožavanja svoje finansijske stabilnosti tako što je svjestan mogućih opasnosti povezanih s kockanjem i usvajanjem razumnih mjera opreza. Igrač uvijek treba zapamtiti da pažljivo pročita odredbe i uslove, odredi budžet, pravi pauze, izbjegava rizične opklade i potraži pomoć ako je potrebno.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević