Outlook 2021 i njegov učinak na kockanje na mreži

Bitcoin

2021-07-21

Eddy Cheung

Nakon snažnog rasta u 2020. godini, izgledi za Bitcoin 2021 bili su donekle obećavajući. A nije ni digitalni novčić, jer je u aprilu ove godine dostigao najviši nivo od oko 65 hiljada dolara.

Outlook 2021 i njegov učinak na kockanje na mreži

Ali od pada 19. maja, cijena bitkoina je naglo pala za 30% i dostigla 30 hiljada dolara. Dakle, koji je razlog za pad tržišta? Hoće li kockanje kriptovalutama preživjeti ovu iracionalnu godinu?

Zašto vrijednost bitkoina (BTC) opada?

Bilo je mnogo negativnih vibracija oko kriptovalute od 19. maja. Sve je počelo kada je Teslin izvršni direktor, Elon Musk, putem Twittera objavio da proizvođač električnih automobila obustavlja BTC plaćanja. Bilo je čak i špekulacija da je Tesla već prodao svoju BTC zalihu u vrijednosti od 2,5 milijardi dolara. Nakon objave, vrijednost bitkoina je pala za oko 10%.

Kao da to nije bilo dovoljno za borbu Bitcoin, Kina je objavila da je svojim finansijskim institucijama ograničila kripto poslovanje. Zauzvrat je vrijednost novčića pala za još 7%. Od tada, bitkoin i drugi digitalni novčići bili su popularni.

Predviđanje za Bitcoin 2021

Trenutno se čini da su kripto stručnjaci podijeljeni oko smjera kojim će ovaj digitalni novčić krenuti 2021. Međutim, najnoviji skok cijene BTC-a dao je nadu onima koji tvrde da bi tržišna vrijednost mogla probiti stakleni plafon i dostići 100.000 dolara.

Prema Pankaju Balaniju, izvršnom direktoru i suosnivaču Delta Exchangea, bitkoin će početi da raste i može dostići nivo od 45 hiljada dolara u narednim danima. Ali ne vjeruje da je tržište još u potpunosti stabilno.

S druge strane, Previsioni Bitcoin predviđa da bi tržišna vrijednost mogla dostići 48.605 dolara do kraja jula/juna. Christopher Brown iz Faith Finance je još optimističniji, koji kaže da bi bitkoin mogao do kraja juna dostići svoj rekordni maksimum. Samo zapamtite da su sve ovo samo nagađanja jer ništa nije bačeno u kamen.

Dakle, hoće li BTC porasti na 100 hiljada dolara do kraja godine?

Kao što je rečeno, uzmite gornja predviđanja sa rezervom. To je zato što je kripto industrija podložna velikoj volatilnosti, što je, zapravo, njen glavni nedostatak. Ako i dalje sumnjate, provjerite performanse ovog digitalnog novčića u posljednjih nekoliko sedmica. Ovo je dokaz da je debela koža neophodna ako planirate da igrate koristeći kripto u svom omiljenom online kasinu ili investirate u njega.

U vrijeme pisanja ovog teksta, bitkoin je dobijao udarce na nestabilnom tržištu, dostižući maksimum od 39.133,21 dolara. To je otprilike 40% pad u odnosu na impresivne brojke objavljene u aprilu 2021. Ipak, povećanje je moguće u narednim sedmicama, a većina stručnjaka predviđa 45 dolara do kraja mjeseca. Dakle, postoji srebrni okvir da bi BTC ove godine mogao dostići predviđenih 100 hiljada dolara.

Budućnost online kazina

Čak i uz trenutni pad tržišta, Bitcoin ostaje dostojna investicija za svakog igrača na mreži. To je zato što je snaga valute bez premca u odnosu na fizičke valute. U suštini, potencijalna dobit i za igrače i za operatere je ogromna.

Na primjer, Bitcoin transakcije uživaju faktor anonimnosti. Sada to znači da dobici prikupljeni iz BTC transakcija ne podležu oporezivanju od strane nadležnih organa. Nadalje, kockarnice s kriptovalutama rade u područjima gdje je online kockanje ilegalno. Sve u svemu, igranje online kazino igara s digitalnim novčićima je i dalje sigurna i unosna opcija.

Zaključak

2021. je bila jedna od najtežih godina za industriju kriptovaluta. Ali ako je tržište uspjelo da se izvuče iz pada iz 2017., koji je bio još ozbiljniji, onda biste trebali ostati bikovski. Nikad ne znaš; Bitcoin bi mogao premašiti granicu od 100.000 dolara do kraja godine.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara