Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia

U Letoniji, regulaciju onlajn kazina nadzire Nadzorna inspekcija lutrija i kockanja (IAUI). Ovaj regulator pokriva sve vrste kockanja u zemlji i to čini od 1998. godine.

Organizacija koja želi da dobije licencu za upravljanje bilo kojim oblikom sajta za online kockanje ili kazina moraće da se prijavi Pravnom odeljenju IAUI. Međutim, Odjel za kontrolu će biti taj koji osigurava da se poštuju uslovi licence. Kompanije koje obavljaju usluge kockanja trebale bi očekivati da se njihovo poslovanje redovno provjerava.

Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kazina licencirana od strane Inspekcije za nadzor lutrija i kockanja u Latviji

Online kazina u Letoniji kojima je IAUI izdala licencu su legalna. Svi u Latviji koji imaju 18 ili više godina mogu učestvovati u igrama u online kockarnicama ili kupiti karte na lutriji. U početku su samo obična kasina mogla dobiti ovu licencu.

Međutim, kako je postojalo sve više i više sajtova za online kockanje, delokrug IAUI se proširio na kockanje zasnovano na internetu. Od suštinskog je značaja za svaku organizaciju koja želi da se kvalifikuje za licencu da osigura da je u potpunosti spremna za proces prijave.

To je zato što će svaki onlajn kazino koji ne ispuni kvalifikacione kriterijume otkriti da je tada na crnoj listi, a njihove usluge neće biti dostupne stanovnicima Letonije. Ljudima u Letoniji bilo je moguće da učestvuju u kockanju na mreži od 2003. godine, ali licence za kompanije koje obavljaju onlajn usluge u zemlji postoje tek od 2017. godine.

Zaštitne mjere koje nudi Inspekcija za nadzor lutrija i kockanja Latvije

Ciljevi IAUI-a u vezi sa online kockanjem u Latviji uključuju osiguranje da kockanje bude bezbedno za one koji učestvuju. Oni takođe imaju zadatak da obezbede da kompanije budu u stanju da ispune zakonske zahteve licenci, uključujući obezbeđivanje da imaju dovoljno novca za rad i da nema zabrinutosti u vezi sa njihovim radnim praksama.

Oni također imaju odgovornost da osiguraju da su potrošači svjesni rizika od kockanja i da licencirana online kazina mogu pružiti odgovarajuću podršku.

O Inspekciji za nadzor lutrija i kockanja u Latviji

Prvi korak za bilo koju organizaciju unutar ili izvan Letonije koja želi da vodi sajt za kockanje na mreži za građane Letonije je da direktno kontaktira IAUI. Informacije potrebne za podnošenje zahtjeva za licencu će biti pružene zajedno sa smjernicama koje će pomoći organizacijama da osiguraju da su u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Kriterijumi će pokrivati bitne faktore kao što su dobro finansijsko poslovanje i usluge podrške za one koji se mogu previše kockati. Sva dokumenta koja se podnose kao podrška aplikaciji se pregledavaju i istražuju od strane regulatornog tijela prije nego što se izda dozvola.

Detaljan spisak online kockarnica koje su već dobile licencu možete pronaći na web stranici IAUI. Većina online kockarnica nalazi se u Latviji, ali postoji nekoliko kompanija koje nude usluge kockanja, ali su sa sjedištem u drugim zemljama. Oni također imaju odgovarajuću licencu, a detalji su objavljeni na web stranici IAUI.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević