CAIXA Brazil

Postojećem zakonu o kockanju u Brazilu nedostaje opšti statut ili regulatorni okvir za odobravanje relevantnih igara. Zakonska praksa kockanja podrazumijeva da ustanove za igre na sreću moraju ispunjavati različite standarde licenciranja u zavisnosti od vrste kockanja koje se nudi. Samo države mogu posjedovati savezne lutrije.

Caixa, brazilska banka, dobila je upravljanje saveznom lutrijom kao rezultat dekreta izdate 1961. Naredbom su povučene sve dozvole za privatnu lutriju. Dozvole su koncesije savezne vlade, a institucija izdaje dozvole za zgrade.

Caixa licencira približno 13.000 lutrijskih mjesta u radu. Agencija također nudi deset različitih vrsta lutrija. Vladini zvaničnici kontinuirano razmatraju privatizaciju LOTEX-a kako bi razbili monopol sistema.

CAIXA Brazil
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kazina licencirana od strane Caixa Brazil

Online kazina su ilegalna u zemlji, prema prekršajnom zakonu. Međutim, postoji zakonska rupa koja omogućava Brazilcima da se klade na stranim web stranicama. Igrači ne krše nikakva pravila sve dok su web stranice legalne na svojim lokacijama.

Budući da su lutrijske igre monopolizirane od strane Caixe, ne postoji mehanizam licenciranja. Državne lutrije trenutno smišljaju svoj regulatorni model i interakciju s privatnim sektorom.

Caixa često održava tendere za imenovanje operatera lutrijskih štandova. Oni su zaduženi za prodaju lutrijskih listića, kao i za pružanje određenih bankarskih usluga. Caixa je postavila niz ograničenja za operatere online kazina. To je bilo putem cirkulara koje je odobrio upravnik lutrije i igara banke.

Postoje definisani standardi društvene odgovornosti za aktivnosti igara na sreću. Caixa je uspostavila odgovoran program kockanja kako bi uskladio svoje procedure lutrije sa najprihvatljivijim praksama igara na sreću širom svijeta.

Kodeks potrošača navodi da operateri igara na sreću moraju slijediti principe dobre vjere, poštenih uslova i dobre prakse. Oni moraju biti u skladu s drugim konceptima koji osiguravaju pravičnost u odnosima s potrošačima. To uključuje neiskorištenje slabosti i ranjivosti potrošača.

Sve aktivnosti klađenja smatraju se ugovorima prema Brazilskom građanskom zakoniku. Dozvoljeno je klađenje samo igračima starijim od 18 godina.

O licencama Caixa Brazil

Brazilska vlada poduzela je mjere za reformu okvira za kockanje u zemlji. Cilj je pomoći ekonomskom oporavku zemlje. Uprkos tome, sadašnja kockarska scena u zemlji je uglavnom neregulisana. Brazil se bliži legalizaciji poslovanja svojih onlajn kazina.

Zvaničnici su objavili nove dokumente koji ispituju kako bi vlada mogla regulirati sportsko klađenje, u koje su uključena i online kazina.

Prema nedavnim izjavama javnosti, još uvijek odlučuju hoće li online kockanje podlijegati modelu koncesije.

Takođe razmatraju ograničen broj licenci koje će biti ponuđene na javnom tenderu ili strukturu odobrenja sa neograničenim brojem korisnika licenci. Zahtjevi za prijavu i model dodjele tek treba da budu regulisani.

Državne lutrije koje provode države članice i Federalni distrikt nisu uređene na podnacionalnom nivou. Nema ograničenja u pogledu broja licenci koje se mogu izdati u budućnosti. U Brazilu možda neće biti dostupne licence za lutriju. Međutim, neke državne lutrije traže pružaoce usluga iz javnog sektora.

Sa tako velikom populacijom, Brazilci će se nesumnjivo zainteresovati za igre. Nažalost, u zemlji je trenutno dozvoljeno samo nekoliko vrsta kockanja. Nekoliko zakonodavaca se zalaže za reformu, ali drugi to odbijaju.

Ali uprkos nekoliko oblika kockanja koji su dozvoljeni u Brazilu, mnogi igrači kockaju se u raznim onlajn kockarnicama koje poseduju strane licence.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević