Cagayan Economic Zone Authority

Cagayan Economic Zone Authority je državna korporacija napravljena za razvoj provincije Cagayan na Filipinima. Osnovan je od 1997. godine i nastavlja da razvija sve vrste projekata za promociju privrede u ovoj oblasti.

Neke od privrednih aktivnosti uključuju turizam, industrijske i interaktivne igre. Ekonomska zona ima slične carine kao i druga važna ekonomska čvorišta kao što su Hong Kong, Singapur i Lubuan, Malezija. Mnogi investitori su privučeni strateškom lokacijom i poslovnim mogućnostima ovog područja.

CEZA je privredna zona i također uključuje a Gaming Authority. Zona reguliše licence za igre koje daje za online kockarnice i aktivnosti igara na zemlji. Nema potrebe da takva kazina dobiju licencu od PAGCOR-a.

CEZA je podržana najsavremenijom telekomunikacijskom mrežom i drugom važnom infrastrukturom za interaktivno igranje igara. Sportsko klađenje, kazina i igre slučajnih brojeva (RNG) su licencirane od strane CEZA-e.

Zona takođe ima za cilj regulaciju online kazina i sprovodi licence. Podržava odgovorno kockanje i etičko ponašanje operatera. To ga čini pravednijim za igrače koji koriste online slotove i druge kazino igre.

CEZA je važan izdavalac licenci u azijskoj regiji i nastavit će nuditi igračima i investitorima mnoge poticaje.

Cagayan Economic Zone Authority