Video Poker

September 9, 2021

Kako igrati video poker: Potpuni vodič za početnike

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Video poker je poker igra s fiksnim kvotama zasnovana na izvlačenju pet karata koja se može igrati u online kockarnicama ili na terminalima koji izgledaju kao slot mašine u stvarnim kockarnicama. Video poker je ponekad poznat i kao poker slotovi. Međutim, razlikuje se od slotova na jedan važan način. Za razliku od slotova, video poker zahtijeva vještinu, jer zahtijeva da odigrate ruku koja vam je data na najbolji mogući način prema rangiranju poker ruka.

Kako igrati video poker: Potpuni vodič za početnike

Vodič za početnike da igraju video poker

Video poker je jednostavna igra za igranje. Iako postoji mnogo različitih tipova video pokera, svi imaju jednu zajedničku stvar: svi su zasnovani na istoj mehanici pokera sa pet karata.

Uprkos činjenici da postoji mnogo varijacija, sve one prate isti proces igranja. Igrači započinju igru postavljanjem željenih uloga. Ako se radi o igri video pokera na kopnu, oni mogu odložiti svoju opkladu deponovanjem novčića. Oni će odabrati novčić ili gotovinu klikom na ekran igre ako se radi o online video poker igrici.

Nakon što polože svoju opkladu, oni će pritisnuti dugme "Deal". Nakon toga, bit će podijeljena poker ruka od pet karata. Igrači će pregledati ove karte prije nego odluče koje žele zadržati, a koje žele odbaciti ili odustati. Oni mogu odabrati koje kartice žele držati klikom na kartice ili opciju "Zadrži" ispod svake kartice. Nakon što odaberu, kliknuće na "Draw". Tada će im biti podijeljene zamjenske karte za karte koje nisu imali, što će rezultirati poker rukom od 5 karata. Igrači će tada biti isplaćeni prema tabeli isplate igre i opkladi koju su napravili na početku.

Značaj tabele isplata u video pokeru

Prije nego što kladite novac na slotovima, provjerite tabelu isplata, a isto vrijedi i za video poker, gdje se nagrade za različite ruke mogu jako razlikovati od igre do igre. Kada je u pitanju plaćanje, video poker igre se dijele u dvije kategorije: puna plaća i kratka plaća. Mašine sa punom plaćom imaju prosječne postotke RTP-a (povrata igraču) iznad 99 posto.

Pravila igre video pokera

Dostupne su različite vrste video pokera.

Kao što je ranije rečeno, postoje brojne varijante video poker slotova. Slijede četiri najpopularnije online casino igre:

Bolje ili džakovi

Najpopularnija varijacija video pokera, Jacks or Better, dobila je ime po činjenici da je minimalna dobitna ruka par džakova ili bolja.

Divlje dvojke

Dvojke su divlje u ovoj verziji video pokera, što znači da kada se pojave u ruci, mogu zamijeniti bilo koju drugu kartu, potencijalno vam omogućavajući da napravite bolju ruku.

Bonus Poker

Bonus poker je baziran na Jacks or Better i plaća bonus za četiri vrste.

Dvostruki bonusi

Još jedna igra u stilu Jacks or Better, ovoga puta sa bonusom za četiri asa.

Kada imate izbor poklona, video poker igre postaju znatno ugodnije. Ove besplatne ponude daju poker sajtovi kako bi ojačali stalnu vezu sa postojećim klijentima i privukli nove igrače. Pazite na strukturu nagrada vaše poker stranice kako biste znali u šta se upuštate.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti