5 savjeta za pobjedu u najboljim kladionicama danas

Sportsko Klađenje

2021-10-29

Zahvaljujući internetu i kompjuterskoj tehnologiji, ljubitelji sportskog klađenja sada mogu da se klade i dobijaju na najboljim kladionicama i online kazina. Od tenisa i ragbija do fudbala i boksa, kockarske stranice nude višestruka tržišta.

5 savjeta za pobjedu u najboljim kladionicama danas

Ali frustrirajuće, gubici su češći među igračima nego pobjede uprkos ogromnom potencijalu pobjede. Dakle, šta bi igrači mogli raditi pogrešno? Ovaj vodič za sportske kladionice sadrži više savjeta koji će vam pomoći da vratite dosadne situacije.

Savjet #1. Naučite osnove

Ako ste zelenaš sportsko klađenje, učenje osnova je jednostavno. Ali ne brinite jer upoznavanje sa osnovama sportskog klađenja neće trajati pola dana.

Prvo, počnite tako što ćete naučiti dostupne sportske događaje i kako se oni igraju. Zaista nema potrebe pretjerati s ovim. Samo znajte kako se računaju rezultati i broj igrača u svakom timu.

Zatim nastavite da naučite dostupne vrste tržišta klađenja i kako se isplaćuju. U većini slučajeva, kladionice nude sljedeće vrste opklada:

  • Pobjeda/neriješeno/pobjeda
  • Preko/ispod
  • Oba tima daju gol
  • Prvi tim koji je postigao gol
  • Strijelac bilo kada
  • I više.

Savjet #2. Kreirajte budžet za sportsko klađenje

Iako su svi ovdje navedeni savjeti od vitalnog značaja za vaše šanse za pobjedu, nijedan nije kritičniji od kreiranja budžeta. Bez obzira na to koliko ste bogati, izdvajanje budžeta za kockanje jednostavno je neophodno.

Kao što je gore rečeno, gubitak u svijetu kockanja je češći od pobjede. Kao takav, uvijek se treba pripremiti za loše vijesti, jer vrući favoriti mogu razočarati.

Stvar je u tome da osigurate da možete udobno živjeti bez novca izgubljenog na kockanju. Dakle, imajte dnevni, sedmični ili čak mjesečni budžet za sportsko klađenje. Osim toga, imajte ograničenje stop-loss kako biste izbjegli trošenje cijelog bankrolla u jednom meču ili danu.

Savjet #3. Ostavite emocije napolju

Da li ste ponosni navijač Mančester junajteda? Pa, glupo je insistirati na ulaganju novca u ovaj tim čak i kada su izgledi očigledno favorizirani protivniku. Drugim riječima, izostavite emocije iz sportskog klađenja, čak i ako to znači odabir najvećih rivala vašeg omiljenog tima.

Da biste sačuvali svoju kožu, istražite statistike kao što su međusobni susreti, dostupni igrači, nedavna forma, kod kuće/u gostima i tako dalje. Zapamtite, glavni razlog zbog kojeg ste se pridružili sportskom klađenju je da osvojite novac, a ne da navijate za svoj tim.

Savjet #4. Nikada ne ignorišite autsajdere

Ovo je kao nastavak savjeta broj tri iznad. Dok su jači timovi vrući favoriti za pobjedu u opkladi, autsajderi bi mogli iznervirati. Zanimljivo, istraživanje vam u ovom slučaju neće puno pomoći.

Na primjer, ako je tim A pobijedio u pet uzastopnih mečeva, a tim B izgubio tri u kasu, tim B je autsajder. Kao takvi, kladionica će im dati duge kvote. Šta će se dogoditi ako uložite u ovaj tim da preokrenete svoje bogatstvo? Dobra količina!

Savjet #5. Nemojte loviti gubitke

Kao i kada igrate u najboljim online kockarnicama, uvijek je preporučljivo ne juriti gubitke na kladionicama. Ali, iznenađujuće, ovo je nešto čemu većina ljubitelja sportskog klađenja ne može odoljeti. Često igrači postavljaju višestruke velike opklade nakon naknadnih bolnih gubitaka. Ali u stvarnosti, ovo samo izjeda vaš dragocjeni bankroll. Važno je zapamtiti da su svi oblici kockanja uglavnom vezani za sreću. Stoga, znajte kada treba podići bijelu zastavu i pokušajte sljedećeg dana. Ostanak u blizini samo će dovesti do dodatnih gubitaka.

Zaključak

Dovoljno rečeno, sportsko klađenje može biti veoma isplativo pod uslovom da zauzmete pravi pristup. Prvo, marljivo istražite i kladite se na prava tržišta. Takođe, ponekad su šanse varajuće. Kao, nema smisla zanemariti tim koji je izgubio pet mečeva uzastopno. Sve u svemu, napravite te pametne opklade i zabavite se.

Najnovije vijesti

Mogu li onlajn kazina suspendovati igrače zbog prevelikog osvajanja?
2023-10-01

Mogu li onlajn kazina suspendovati igrače zbog prevelikog osvajanja?

Vijesti