Sic Bo savjeti i tajne otkrivene

Sic Bo

2022-04-11

Benard Maumo

Sic Bo aka Tal Sai aka Dal Slu je popularna kockarska igra na podovima kazina u Makau i Las Vegasu. Igra se pomoću tri kockice, a igrači se klade na rezultat jednog bacanja. 

Sic Bo savjeti i tajne otkrivene

Ali osim što je popularan na azijskim podovima kazina, Sic Bo je takođe uobičajena pojava najbolja online kazina. Dakle, da li ste zainteresovani za igranje Igra Sic Bo online? Evo nekih Sic Bo savjeti kako bi vam pomogao da češće pobjeđujete.

Kako igrati igru Sic Bo?

Ako možete igrati craps, onda se nećete mučiti za Sic Bo stolom. Kao i craps, to je igra na sreću u kojoj se kockice bacaju, a ishod je određen. Ali tu se sličnost završava. U Sic Bou svaki rezultat može biti ili poraz ili pobjeda. Ovo je u suprotnosti s craps-ovima gdje određene opklade zahtijevaju određena bacanja za pobjedu.

Pravila klađenja u Sic Bou su relativno jednostavna. Vaš cilj je da predvidite ukupan broj tri kockice koje je bacio krupije. Dakle, jednostavno odaberite iznos opklade za svako bacanje i pričekajte ishod. Imajte na umu, međutim, da Sic Bo dozvoljava nekoliko opklada na svako bacanje, dodajući uzbudljiv element a Sic Bo strategija.

Što se opklade tiče, Sic Bo ima puno opcija. Na primjer, možete se kladiti na neparan ili paran zbroj i dobiti paran broj od 1:1. Možete se kladiti i na dvije kombinacije kockica i uživati u isplati 6:1. Najviše isplativa opklada su određene trojke gdje se odabrani broj pojavljuje na sve tri kockice. Omjer isplate? Neverovatnih 180:1!

Sic Bo strategija za početnike

Kao početnik, važno je shvatiti da je Sic Bo isključivo vezana za sreću, baš kao i svaka druga kockarska igra. Kao takva, nijedna dokazana strategija ne može povećati vaše šanse za pobjedu smanjenjem prednosti kuće. Ali, srećom, ništa nije nedostižno u svijetu online kockanja.

Uspješni igrači Sic Boa su strpljivi. Kao takav, pristupite igri oprezno klađenjem na veće kvote sa minimalnim opkladama i niže kvote sa velikim ulozima. Ovaj defanzivni pristup vam omogućava da produžite životni vek vašeg bankrolla dok istovremeno povećavate svoje šanse da osvojite pristojnu sumu. Ali zapamtite, prednost hausa će se vjerovatno povećati sa većim kvotama.

Još jedna Sic Bo strategija koju vrijedi razmotriti je klađenje na kombinovane opklade. U ovoj vrsti opklade, predviđate da će se odigrati dva određena broja. Evo u čemu je stvar; ove opklade imaju prednost od 2,75%, što može biti prilično malo na papiru. Ali ako uzmete u obzir gubitke po satu, ovo može biti mali prozor koji vam je potreban da češće osvajate. Dakle, češće koristite ove opklade. 

Takođe, generalno je pogrešna ideja kladiti se na previše pozicija. Većina online kazina obično dozvoljava igračima da se klade na maksimalno 16 pozicija po bacanju. Ali iako ćete vjerovatno dobiti nekoliko opklada, izgubit ćete još više. Jednostavno rečeno, nemojte biti preambiciozni. 

Primjenjuje li se Martingale sistem?

Martingale je sistem klađenja koji uključuje udvostručavanje veličine opklade svaki put kada dođe do gubitka. To se dešava sve dok ne upišete pobjedu i nadoknadite svoje gubitke. Martingale sistem klađenja se veoma preporučuje u igrama sa verovatnoćom kao što su bacanje novčića i igre kockica kao što su Sic Bo i kocke. To je zato što postoji 50/50 šanse za pobjedu i gubitak.

Evo primjera; uložiš 10$ i izgubiš. Zatim, Martingale savjetuje da udvostručite taj iznos. Ako ponovo izgubite, to vam daje gubitak od 30$. Ali nemojte još stati; kladite se na još 40$. Ako imate sreće da osvojite svoju četvrtu opkladu od 80 dolara, ovo vam daje malu profitnu maržu od 10 dolara. 

Ali to je lako na papiru jer korištenje Martingale sistema na Sic Bou je igranje s vatrom. Prvo, trebat će vam dovoljno veliki bankroll da izdržite nekoliko izgubljenih sesija. I drugo, nema garancije da će sljedeći ishod rezultirati pobjedom. Dakle, nemojte se kladiti u ništa što ne možete izgubiti.

Koji su sretni brojevi u Sic Bou?

Kao što je već rečeno, imate jednake šanse da dobijete određeni broj u bacanju. Ali izgledi za bacanje određenog broja su 1 prema 6. Recimo samo, kada su bačene tri kockice, imate 50% šanse da dobijete jedan broj. 

Ali čak i uz to, 12 i 9 daju igračima najbolju moguću šansu za pobjedu. To je zato što imaju isplate bliske njihovim vjerovatnoćama, što je 6:1. Međutim, to je samo zabluda kockara, jer u ovoj igri ništa nije sigurno.

Spremni za igru?

Sve kazino igre su zasnovane na sreći, uključujući blackjack i poker. Zato igrajte iz zabave i uživajte u svakom trenutku. Nemojte igrati da biste osvojili veliki novac na Sic Bou, jer su vaše šanse za poraz jednake pobjedi, ako ne i veće. Ali generalno, igra Sic Bo je savršena ako želite isprobati nešto novo.

Poslednje vijesti

Ultimativni vodič za kvote za rulet za bolje rezultate
2022-09-27

Ultimativni vodič za kvote za rulet za bolje rezultate

Vijesti