Poker

December 9, 2020

Online Poker - osnovne vještine

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Poker je bilo koji broj kartice igrice gdje igrači ulažu novac u kojoj je ruci najbolja prema njenim pravilima. Poker kao igra postoji od 20. veka i do danas je i dalje jedna od najigranijih igara na mreži na svetu, što ga čini obaveznim u online kazina.

Online Poker - osnovne vještine

Kako počinje poker igra

Igre pokera počinju kada jedan ili više poker igrača uloži silnu opkladu, inače poznatu kao blind ili ante. Svaki igrač koji učestvuje u igri pokera kladi se prema rangu za koji smatra da njegova ruka vredi u poređenju sa drugim igračima.

Od svakog igrača koji učestvuje se očekuje da se poklopi sa prethodnom opkladom, a neuspeh u tome će rezultirati gubitkom opklade i svim daljim uključenjima u ruci. Svaki igrač koji odgovara opkladi može odlučiti da podigne opkladu. Opklade se završavaju kada svi igrači ili pozovu svoju posljednju opkladu ili nemaju novca za ponovno igranje.

Taktika da zaradite malo igrajući poker na mreži kao početnik

Mnogi početnici svakodnevno ulaze u online poker igru kako bi zaradili nešto novca i podmirili račun, ali da bi zaradili na mreži kao početnik, postoje neka osnovna pravila koja igrač mora znati i biti svjestan. Preporučljivo je za početnike u online pokeru da igraju na niskim ulozima.

Online poker igrači bi trebali imati strategiju koju trebaju slijediti ako žele zarađivati od pokera na mreži. Da biste zarađivali od online pokera kao početnik, morate biti disciplinovani, vrijedni, imati pravu strategiju koja radi za vas, bankroll, kontrolu tilt-a, između ostalog.

Prelom radne strategije za online poker igrača

 • Igrajte keš igre s niskim ulozima: Da bi bili uspješni i zaradili online igrajući poker, igrači, posebno početnici, trebali bi se radovati igranju gdje se mogu kladiti s minimalnim iznosom i gledati kako njihov profit stalno raste.

 • Igranje NL10 ili NL25: Da bi početnici zaradili više igrajući poker na mreži, igrač mora biti spreman da preuzme određeni rizik ulažući više novca u sada veoma konkurentnu igru. Dosljedni igrači uživaju u Rakebacku od online poker brendova. Gotovo svi poker brendovi na mreži sada nude Rakeback kao oblik poticaja/bonus gotovine kako bi podstakli igrače da se drže svojih brendova.

 • Igranje tesne i agresivne strategije: Najbolja i preporučljiva oznaka koju primjenjuju uspješni poker igrači koji su zaradili novac igrajući igru zove se "TAG". TAG znači čvrsta i agresivna strategija. Tag je najbolja strategija za online poker igrače kako bi zaradili pristojan novac kada igraju keš igre s mikro ulozima.

  Uspješna strategija u pokeru

  Tag u pokeru znači tri važne stvari koje su:

 • Online poker igrači bi trebali biti vrlo selektivni oko toga koju ruku odlučite igrati.

 • Da bi imali funkcionalnu strategiju, poker igrači bi trebali voditi računa o svojim pozicijama na poker stolu kada je vrijeme da odluče koju će ruku igrati.

 • Online poker igrači bi trebali biti spremni da igraju svoje ruke agresivno nakon flopa. Poker je ponekad sličan šahu jer igrači koji mogu povući prave poteze kada se ukaže prilika vjerovatno će zaraditi pristojan novac od online pokera. Da biste bili uspješni kao poker igrač, morate biti spremni da se držite svoje strategije čak i kada vam ne daje željene rezultate za nekoliko dana, a ponekad i nekoliko sedmica, jer možda neće biti 100% cijelo vrijeme.

  Uočavanje stola s ribom na njima

  Da bi zaradio dobar novac na mreži igrajući poker, igrač bi trebao biti u mogućnosti da uoči najbolji sto. Kada je ulog nizak, online pokeri se lako mogu izvući igrajući za bilo kojim stolom, ali kada limit poraste, neće biti ribe na vašem stolu pa ste odabrali pogrešan sto.

Početnici koji žele da zarade od igranja pokera trebali bi biti spremni da uđu u smjenu kako bi privukli neke srednje i prosječne igrače za svoj sto, a zatim ih pobijedili da bi osvojili više.

Drugi načini za zaradu od online pokera, osim igre za keš

Kada je u pitanju zarada od pokera, keš igra je uvijek prva na stolu, ali postoje i drugi načini na koje poker igrači mogu zaraditi novac od igre na mreži.

 • Turnir sa više stolova: Da biste osvojili turnir za više stolova (MTT) kao online poker igrač, i dalje su vam potrebne gore navedene taktike sa niskim ulogom u gotovini, jasni planovi i radna strategija.
 • Sedi i ide: igrači online pokera takođe zarađuju igrajući Sit and Gos, a da biste pobedili u sit and Gos, još uvek morate da primenite i gotovinu sa niskim ulogom i druge strategije koje će vam pomoći u šansi za pobedu.
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti