Elementi rizika i prednost u igranju u online kazinu

Igre

2021-08-12

Ethan Tremblay

Kada surfate kroz horde igre koje online kazina nude, primijetit ćete da svaka igra nema isti metod za igranje. Neke igre se kladite jednom i gotovi ste. U drugim igrama, možete staviti više opklada unutar jedne runde. Kao rezultat toga, da biste uspješno povećali svoje šanse za pobjedu i igranje pametno, morate razumjeti dva koncepta. Ivica kuće i element rizika.

Elementi rizika i prednost u igranju u online kazinu

House Edge

Haus prednost je jednostavno stavljen broj koji određuje kolika je vjerovatnoća da ćete pobijediti protiv kuće. Što je niža ivica kuće, veće su vaše šanse za pobjedu. Ako slot mašina ima prednost od 5% to znači da imate 95% šanse da osvojite novac. Ali prednost kuće je primjenjiva samo za klađenje na jedan i gotovo. Za višestruke opklade u jednoj rundi, moramo razumjeti element rizika.

Element rizika

Element rizika izračunava prednost kuće kada su uključene višestruke opklade. Prednost kuće ne može izračunati vaše šanse za pobjedu u takvim situacijama. Jer ima previše nepoznatih faktora. Element rizika uzima u obzir prosječan broj postavljenih opklada i šanse za dobitak.

Kao i kod ivice kuće, što je manji procenat elementa rizika, to vam je bolje. Da biste zaradili više profita od svojih opklada, morate dobro razumjeti elemente rizika, kao i prednost kuće.

House Edge protiv elementa rizika

Ispod je uporedna lista prednosti kuće u odnosu na element rizika kada se razmatraju stolne igre s višestrukim klađenjem:

  • Caribbean Stud (House Edge: 5,22%, Element rizika: 2,56%)
  • Let It Ride (House Edge: 3,51%, Element rizika: 2,85%)
  • Mississippi Stud (House Edge: 4,91%, Element rizika: 1,37%)
  • Poker s tri karte (House Edge: 3,37%, Element rizika: 2,01%)
  • Wild Hold'em Poker (House Edge: 6,86%, Element rizika: 3,23%)

Dakle, šta biste trebali izabrati?

Sada se postavlja pitanje, ako prednost kuće nije prikladna za precizno izračunavanje šansi za vašu pobjedu za igre koje uključuju višestruke opklade, treba li uzeti u obzir element rizika? Odgovor je da. Zato što je veća vjerovatnoća da ćete pobijediti ako uzmete u obzir element rizika iznad ivice hausa.

Takođe vam pokazuju da igra za koju ste mislili da bi bila previše rizična da biste je igrali s obzirom na prednost kuće nije tako loša kada se uzme u obzir element rizika.

Najnovije vijesti

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2
2023-06-01

Stakelogic pruža iskustvo kao nijedan drugi u Money Track 2

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 € + 150 besplatnih okretaja
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 600 dolara