Craps

November 26, 2021

Objašnjene najbolje opklade na craps

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Craps je jedna od najjednostavnijih i najzbunjujućih online casino igara. S jedne strane, igrači ne moraju učiti nikakve strategije jer samo trebate baciti kockice i krenuti. Ali s druge strane, sam broj craps opklada može biti zbunjujući čak i za najiskusnije igrače. U nastavku je kratak pregled najpametnije craps opklade u najboljim online kockarnicama.

Objašnjene najbolje opklade na craps

Pass Line

Ako pročitate većinu craps savjeta na mreži, bit će vam rečeno da je ova opklada neophodna da biste preživjeli u svijetu craps-a. To je zato što opklada na pass line podržava šutera i daje vam prednost hausa od 1,41%, što je jedna od najnižih u hausu.

U ovoj opkladi, igrači podržavaju strijelca da dobije 11 ili 7 prije 12, 3 ili 2 na izlaznom bacanju. Spuštanjem kockice na 11 ili 7 dobijate okladu Pass Line, dok gubite ako kocka padne na 12, 3 ili 2. Ako kocka padne na drugi broj, ova opklada ostaje aktivna.

Ne prelazite liniju

Još jedna craps opklada koju vrijedi staviti je Don't Pass Line, što je sušta suprotnost okladi Pass Line. U ovoj opkladi, vi ćete predvidjeti da će strijelac dobiti automatsku pobjedu bacanjem 12, 3 ili 2. Međutim, ako strijelac baci 11 ili 7, gubite opkladu Don't Pass Line.

Kao i opklada na Pass Line, opklada ostaje aktivna ako strijelac ubaci drugi broj osim onih o kojima je gore raspravljano. Takođe, prednost kuće je još niža u ovom slučaju, jer ćete uživati u stopi od 1,36%.

Postavljanje kvota/besplatnih kvota

Polaganje kvota je nastavak opklade na ne prođe nakon uspostavljanja poena. Ova opklada pobjeđuje ako strijelac dobije 7 prije bacanja određenog broja poena. Suprotno tome, gubi se ako se broj poena baci prije 7.

Zanimljivo je da ova opklada ima nultu prednost. To je zato što je statistički fer. Stoga, nije iznenađenje da su opklade Laying the Odds izuzetno popularne među većinom igrača craps-a.

Come Bet

Come Bet je craps opklada napravljena nakon što je tačka prolazne linije već određena. U suštini, to je oklada na Pass Line nakon bacanja. Nakon bacanja i kreiranja broja poena, možete napraviti Come Bet. Ako je vaše sljedeće bacanje 11 ili 7, osvajate čak i novac. Međutim, gubite ako je 12, 3 ili 2.

Dakle, kao što vidite, ova opklada je kao da igrate dvije utakmice odjednom. Naravno, ovo može biti izazovno pratiti sve svoje poteze na stolu. Ali nagrada od 1,41% prednosti kuće je vrijedna truda.

Klađenje na 8 ili 6

Do ove tačke, već morate znati da je 7 najčešći craps roll. Međutim, možete se kladiti i na strijelca koji baca 8 ili 6. Čak je moguće kladiti se na oba broja i udvostručiti svoju vjerovatnoću za pobjedu.

U ovoj opkladi, izgledi za bacanje 8 ili 6 su 13,89%. Sada je ovo drugo odmah nakon vjerovatnoće bacanja 7, koja iznosi 16,67%. Uz to, ivica kuće je zapanjujuće niska i iznosi 1,5%.

Zaključak

Jeste li sada spremni za igranje craps online? Nadam se! Klađenje na craps je super jednostavno, iako će vam možda trebati osnovno znanje o pravilima igre da biste započeli igru. Ne brinite, međutim, pošto dileri uživo uvijek rado ponude novim igračima korisne savjete za craps. Zato se zabavite i sretno!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti