Craps

October 27, 2021

5 zabavnih činjenica o kockastima koje morate znati

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Naučiti kako igrati craps jedan je od najjednostavnijih zadataka online kockanje svijet. Sama igra je sama po sebi razumljiva jer igrači samo trebaju pronaći najbolje craps online, kupiti žetone i staviti opkladu.

5 zabavnih činjenica o kockastima koje morate znati

Ali da biste pobijedili u ovoj uzbudljivoj i zabavnoj igri za stolom, morate imati na umu neke činjenice. Zapamtite da postoje desetine obmanjujućih mitova o craps-u koji će vam ispuhati gumu čak i prije nego što započnete craps putovanje. Dakle, u nastavku su neke zabavne činjenice o sranjima.

Činjenica #1. Postoji 36 mogućih kombinacija

Jeste li znali da nakon bacanja dvije šestostrane kocke postoji do 36 mogućih kombinacija? Pa, igrači koriste par kockica da igraju kockice. Na stranama kockica ispisani su brojevi u rasponu od 1 do 6. Nakon bacanja dvojca, izračunavate njihov zbroj. U tom slučaju moguće je jedanaest zbroja; 2 do 12.

Sudeći prema gore navedenim zbrojevima, većina igrača vjeruje da igra ima samo 11 mogućih ishoda. Naprotiv, ovo su samo zbrojevi. Svaki zbroj ima više jedinstvenih kombinacija, što dovodi do 36 općenito. Na primjer, ukupno 4 može biti 1+3, 2+2 ili 3+1.

Činjenica #2. Najvjerovatnije je spuštanje 7

Evo još jednog zanimljivog činjenica o sranjima to će vam dobro doći tokom igranja. Često je ukupan rezultat bacanja 7. To je zato što postoji do šest jedinstvenih kombinacija koje mogu stvoriti ukupno 7. To čini nevjerovatnih 16,67% šanse da se pojavi 7.

S druge strane, okretanje brojeva 12 i 2 je fatamorgana. To je zato što samo jedna kombinacija može donijeti ove ukupne vrijednosti. Šansa da se ovi brojevi pojave je samo 2,78%. Sada znate zašto većina igrača preferira 7.

Činjenica #3. Samo četiri glavne opklade

Oni koji tvrde da je igra craps teška za igrati samo ne znaju pravila. U ovoj igri na sreću, savladavanje stolova i uključenih opklada je spas. Četiri glavne opklade na craps uključuju:

  • Pass line
  • Ne prelazite liniju
  • Dođi
  • Ne dolazi

Kao što se i očekivalo, ove opklade imaju različite kvote i ivice hausa. Na primjer, opklade na prolaznu liniju/dolazak imaju isplate 1:1 sa prednostom hausa od 1,41%. S druge strane, opklade ne prođe/ne dođe imaju slične koeficijente, ali nižu prednost od 1,36%.

Činjenica #4. Postoje praznovjerja

Čekaj, kakve veze imaju praznovjerja sa igrom na sreću? To je tako! Za početak, neki igrači smatraju da oba spola nemaju sličnu sreću u ovoj igri. Stoga se većina novih igrača smatra nesretnima, dok se nove igračice smatraju sretnicima. Otuda i naziv "Lady Luck"

Takođe, ako žena baci kocku prije nego što je strijelac bacio kocku, to bi moglo rezultirati srećom. Osim toga, izgovaranje broja "7" na stolu donosi lošu sreću igraču. Dakle, umjesto toga, igrači kažu "đavo" ili "veliki crveni". Još jedan, ne govori i ne dirajte strijelca dok igra da im ne donesete lošu sreću.

Činjenica #5. Klonite se Yo opklade

Bilo da planirate da igrate u najboljim online kockarnicama na zemaljskim kockarnicama, učinite sebi uslugu i zanemarite Yo opkladu. Za one koji ne znaju, Yo opklada je u osnovi ulog na strijelca da ubaci ukupno 11.

Razlog? Samo dvije (6+5 i 5+6) od 36 mogućih kombinacija mogu vam osvojiti Yo opkladu. Sada to znači da Yo nivo ima šanse 36:2 ili 18:1, iako je većina craps igara smanjila na 15:1.

Zaključak

Do sada je evidentno da igračima treba malo ili nimalo vještine da bi igrali i pobijedili u igri craps. U stvari, ne postoji ništa poput lošeg ili dobrog šutera u craps. Stoga, igrajte se igrice kao što su blackjack i poker, koji su više strateški i omogućavaju igračima da promijene smjer igre.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje kroz labirint: Federalna akciza na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti