Sve o online Bingo karticama i pozivima

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Bingo je jedna od najpoznatijih igara u svijetu, a za igranje binga koriste se karte. Online bingo može koristiti online bingo kartice, a igrači također mogu generirati vlastite bingo kartice s besplatnim generatorom bingo kartica. Korištenje virtualnih bingo kartica uopće nije komplikovano, jer će igrači pronaći smjernice dok generiraju karticu.

Druga stvar koju vrijedi primijetiti su bingo brojevi, koji su također poznati kao bingo pozivi. Igrači su možda čuli za termine bingo srećni brojevi, bingo dobitni brojevi, brojevi bingo igara i brojevi bingo poziva. Ovi brojevi predstavljaju ogromnu listu bingo poziva koje ćemo opisati u ovom članku.

Sve o online Bingo karticama i pozivima

Bingo kartice

Bingo karte su u osnovi karte na koje smo navikli igrati online bingo. Postoje ukupno 2 vrste kartica. Jedna od njih je mreža 5x5 dizajnirana za bingo sa 75 loptica, koja je popularna u Sjedinjenim Državama. Drugi koristi mrežu 9x3 za bingo sa 90 loptica ili Housie u Ujedinjenom Kraljevstvu.

75 bingo karata

Igrači koriste karte s pet kolona od po pet kvadrata, pri čemu je središnji kvadrat naveden kao slobodan prostor, a ostali kvadrati imaju brojeve. Brojevi kolona su:

 • B 1 do 15
 • Ja od 16 do 30
 • N 31 do 45
 • G 46 do 60
 • O 61 do 75

90 bingo karata

Karte se obično nazivaju tiketi u UK bingu, također poznat kao Housie. Na karticama su prisutna tri reda i devet kolona. Pet brojeva i četiri prazna mjesta su nasumično raspoređeni u svakom redu. Iznosi su raspoređeni po koloni (1–9, 10–19, 20–29, 30–39, 40–49, 50–59, 60–69, 70–79 i 80–90).

Bingo Calls

Bingo pozivi su također poznati kao bingo brojevi ili bingo lingo. Mnogi igrači ne razumiju bingo pozive u potpunosti, jer postoji ogromna lista brojeva za bingo pozive. Postoji 90 bingo poziva, tako da ćemo razgovarati o svakom broju bingo igre. Cijelu listu možete pronaći u nastavku:

 1. Kellyno oko: Uobičajeni bingo poziv za koji se ili smatra da je omaž australskom narodnom heroju Nedu Kellyju ili da ima korijene iz vojnog slenga.
 2. Jedna mala patka: Čini se da je broj 2 mala usamljena patka. Samo vizualizirajte obrazac kako biste pomogli igračima da se prisjete ovog bingo poziva.
 3. šolja čaja: Šolja čaja jednostavno znači broj 3.
 4. pokucaj na vrata: Izraz "jedan, dva, pričvrsti mi cipelu, tri, četiri kuca na vrata" dio je dobro poznate dječje pjesmice koja je inspirirala ovaj bingo poziv. Neki od igrača možda to znaju iz filmova Freddyja Krugera.
 5. živ čovjek: Ovaj revolucionarni BBC-jev dokumentarac iz 1965. privukao je veliku publiku i postao popularan bingo poziv u Velikoj Britaniji.
 6. Tom Mix/Pola tuceta: Pionirska figura kauboja u nemim filmovima koji je postao poznat po izvođenju vlastitih vratolomija. Između 1909. i 1935. Tom Mix je producirao preko 336 dugometražnih filmova.
 7. Srećna sedam: To je još jedan uobičajeni bingo poziv koji je sretan i dobro poznat u bingo i kockarnicama širom svijeta.
 8. baštenska kapija: Ovaj bingo poziv utjelovljuje rimu i vokabular Cockneyja.
 9. Naredbe doktora: Pilula broj 9, koja datira još iz Drugog svjetskog rata, bila je snažan laksativ koji se koristio za oslobađanje tijela od bolesti kada precizna dijagnoza nije bila izvodljiva.
 10. [Ime premijera]'s den: Ovo sada odražava Downing Street 10 i promjene premijera. Broj 10, Cameron's Den, baziran je na rimi.
 11. Jedanaest nogu: Ovaj bingo poziv je još jedan vizuelno privlačan, jer broj 11 podsjeća na par nogu. U pravim bingo sobama možete čuti kako igrač zviždi kao odgovor na ovaj poziv.
 12. One Tuce: Tucet.
 13. Nesreća za neke: U Italiji je simbol sreće, iako se u drugim zapadnim zemljama smatra nesrećnim.
 14. Valentinovo: Dan ljubavi.
 15. Mlad i zezan: Alternativno, probajte "Rugby Team" ako niste.
 16. Slatka 16 i nikad se nije poljubila: Prekretnica rođendana širom svijeta.
 17. Dancing Queen: Da biste shvatili ovaj bingo poziv, koji odaje počast vrhuncu Abba klasika, idite na YouTube odmah i svirajte ovu bezvremensku melodiju.
 18. punoljetnost: Ova fraza se također može koristiti da znači "sada možete glasati", a odnosi se na godine u kojima tinejdžeri postaju odrasli.
 19. Zbogom tinejdžeri: Posljednji rođendan adolescencije prije nego što napuni 20 godina i postane odrasla osoba.
 20. jedan rezultat: Skor je stariji vokab za 20. Konkretno, fraza "prije četiri desetine i prije sedam godina" se koristi u ovom bingo pozivu da aludira na Gettysburško obraćanje Abrahama Linkolna.
 21. Kraljevski pozdrav/Ključ od vrata: Pozdrav od 21 topa ispaljen na vojnim i kraljevskim paradama.
 22. Dvije male patke: Vizualni bingo poziv zasnovan na obliku; tvoja prva mala patka sada ima prijatelja.
 23. Ti i ja.
 24. Dva tuceta.
 25. Patka i roni: To je lako postići ako je broj 2 predstavljen patke, a broj 5 slijedi kao zmija. Zmija bi natjerala patku da zaroni za zaklon.
 26. Birajte i pomiješajte.
 27. Kapija u raj.
 28. U stanju/prekomerne težine.
 29. Ustani i zablistaj.
 30. Dirty Gertie: Poznata i kao Dirty Gertie iz Bizerte, ova pjesma iz Drugog svjetskog rata izdržala je vijekove da bi se puštala u bingo salonima širom svijeta.
 31. Ustani i trči.
 32. Zakopčaj moju cipelu: Ovaj bingo poziv je produžetak dječje pjesmice iz broja četiri. Jimmy Choo je poznati dizajner cipela.
 33. Prljavo koleno/Sve trojke/Riba, čips i grašak.
 34. Pitajte za više: Oliver Twist reference.
 35. Skoči i džajv.
 36. Tri tuceta.
 37. Više od jedanaest.
 38. Božićna torta.
 39. 39 koraka: Hičkokovu sliku 39 koraka iz 1935. gledamo danas.
 40. Život počinje: Još jedan bingo poziv u čast značajnog rođendana kada stvari počnu biti loše.
 41. Vrijeme za zabavu: Život je počeo.
 42. Winnie the Pooh: Ovaj bingo poziv odaje počast AA Milneu, tvorcu bajke o medvjediću i trajnom miljeniku britanskog djetinjstva, Winnie the Pooh.
 43. Dole na kolena.
 44. Droopy fioke.
 45. Na pola puta do tamo.
 46. Sve do trikova.
 47. Četiri i sedam.
 48. Četiri tuceta.
 49. PC: Ovaj bingo poziv se odnosi na emisiju iz 1946-53. usredsređenu na podvige neortodoksnog bakra koji je izmislio izraz "uspon i zablistaj". Adventures of PC 49 se i dalje koriste kao bingo pozivi godinama nakon što su prvobitno emitovani.
 50. Pola veka.
 51. Podešavanje palca: Volim svoju mamu
 52. Danny La Rue: bingo poziv koji odaje počast irskom muzičaru poznatom po svojoj strasti za cross-dressing, Danny La Rue.
 53. Evo Herbie/Zaglavljen na drvetu.
 54. Očisti pod.
 55. zmije zive: Povezano s oblikom broja: pedeset pet (i spomenuto u 25, patka i ronjenje).
 56. Shotts autobus: Je li bila vrijedna toga?
 57. Heinzove sorte: Uprkos tome što je imao mnogo više recepata, gospodin Heinz je odlučio da prestane da razvija varijante svog omiljenog broja, 57, kako bi se Heinz pečeni pasulj prodavao samo u 57 različitih konzervi.
 58. Neka čekaju.
 59. Brighton Line.
 60. Pet desetina.
 61. Bakerova lepinja.
 62. Okrenite vijak/Tickety-boo: Često poznat kao tiketi-bu u bingu, to je vojni sleng za sve je u redu.
 63. Zagolicaj me 63.
 64. Ponovo nacrtaj.
 65. Starosna penzija: Ovaj bingo poziv pokazuje uobičajenu starosnu granicu za odlazak u penziju u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 66. Clickety click.
 67. Stepenice do raja.
 68. Saving Grace.
 69. Moj favorit/u svakom slučaju gore: Ako igrači gledaju brojeve odozdo prema gore, oni označavaju suprotno. Ovo se takođe naziva "Obrok za dvoje", a narudžba broj 69 na meniju restorana ili jela za poneti označava ga kao takvog.
 70. Tri poena i deset.
 71. Udari u bubanj.
 72. Šest tuceta.
 73. matica.
 74. Udari o pod.
 75. Trudite se i trudite se.
 76. Tromboni.
 77. Sunset Strip: Ovaj bingo poziv baziran je na američkoj detektivskoj seriji koju je producirala Warner Brothers između 1958. i 1964. godine, a koja se prikazivala u udarnom terminu subotom navečer u Velikoj Britaniji.
 78. Još 39 koraka.
 79. Još jednom.
 80. Osam i prazno: Ovaj je lako pronaći, ali možete ga vidjeti i kao "Gandhijev doručak", pošto broj 8 simbolizira prekrštenih nogu, sjedi Gandi.
 81. Stani i beži.
 82. Pravo kroz: Povezan sa putovanjem, ali poznat i kao "debela dama s patkom", što se odnosi na slike koje su brojevi možda i ranije prikazivali.
 83. Vreme je za čaj.
 84. Sedam tuceta.
 85. Ostati živ: Globalni udar Bee Geesa iz 1977. koji je prikazan u filmu Groznica subotnje večeri.
 86. između štapića: Golmanski izraz koji se koristi u fudbalu.
 87. Torquay u Devonu.
 88. Dve debele dame: Dvije debele žene Ako se vratimo na grafiku, broj 88 podsjeća na obline dvije žene obline.
 89. Skoro tamo.
 90. Vrh prodavnice.

Ovo su sve bingo brojevi, tako da ih igrači mogu jednom pročitati i upoznati se s porijeklom. Međutim, neki pozivi su jednostavni, tako da za njih nema objašnjenja.

Učenje Bingo poziva

Bingo pozivi se mogu lako naučiti jer ih igrači mogu jednostavno naučiti na mreži putem kvizova. Samo proguglajte "bingo call quiz", i tako će igrači moći provjeriti svoje znanje. Ako se ne mogu sjetiti svakog pojedinačno, onda će ih, uz polaganje kvizova, moći mnogo efikasnije naučiti.

Tabela poziva Bingo

Lako je koristiti tabelu da otkrijete nazive poziva za bingo brojeve i njihovo porijeklo; sve što treba da uradite je da kliknete na numerisanu loptu o kojoj želite da saznate i pojaviće se okvir za odgovore sa informacijama. Nakon toga, možete kliknuti bilo gdje izvan okvira za odgovore da biste se vratili na glavnu tablicu ili koristiti sljedeću i prethodnu strelicu unutar okvira za odgovor da prođete kroz objašnjenje poziva jednog po jednog broja.

Zaključak

Bingo je jedna od najčešće igranih igara na svijetu, a za igranje ove igre koriste se bingo karte top online kazina. Igrači također mogu generirati online bingo kartice s besplatnim generatorom bingo kartica, jer to uopće nije teško. U članku će igrači pronaći ogromnu listu bingo poziva koje je teško zapamtiti, ali mogu polagati kvizove kako bi ih naučili.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Da li bingo karte moraju biti različite?

Broj pobjedničkih karata nije jedinstven, iako je broj kombinacije svake karte.

Koliko bingo karata postoji?

Neophodan minimum za igranje igre je jedan ulazni paket karata. Za svaku redovnu igru, a ponekad i posebnu igru, ulazni paket obično sadrži šest do dvanaest karata. Svaka bingo sala određuje svoje cijene i sadržaje ulaznih paketa.

Da li su bingo karte nasumične?

Da, brojevi koji se koriste za kreiranje bingo kartica biraju se nasumično. Postoji 5,5x1026 mogućih kombinacija brojeva i što više karata za igranje.

Postoji li generator bingo kartica?

Da, postoje tone generatora bingo kartica. Canvin generator bingo kartica je besplatan za korištenje i omogućava vam da generišete onoliko bingo kartica koliko želite.

Odakle potiču brojevi za bingo?

U drugoj polovini 1770-ih, igra je stigla do Francuske, gdje je mladi Francuz stvorio drugačiju varijaciju. Nasumično je rasporedio brojeve od jedan do 90 na karticama, štampajući ih u tri reda poprečno i devet okomito.

Koliko brojeva ima u bingu?

U konvencionalnoj igri bingo koriste se brojevi od 1 do 75. S lijeva na desno, pet kolona kartice označeno je B, I, N, G i O. Slobodno područje u sredini, koje je često označeno jednim, smatra se automatski popunjenim.

Kako da dobijem bingo broj?

Jednostavno kliknite Select a Bingo Ball u generatoru da odaberete broj i slučajni broj će biti prikazan.

Koji se bingo brojevi najčešće nazivaju?

Najčešći bingo brojevi su bili šest i četiri, ali je takođe otkriveno da se 42, 62, 72, 51, 64, 81, 47 i 57 zovu češće nego inače.

Koji je najsrećniji broj u bingu?

Najčešći dobitni broj je 6, koji je ujedno i najsrećniji, uprkos činjenici da je bingo jednostavno igra na sreću.

5 bonusa koji mogu učiniti online bingo još uzbudljivijim

5 bonusa koji mogu učiniti online bingo još uzbudljivijim

Online bingo donosi zabavu na dohvat ruke, spajajući klasično uzbuđenje sa praktičnošću digitalne igre. Šta pojačava ovo uzbuđenje? Bonusi! Oni su poput tajnih sastojaka koji začinjavaju vašu igru. Od dobrodošlice na brodu sa posebnim ponudama do nagrađivanja vaše lojalnosti, ovi bonusi su dodatna trešnja na vrhu. Oni čine svaku bingo sesiju jedinstvenom, nudeći više šansi za igru ​​i pobjedu. Dakle, pripremite se da zaronite u pet nevjerovatnih bonusa koji pretvaraju online bingo iz odličnog u apsolutno fantastičan. Hajde da istražimo kako ovi bonusi mogu podići vašu online bingo avanturu!

Kako osvojiti više u Bingu

Kako osvojiti više u Bingu

Online bingo je izuzetno poznata online kazino igra, tako da bi igrači trebali znati o nekim savjetima za bingo prije nego što počnu igrati. Postoje igrači koji su svjesni online bingo savjeta i trikova, ali ne uspijevaju ih implementirati jer to možda nisu ni svjesni. 

Koje su kvote za online bingo

Koje su kvote za online bingo

Bingo je igra s fiksnim kvotama, što znači da svaka bingo karta koju igrač kupi ima jednake šanse za pobjedu. Da budemo precizniji, ako igrač kupi 20 bingo karata, svih 20 ima iste kvote. 

Koliko vrsta online binga ima u online kockarnicama

Koliko vrsta online binga ima u online kockarnicama

Iznenađujuće, ne postoji samo jedan online bingo. Postoje različite vrste bingo igrača koji mogu uživati u igri. U ovom vodiču ćemo razgovarati o svim tipovima binga na koje igrači mogu igrati, pa počnimo odmah.

Naučite kako igrati Bingo na mreži

Naučite kako igrati Bingo na mreži

Postoji nekoliko stvari koje igrači moraju imati na umu da bi igrali Bingo. Najvažnije od svega je pažljivo odabrati kartu, jer će to povećati šanse igrača za pobjedu. Ali kako će to biti moguće? Odgovor je jednostavan. Igrači moraju razumjeti pravila.

Razotkrivanje najvećih onlajn Bingo mitova i stereotipa

Razotkrivanje najvećih onlajn Bingo mitova i stereotipa

Online bingo je olujom osvojio svijet igara, privlačeći igrače iz svih sfera života svojim formatom koji se lako igra i uzbudljivom igrom. Međutim, uz rastuću popularnost, pojavilo se nekoliko mitova i stereotipa o online bingu, koji često stvaraju pogrešnu sliku ove živahne igre. U ovom članku ćemo se pozabaviti i razotkriti najčešće zablude oko online binga. Od toga ko igra do načina na koji dobici funkcionišu, mi smo tu da damo sve uvide. Dakle, hajde da zaronimo i odvojimo činjenice od fikcije.